aazen Публикувано Август 21, 2014 Публикувано Август 21, 2014 Здравейте! Екипиран съм аз със Ibanez s420 и процесор KORG AX3000G и доскоро свирих с едно кубенце на Ямаха, съвсем просто. Въпросът ми е какъв усилвател би било най-подходящо да си купя, така че да използвам максимално потенциала на процесора, тъй като има доста приличен звук, но с малкото кубенце на Ямаха нещо липсваше.. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 21, 2014 Отговорено Август 21, 2014 Китарен усилвател и такъв тип процесор за мен са самоизключващи се понятия. Каквото и да включиш след проца няма да се случи нищо кой знае какво. 2 Цитирай
aazen Отговорено Август 21, 2014 Автор Отговорено Август 21, 2014 Китарен усилвател и такъв тип процесор за мен са самоизключващи се понятия А какво можеш да ми предложиш за такъв тип процесор Цитирай
pit_kk Отговорено Август 21, 2014 Отговорено Август 21, 2014 аз съм със същия и съм много доволен. дори китарата ми е подобна. замислям се за кубе с 2-12ки. на което да използвам само чистия канал, вместо да вкарвам още 300-400 лв за футсуич. пускам няколко гами с корга към ресийвъра 7+1. вокс ми харесва 100-120 вата https://soundcloud.com/pit_kk/video-5 Цитирай
G.Varbanov Отговорено Август 21, 2014 Отговорено Август 21, 2014 (Редактирано) ^ Да му се порадваш още малко, да поразучиш ефектите, да се упражняваш на слушалки, след което да си вземеш кубе/стак с FX Loop и да го ползваш само за ефектите с "The 4 cable method" докато вземеш по-добри ефекти/процесор. Такива процесори звучат прилично и биха ти свършили чудесна работа ако си начинаещ или непретенциозен към тона си. За съжаление на тази цена няма как да очакваш чудеса. Сами по себе си амп симулациите и драйвът звучат неестествено, което обезсмисля нуждата от усилвател за процесор. Концентрирай се върху намиране на правилния за теб усилвател според стила който смяташ да свириш и после добави ефектите. Без значение какъв процесор имаш, пуснеш ли го пред усилвателя с всичките му дилей, ревърб, фейзъри, фланджери и един куп ефекти, винаги ще става мазало. Скоро ползвах HD500 с ENGL стак и пробвах различни варианти - HD в амп инпута, метода с 4-те кабела... в крайна сметка всичко звучеше посредствено лично за мен, без значение колко си играех с input методи (без амп симулация, само preamp, само ефекти), но поне имах малка полза от процесора без амп симулация в FX loop за дилей и ревърб. Свържи го с USB към компютър и го ползвай като външна звукова карта, така можеш да си пускаш backıng tracks от компютъра и да свириш с тях без да притесняваш съседите и роднините. Можеш да записваш тракове директно в DAW софтуер. Това за мен беше най-голямта полза на процесора... но не го изтърпях дълго и го продадох. Предпочетох простата комбинация китара - амп, докато се снабдих с отделни ефекти. Да обобщя - вземи си хубав усилвател и после мисли ефектите. Редактирано Август 21, 2014 от G.Varbanov 1 Цитирай
pit_kk Отговорено Август 21, 2014 Отговорено Август 21, 2014 G.Varbanov благодаря ти. ще го имам предвид. Цитирай
G.Varbanov Отговорено Август 21, 2014 Отговорено Август 21, 2014 Беше към автора на темата насочено Твоят коментар е влязъл докато писах, но се надявам че съм бил полезен с нещо и на теб. Успех в избора. Цитирай
pit_kk Отговорено Август 21, 2014 Отговорено Август 21, 2014 мерси много. понеже и аз съм в някаква подобна ситуация....та екстра де ако има и други мнения ще съм любопитен да чуя Цитирай
aazen Отговорено Август 21, 2014 Автор Отговорено Август 21, 2014 Благодаря за подробния отговор. Аз просто съм любопитен какъв усилвател е най-удачно да използвам Цитирай
dissident Отговорено Август 21, 2014 Отговорено Август 21, 2014 Аз съм напълно съгласен с г-н Върбанов. 4-кабелен метод може би, при което премахваш дистерите/преамп ефектите от процесора. Аз използвах JCM900 4 кабелен метод с подобен процесор (GT-10) и беше много добре, макар че имаше донастройки при разликата на сила на звука, за дом. свирене и репетиции. Няма да е лощо да се каже с какъв бюджет се разполага. По принцип лампов пауърамп звучи по-добре от не-лампов Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 22, 2014 Отговорено Август 22, 2014 А какво можеш да ми предложиш за такъв тип процесор Много лесно - продаваш проца, за да акумулираш още кешовица и си купуваш по-добър амп. Звук с проц или ефекти не се прави.Те само пречат и развалят, затова колкото по-малко (и като бройка и като количество "ефектираност") - толкова по-истински тон имаш. Ясно е, че само на сухо не е интересно да се свири, но после можеш да вземеш някой хорус или дилей, евентуално Уа (зависи и какво свириш). Инвестициите е по-рентабилно да бъдат насочени към дивайса, който използваш най-много. Затова най-безсмислени покупки са: Уами (освен ако не си Том Морело), Уа (освен ако не си Кърк), разни други хахави рядко използвани ефекти... Ампът се ползва 100% от времето, затова там трябва да се инвестира най-много. Но много хора правят грешката (според мен е грешка, те си мислят, че са си прави ) да купят китара за 1000 лева, проц за 400 лева и каквото остане за амп, примерно 300 лева. И цялата система си звучи като гъз. Аз бих си купил китара за 700 и амп за 1000. И ще звучи 15 пъти по-яко. Гаранция! 4 Цитирай
