Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Posted

След като Дейвид Духовни решил да стане атеист, от Ватикана се чудят, дали да не го прекръстят на Недуховни. :greenball:

• Haha 1
Posted

Битката с килограмите винаги е нечестна - човек е сам, а те са много!

• Haha 3
  • 2 weeks later...
Posted (edited)
- Фиксна ли ишуто от вчера?
- Кое ишу?
- Ами дето ти го сенднах вчера заедно с рипорта и фийчър рикуестите.
- А-а-а-а, ами арейзна проблем. Аз щото сендвам един рикуест и сървърът нали трябва да ми ритърне риспонса и да си криейтне сешъна, а аз да рисийвна едно куки. Е да де, ама ми ретърнва ерор риспонс и ми хинтва че обджекта не бил авейлъбъл.
- Ами гоу ахед! Разлогни се и пак се логни, барем се рифрешне. Нали знаеш за дедлайна? Гледай да го фикснеш асап, че трябва да се имплиментват сървисите по другия проджект. Ай!
Edited by Лими
  • Haha 2
  • Sad 1
Posted

Музикантски термини според българския фолклор

• кЕтара до двеста лева с дисторжар и хорос - Китара до 200 лв. с Distortion и Chorus. Обикновено младежите питат коя е най-добрата за тази цена, за да могат да свирят Металика на нея :greenball:
  • хамбукери - humbucker-и
  • бичкия/мъзга/стъргалка/металургия - high gain канала на китарна апаратура / distortion педал
  • камионче/настъпикутийка - китарен педал, който се настъпва
  • адаптОри - адаптери (pickups)
  • Дроб Сърма - китарен строй за тежки стилове - Drop C
  • Зулум - японската марка за китарна техника/аксесоари Zoom
  • Дигитеч - побългарено наименование на Digitech
  • ”Сийке, не строй!” - фолклорно наименования на парчето на Metallica - Seek n Destroy
  • Нотинг Елс - Nothing Else Matters
  • Смока - Smoke On The Water
  • Мастъра - Master Of Puppets
  • Стеруея - Stairway To Heaven
  • басьорка - пасивно озвучително тяло възпроизвеждащо ниски честоти … често се ползва от DJ-ите
  • фънкажи - когато бас китариста започне да свири фънк мотиви със slap техника с цел да се похвали пред колегите или пред някоя девойка
  • надАли Експрес - AliExpress
  • йоника - всякакъв тип клавишни инструменти, вариращи от дигитално пиано до синтезатор Касио за 50 лв.
  • копчета - клавиши на пианото
  • баня - ефект reverb с дълга опашка
  • ехо - ефект delay с повтаряне на сигнала
  • девятка - специфичен ритъм при кръчмарски клавири в размер 9/8-ми
  • гама - тоналност … Пример: “От коя гама е парчето, дето ще свирим?”
  • Like 1
  • Haha 3
Posted
On 2/4/2023 at 5:37 PM, Лими said:
- Фиксна ли ишуто от вчера?
- Кое ишу?
- Ами дето ти го сенднах вчера заедно с рипорта и фийчър рикуестите.
- А-а-а-а, ами арейзна проблем. Аз щото сендвам един рикуест и сървърът нали трябва да ми ритърне риспонса и да си криейтне сешъна, а аз да рисийвна едно куки. Е да де, ама ми ретърнва ерор риспонс и ми хинтва че обджекта не бил авейлъбъл.
- Ами гоу ахед! Разлогни се и пак се логни, барем се рифрешне. Нали знаеш за дедлайна? Гледай да го фикснеш асап, че трябва да се имплиментват сървисите по другия проджект. Ай!

🤮

Хора, недейте така! Влизам в тоя форум и в тая тема, за да разпускам, а не за да си припомням какво е на работа! 🙂

За наказание, ето ви песен, изпълнена от Светлин Наков:

• Like 1
  • Haha 1
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

– Докторе, лошо ми е!
– Какво ядохте?
– Гълъб ядох.
– Гол гълъб ли ядохте?
– Ами, хванах го, оскубах го. Да, ядох гол гълъб.
– Голям гол гълъб ли беше?
– Дааа! Беше голям гол гълъб.
– А ядохте ли главата на големия гол гълъб?
– Ядох главата на големия гол гълъб.
– Гола ли беше главата на големия гол гълъб?
– Разбира се, че беше гола главата на големия гол гълъб! И какво?
– Ами нищо. Аз съм логопед. С каквото можах, помогнах.

• Haha 6
Posted
За разлика от мъжeте, българската граматика има два члена - пълен и непълен или, както би се изразил титанът на родната мисъл - Божинката: "ПълниЯТ член е като непълниЯ, само че пълен."
Пълен член имаме тогава, когато субектът, за когото въпросният член е прикрепен, извършва действието, за което се говори в изречението.
Пример:
ГолемиЯТ му член ѝ видя сметката.
Тук членът се е проявил като виждач на сметки, следователно е пълен. (Или поне е бил до момента на виждането на въпросната сметка.).
Непълен член имаме тогава, когато субектът се мота из изречението, ама не извършва действието, за което се говори.
Пример:
Тя видя сметката на големиЯ му член.
Тук членът, àко и да участва в далаверата, е пасивен и не той извършва действието, което тутакси го прави непълен.
И за да се изясни още по-добре всичко:
пълният член се слага отзад на извършителя на действието!

С това обяснение човек ще го запомни завинаги и никога няма да обърка двата члена и ще знае къде да го тури.

• Haha 8
Posted
-Скъпи, искам за 8-ми март нещо лъскаво, цвят металик и да вдига от 0 до 100 за 4 секунди!
И той й купил кантар...
  • Like 2
  • Haha 5
Posted

😇 

😍 Честит празник на тези и умни и красиви и честни жени, които и тази година няма да ми откажат!
И бъдете добрички! 🥰

Posted

Клиен пита: - Защо вашите сътрудници не ми отговориха в събота вечерта?

Отговор: - Нашите сътрудници се бият да ви отговорят в събота вечер. Битката продължава и в неделя, за да излъчат победител в понеделник сутрин, който да има честта да се свърже с вас.

• Haha 5
Posted (edited)

Е това ако не е забавна простотия, не знам какво е

image.thumb.png.05108adc8517a3d784b589902d3bd576.png

Edited by Rezachka
  • Haha 1