Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Сложих го, ама малко смотани кутийката и щракалките. Нямаше изобщо читаво. Както и да е, по-натам може да ги сменя. Засега остава само да се "ламинира" с фолио и да сложа един Ground Lift...

http://babythomas.org/stuff/bt-di-box-2.zip 94К

• 4 weeks later...
  • Отговори 90
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Нова схема намерих някаква. Това не мисля да е точно ДИ БОХ, но пича пише, че записва директно с това:

http://amps.zugster.net/articles/direct/index.html

П.П. Мързеше ме да го чета, дано има общо с темата :)

Отговорено

аз като доста бос в звукозаписните технологии имам въпрос, на който май знам отговора, но по-добре да си каже и някой разбирач, преди да съм направил некоя глупост и да изгърми нещо тука ;)

абе на модела Берингер Ултра Г например има два варианта за изходен сигнал от Ди Бокса - жак към усилвател/колони и канон за пулт.

каква е разликата в двата изхода и може ли да се ползва изходния жак, който е за колоните и да се пусне в пулта, ще се случи ли нещо кофти или е по-добре да си купя един кабел канон-канон и да си го ползвам него само за Ди - пулт ?

Отговорено

Ами ултра-г има в същност само един изход - този с канона, другото е просто паралелно свързан жак на входният, така че да можеш както си свързал китарата директно в пулта, в същото време да я слушаш на някакъв монитор - примерно на някое кубе.

• 1 month later...
Отговорено
Мен ме кефи идеята да имам Palmer PDI03 (Palmer Speaker Simulator/DI Box. Само че като гледам единственият такъв в ebay в момента е на цена от 620 GBP (около $1200).

PGA04 е сходен като функции :headbang:

А ако само ДИ и спикър симулатор PDI09 за 100$ върши доста добра работа...<_ load>

• 8 months later...
Отговорено (Редактирано)

По темата на Доктора: / и малко встрани/:

Ефектът ми е SGX 2000 на ART, американски. има си лампи, освен транзистори, ползва се и като предусилвател - бос съм в тия неща.

Та, в различните пресети, особено тези с надут драйв и компресор, има жужене, което само с як нойсгейт се маха, но това скапва и без това кекавия състейн... Не знам дали е от заземяването, или от липса на Ди Ай бокс.

В интернет не намерих нищо за моя ефект...

Док, някакви идеи?...

Редактирано от sa6tiat
  • 1 year later...
Отговорено

здравейте колеги.от известно време ме мъчи един въпрос, а той е имам ли нужда от въпросния ди бокс когато китарата ми минава през процесора а той е digitechRP200.процесора не върши ли подобна работа като ди бокса.никъде не намерих отговор точно на тоя въпрос и за това питам.благодаря предварително.

Отговорено
здравейте колеги.от известно време ме мъчи един въпрос, а той е имам ли нужда от въпросния ди бокс когато китарата ми минава през процесора

Да, имаш нужда!