Hillbilly Отговорено Август 22, 2014 Отговорено Август 22, 2014 А какво можеш да ми предложиш за такъв тип процесор Много лесно - продаваш проца, за да акумулираш още кешовица и си купуваш по-добър амп. Звук с проц или ефекти не се прави.Те само пречат и развалят, затова колкото по-малко (и като бройка и като количество "ефектираност") - толкова по-истински тон имаш. Ясно е, че само на сухо не е интересно да се свири, но после можеш да вземеш някой хорус или дилей, евентуално Уа (зависи и какво свириш). Инвестициите е по-рентабилно да бъдат насочени към дивайса, който използваш най-много. Затова най-безсмислени покупки са: Уами (освен ако не си Том Морело), Уа (освен ако не си Кърк), разни други хахави рядко използвани ефекти... Ампът се ползва 100% от времето, затова там трябва да се инвестира най-много. Но много хора правят грешката (според мен е грешка, те си мислят, че са си прави ) да купят китара за 1000 лева, проц за 400 лева и каквото остане за амп, примерно 300 лева. И цялата система си звучи като гъз. Аз бих си купил китара за 700 и амп за 1000. И ще звучи 15 пъти по-яко. Гаранция! Китарата звучи основно...както и да гледаме на нещата,сега за метъл не знам,имам едно старо Лейни и малка Бугера,излишно е да казвам,че са лампови ,,едното е 350,другото 250 лв втора употреба.. Китарите са ми ..сега си взех още едно Гибсън ес-джи,е над хилядарка та змията (женъта) още ме яде .. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 22, 2014 Отговорено Август 22, 2014 Китара и за 40 000 да си купиш като я пуснеш в комбо за 300 лева нищо няма да излезе. Докато Cort от 300 лева включен в зловещ амп ще е много много по-убедително звучаща комбинация. Е, винаги е най-добре всичко да е на приблизително едно ниво. Цитирай
zanev 70 Отговорено Август 23, 2014 Отговорено Август 23, 2014 Мисля , че е повече от ясно , че в случая водещо ще е бюджета . Ламповата мания е ясна - естествено , че е по добре да караш БМВ Х5 отколкото Грейт Уол произведен в Ловеч или Дачия , но ... стига да имаш кинтите за БВМ - то . Щото както знаем и при ламповата техника си има нива , най евтиното си е най евтино и там , а ако към него прибавим и това ,че е по добре да не се свири с процесор а с камиончета и гейна от кубето ... малийй .. наклонената плоскост по , която почват да се харчат едни кинти , ако ги имаш де , е толкова наклонена че ... разбира се ако човек се занимава професионално и прави пари от това - това е нещо нормално - да си лампов от горе до долу , да си с по две три китари отговарящи на класата на скъпия ти амп и прочие , но ... като чета май все още не става въпрос за това . Моя съвет - вземаш процесора и един приятел , който също свири , а най добре някой с по опитно ухо и отивате на място където се продават по голямо разнообразие от кубета .Черпите с по едно кафе продавача и почвате да пробвате .Като пробваш 5-6 ще почнеш да усещаш накъде отиват нещата и сам и ще си избереш онова , което най отговаря на моментните ти предпочитания ,защото предполагам си наясно , че те с времето ще се менят на базата на натрупан опит . Имам ученик , който е с процесор подобен на твоя - свиреше с 30 ватов Маршал от тези дето са с ефекти - включва го в чистия канал и беше доволен поне 4 години - е вече търси нещо по така , но 4 години свири на Маршала . Така че смело избирай и което ти харесва на теб и на консултанта с теб и е в ценовия диапазон който можеш да си позволиш - вземай го . Но също така свиквай с идеята , че каквото и да вземеш , след няколко години ако почнеш да се занимаваш по сериозно и резултатите почнат да идват , това което си купил най вероятно ще го продадеш - от тази гледна точка е добре да избираш между нещо , което е по известно като марка и по лесно може да се продаде . Но при всички случаи не купувай Стаг или Беринджър . Ще се ориентираш лесно и по цената . 30-40 ватово кубе , транзисторно би трябвало да струва между 350 - 450 - 500 лева . От това , което се продава тук на подобна цена според мен подходящите марки са - Маршал , Вокс , Роланд , Пиви , Фендер , Ориндж ..сигурно има и други но не са толкова популярни . От ламповите май най евтино доколкото знам е Бугера - около 650 лева ако не се лъжа , но понеже се води скъп Беринджър ще го продадеш трудно след време .има и разни въшки с лампи , но са с много малка мощност от 1 до 5 вата и обикновенно с малък говорител - не купувай кубе с говорител по малък от 10 инча - по възможност .Има и опция да търсиш на старо нещо - тук във форума има базар - прегледай го , но проблема при този тип купуване е , че е хубаво да видиш и пробваш кубето , а това не винаги е възможно ако продавача е на 300 километра от теб .При купуване на старо знай едно - не купувай нещо много много старо - 10 -15 годишно , щото може да си последния му собственик в един момент , да не говорим че кубетата както всяко нещо се амортизират дори и да изглежда запазено на външен вид . Та така .. смело надпред и успех . Цеко 1 Цитирай
Recommended Posts