Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 37
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

^Стига ве и аз искам  :drummer:  чакай поне първо да гледам видеото  :greenball:

П.С. Сори бро, поръчах го!  :hysterical:

Редактирано от bluelemon
Отговорено

Явно хайфайщината навлиза и в китарната област, обаче няма лошо - тези, които имат много пари трябва все пак някой да им ги прибира.

Отговорено

Дали звука на Squier-a ми ще стане по-добър с този кабел?

Ми не, не мисля, макар че въпросът ти е шеговит. Източникът е изключително важен, както и всеки компонент в системата.

Няма как с мр3-ка да изкараш добър звук през оборудване за 50 000 или 100 000 лв, примерно.

Все пак, трябва да се отчете и субективния фактор, че добър музикант би могъл да изкара що-годе приличен звук от вехто оборудване.

Докато при хайфистката меломания прошка няма - каквито са ти източникът, кабелите, усилвателя и колоните, такъв звук вадиш.

Отговорено

Дали звука на Squier-a ми ще стане по-добър с този кабел?

Ми не, не мисля, макар че въпросът ти е шеговит. Източникът е изключително важен, както и всеки компонент в системата.

Няма как с мр3-ка да изкараш добър звук през оборудване за 50 000 или 100 000 лв, примерно.

Все пак, трябва да се отчете и субективния фактор, че добър музикант би могъл да изкара що-годе приличен звук от вехто оборудване.

Докато при хайфистката меломания прошка няма - каквито са ти източникът, кабелите, усилвателя и колоните, такъв звук вадиш.

Приятел, звукът идва от пръстите. Винаги.

Отговорено (Редактирано)

... добър музикант би могъл да изкара що-годе приличен звук от вехто оборудване.

...

Тук нещо трябва да се изясни, защото в общия случай е крайно некомпетентно.

Какво се разбира под "вехто"?

Вехт телекастер за $10000?

Вехт усилвател Фендер за $10000?

Страдивари за $250 000?

А що се отнася до добрия музикант, той винаги свири по-добре, по-качествено, по истински, на вехти VINTAGE неща !

Подчертавам ! ДОБРИЯТ МУЗИКАНТ! Който може да отличи качественото от всичко останало.

Редактирано от Parni_Valjak
Отговорено (Редактирано)

Всеки има право да вярва, на каквото си поиска. Дали ще е на кабел за 6 хилядарки, или на уличната врачка...

За мен самата фраза "There's a lot of science in those cables", комбинирана с рисунките, правдоподобни колкото анимационен филм и големият надпис MADE IN THE USA, е достатъчна да преценя за себе си.

"Графиката" с правоъгълната вълна е доста забавна.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

... добър музикант би могъл да изкара що-годе приличен звук от вехто оборудване.

...

Тук нещо трябва да се изясни, защото в общия случай е крайно некомпетентно.

Какво се разбира под "вехто"?

Вехт телекастер за $10000?

Вехт усилвател Фендер за $10000?

Страдивари за $250 000?

А що се отнася до добрия музикант, той винаги свири по-добре, по-качествено, по истински, на вехти VINTAGE неща !

Подчертавам ! ДОБРИЯТ МУЗИКАНТ! Който може да отличи качественото от всичко останало.

Благодаря за забележката. Използвал съм в бързината неправилна дума. Имал съм предвид "слабо", а не "вехто". Обаче все някой трябва да ми обясни какво пише в "По жицата".

И не всичко идва от пръстите, колкото и да ви се иска да е така. Ако сте тествали кабел за 20 лв и кабел за 1000 лв, при равни други условия, няма как да не забележите разликата.