niki123bg Отговорено Февруари 19, 2007 Отговорено Февруари 19, 2007 Един още по-бърз отговор - не нямаш нужда D.I. Box се ползва когато искаш да включиш китарата директно в микрофонен предусилвател - било той самостоятелен, канал на пулт или микрофонен вход на звукова карта. Както е обяснено около хиляда пъти из форума - D.I. Box-а служи за съгласуване на импедансите - без него резултатът от включването на китарата в микрофонен предусилвател, който не е предвиден за висок импеданс (т.е. няма възможност да се ползва и за инструментален предусилвател) е меко казано трагичен като звук. Важният елемент е, че съгласува импеданса на АДАПТЕРИТЕ НА КИТАРАТА и ВХОДНИЯТ ИМПЕДАНС НА МИКРОФОННИЯТ ПРЕДУСИЛВАТЕЛ. Когато между китарата и пулта има междинно устройство въобще нямаме този проблем, защото самото устройство (в случая процесор за китара) има вход предвиден за инструмент, а изхода на това устройство се включва в Line level вход, а не в микрофонен вход. Тоест, ако някой още не е разбрал - D.I. Box в ролята си само на такъв (без разни спийкър симулации и други екстри) е необходим само когато искате да свържете китарата си директно в микрофонен предусилвател. 1 Цитирай
Wolfheart Отговорено Февруари 19, 2007 Отговорено Февруари 19, 2007 е това така да се каже ми решава проблема.niki123bg подозирах такова нещо но не бях съвсем сигурен.затова трябваше да чуя и други мнения.благодаря. Цитирай
MasterOfDisaster Отговорено Ноември 25, 2007 Отговорено Ноември 25, 2007 Ок -врътката с DI Box-а ясна. Искам да ръгам китарата в пулта на микрофонен вход, и използвам гореспоменатото чудо на техниката.Обаче искам след това от пулта да го вкартам в мик на звуковата карта. Ще ми трябва ли още един DI Box? И ако не ,то кой от изходите на пулта да ползам? Цитирай
LucaTurilli Отговорено Март 17, 2009 Отговорено Март 17, 2009 От Гуитар Риг 3 имам смущения/бръмчене при по висок Гейн. Трябва ли ми ДИ Бокс , за да намали тази шумотевица? Ако да кажете къде продават хубав Ди Бокс и колко струва във Варна моля. Цитирай
niki123bg Отговорено Март 17, 2009 Отговорено Март 17, 2009 Каква звукова карта ползваш, по какъв начин е свързана китарата към звуковата карта - до колкото подразбрах ползваш някаква обикновенна звукова карта и вкарваш директно китарата в нея - в кой вход я пускаш -Mic-In или Line-In. Пусни един запис с този шум да го чуем - това също ще помогне за ориентация. Като цяло при висок гейн винаги има шум/брум независимо дали свириш през компютъра или ползваш истински китарен усилвател - по-скоро въпроса е дали е повече от нормалното. Освен това повечето сравнително евтини звукови карти са сравнително шумни сами по себе си и това също допринася за проблеми. Цитирай
serengeti Отговорено Април 5, 2009 Отговорено Април 5, 2009 ^И аз да попитам ако може,рига е следния китара>м аудио соло>PC имам чувството че шуми повече от нормално.Как може да се коригират нещата?Благодаря предварително Цитирай
bassguitar1 Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 (Редактирано) Хора, това нещо си има инструментален вход, нали? И не би трябвало да ми трябва такава джаджа(Ди Бокс) Редактирано Ноември 15, 2009 от bassguitar1 Цитирай
Nikifena Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 ^ Надявам се снимката да ти даде отговор. Все пак DI бокс е устройство служещо за различна работа. Цитирай
bassguitar1 Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 (Редактирано) Thanks. За инструменталния вход бях 99% сигурен. А второто изречение не го разбрах, смисъл че може и да ми трябва ли? Редактирано Ноември 15, 2009 от bassguitar1 Цитирай
Nikifena Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 И не би трябвало да ми трябва такава джаджа(Ди Бокс) Може би не си се изразил точно за какво не би трябвало да ти трябва такава джаджа(Ди Бокс) С тази джаджа можеш да си свириш в компютъра, като връзката ще е китара, кабел, тая кутийка, кабел, компа. Ако за това ще ти трябва значи ДИ бокс не ти трябва. Цитирай
bassguitar1 Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 Имах предвид ако ползвам китара - посочената звукова карта - компа ще ми трябва ли Ди Бокс? Цитирай
tanov Отговорено Ноември 16, 2010 Отговорено Ноември 16, 2010 (Редактирано) Пропускаш и една друга много важна функция на ди-бокса. 1/2 от функцията му е да съгласува импеданса, но другата 1/2 е да преобразува сигнала от несиметричен в симетричен. Ако записваш с къс кабел може да нямаш нужда от симетриране, но ако си на сцена или студио ди-бокса се ползва основно за симетриране. А основната идея на симетричната линия е да се избегнат смущения (предимно брумът от мрежовото захранване). Редактирано Ноември 16, 2010 от tanov Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 16, 2010 Отговорено Ноември 16, 2010 Еми той авторът е писал за балансирания сигнал на изхода (това, на което ти му казваш "симетричен") Цитирай
tanov Отговорено Ноември 16, 2010 Отговорено Ноември 16, 2010 Да, авторът го е написал, но някой отгоре писа, че след процесор примерно няма нужда от ди-бокс - е ако е дълъг кабела до миксера има нужда Цитирай
Recommended Posts