Jump to content
Българският форум за музиканти

Една поучителна история за :


Recommended Posts

Малко предистория.

Преди година ми донесоха вкъщи един усилвател мейд ин ЮСА

След кратка проверка усилвателя се оказа с изгорял изходен траф.

Ампа е лампов 2ь 6л6 крайни ламби.

Тогава нямах възможност да го поравя затва заведох момчето при многоуважавания от вас (а тогава и от мене) г-н Балев.

Той смени изходния траф и крайните ламби за една солидна сумичка и ампа свирна за чудо и приказ.

 

Днес момчето ми донесе ампа който беше изгорял отново.

Каква беше констатацията :

Господин Балев беше сложил крайни ламби които по паспорт издтржат макс 300 волта на амп с 500 волта захранване.

Какво се е случило ламбите са разботили една година на супер пренатоварен режим (момчето не е професионалист и не свири всеки ден с него така че една година не е критерии).

Едната ламба изгаря и заедно с нея заминава и изходния траф ОТНОВО !

 

Какво е заключението.

Господин Владо взе паричките на момчето - ние му се доверихме напълно

и остави в ампа му една бомба със закъснител за която не сме и предполагали.

 

Тва е изключително гадна постъпка и за мене е тарикатщина на дребно и самочуствие на монополист.

Ние не ходим по гората и не пасем трева!

 

Имах супер добро мнение за човека което днес се срина с гръм и трясък.

Като само си помисля как съм казвал на хората - отидете при Балев той е добър.

 

Ами тва е дано ми олекне поне малко.

 

Всякакви глупави коментари ще ги приемам лично така че моля ви спестете ми го.

 

П.с. Чудя с екакво да правя дали да отидем все пак при господина за да видим как ше реагира и докъде ще стигне нахалството му или да го преглътнем и да продължим напред.

 

Поздрави

Дими

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 41
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Грешка е възможна винаги. По-доре иди при него и си поговори сериозно, за да видиш дали е случайно или е обичайна практика тоя тарикатлък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отдавна чакам да се получи таково мнение, защото когато някой е получил име защото е едноок в страната на слепците, няма начин да не блесне по някое време. Съжалявам, ако някои почитатели са разочаровани, но господина го познавам от онези години, когато получи като подарък от баща си и политбюро прословутата Лаборатория по Акустична Техника. Но нали сега младите не се интересуват от история и морални ценности ... докато не усетят фронтално за какво иде реч. Не че човека няма няма някои сръчности, но не бих коментирал квалификацията и знанията му. А за морала говори посочения случай. Толкоз!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е, когато се работи с евтини руски части. Понякога един предпазител за 50 ст. също върши работа...

Редактирано от Gregg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен,би било редно първо да се отиде при въпросния господин и да се иска обяснение и ако се направи на "дръж ми шапката",както се вика,тогава да последва тази тема.Стават и грешки. :think:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен,би било редно първо да се отиде при въпросния господин и да се иска обяснение и ако се направи на "дръж ми шапката",както се вика,тогава да последва тази тема.Стават и грешки.

 

И аз така мисля. Ако някой държи на реномето си едва ли ще допусне пренебрежително отношение към такъв пролем.

Редактирано от Gregg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

според мен не може да става въпрос за грешка, ами за необръщане на достатъчно внимание - сигурно си е казал "кво ся ще се занимавам да меря колко волта му е анодното и т.н." и му е сложил набързо най евтините лампи, колкото да му вземе парите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми незнам за солидната сумичка ама аз свира с усилвател негово дело и съм му го носил един-два пъти за некви дреболии и до са не ми е зел никви пари а веднъж ми даде резервен комплект лампи(4 x EL84). А освен тва като купувах усилвателя цената беше 550 лв, а аз имах нещо от сорта на на 520 и за толкова ми го продаде. С една дума не съм останал с впечатлението, че Балев е некъв скъпчия.

За евтините руски части не съм баш съгласен -единствено некои лампи са му Руски, ма те въобще голема част от лампите в природата са руски.

Иначе гледам че повечето отрицателни мнения са на разни хора които се занимават с електроника, демек конкуренция.А и някои от тях зимат и по - скъпо от Балев.

И въобще потърпевшия от целата история първо да отиде при Балев да види кво ше му каже и после да импровизира по форуми.

Друг е въпроса, че Балев е фен на опростените решения, като че ли, и никога нема да седне да ти напраи некъв много сложен усилвател с хилядя екстри. На моя усилвател например кръга за ефекти е доста проформа - пада нивото когато се използва. Но от друга страна тоя проблем го има и при други усилватели и въобще кат се има предвид, че за тия пари по магазините се продават само некви сдухани транзистори по 20 вата нема смисъл да страдаш толква много.

И metalhammer, като ходите при Балев го питай къде се продават високоволтови кондензатори да не се мъчиш повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Познавам хора които правят и поправят лампови усилватели. Обаче те са професионалисти и взимат доста скъпо и при тах няма 6-5.

Единия човек се казва Аспарух, прави всякакви лампови усилватели но за много пари. Усилвател под хилядарка (в евро) няма да ти направи!!! Купуват чисто сребро от Швейцария и с него правят трансформатори, кабели, повече няма да говоря за тях. Ако някой иска връзка с тях, пуснете ми на "лично" запитване.

Лампи

Редактирано от a_panov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

офф://

Това ми прилича повече на хай-фай усилвател (предварително се извинявам ако съм сгрешил, но на това ми прилича). На китарните усилватели за разлика от хай-фистките идеята, целта и реализацията им е друга... :) И това е страхотно добра идея, че иначе немаше да има "дж-дж-дж" :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не само ти прилича .... то самата концепция при хай-фай е различна и китарджиите сме като откачалки в очите на хай-фай-джиите

 

за Балев не мога да взема отношение - все пак първо на него трябва да се каже за проблема и от неговата реакция ще стане ясно грешка ли има, немарливо ли е подходил или това е практика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.