Jump to content
Българският форум за музиканти

Забавна простотия


Recommended Posts

-Българската държава е създадена отдавна. Била е под турско робство и виновен за това е Ахмед Доган. Като не живеят в България, откъде - накъде ше ми гласуват. Имало е Златен век по времето на цар Симеон, преди да му реституират горите.
- Азбуката е написана от Кирил и Методий и се казва кирилица (или май беше методиевица?). В нея липсват буквите “4” и “6”, което означава, че нашите предци не са можелида напишат думата “4ере6ка”, бахти загубената азбука.
- Ботев и Левски са били революционери, а единият от двамата е бил поет. В момента са футболни отбори и Ботев за малко щеше да изпадне. Митю вън завинаги!
Световна история
- В Египет е имало пирамиди, фараони и балъци за милиони. А в Рим е имало императори - Цезар, Нерон, Калигула. Те вероятно са слушали чалга, защото днес повечето чалготеки са кръстени на тяхно име.
- Колумб е открил Америка, а Джордж Буш-младши почти я закри.
География
- Земното кълбо е, общо-взето, кръгло. Континентите са няколко.
Европа, Африка и некви други. Има и океани и морета, които са пълни предимно с вода. Най-известните морета са Слънчев бряг и Кушадасъ. Най-големият връх е Еверест, преди възродителния процес се е казвал Джомолунгма.
Париж е столица на... една от държавите, след малко ще се сетя коя. В Париж продават страхотни обувки, една приятелка си е взела оттам много сладурски сандалки само за 120 евро, представяш ли си?
Естествени науки
- Човекът е произлязъл от маймуната, а в момента тече обратният процес.
- По едно време имало и динозаври, но те са измрели от скука, защото попфолкът още не е бил открит.
- Сред най-важните открития за човечеството са колелото и топлата вода - оттам идва изразът “ти откри топлата вода”. Сега учените са направили някакъв Голям адронен колайдер, който или ще избухне, или няма да избухне, но тия неща принципно не са хубави.
- Напоследък се появи глобално затопляне, но въпреки това парното поскъпва Икономика
- Живеем във времена на световна финансова криза, което означава, че всичко в мола или ще поскъпне, или ще поевтинее. Хората ще загубят или спестяванията си, или работата си, а някои ще загубят и живота си. Китайците ще стават все по-силни икономически, ще тръгнат от Илиянци и постепенно ще завладеят целия свят. Оттам идва изразът “номерът на китайката”.
Космонавтика
- Първият космонавт е Юрий Гагарин (или Юрий Галев). Но той всъщност не е първият, защото преди него в космоса е летяла някаква кучка. Така е то, кучките винаги се вреждат първи.
Музика
По принцип Моцарт е голям композитор, но Тони Стораро направо кърти мивки.
Егати пауъра
- Операта е много хубаво нещо, тя е до паметника на Стамболийски. Българската попмузика е в небивал възход и разбива всички чартове в MTV. Вярно, Мадона не е лоша певица, има чат-пат некви хитове, но все пак Графа е спечелил много повече музикални награди от нея.
Научете наизуст гореизложената информация и ще бъдете признат за изключителен ерудит в светските среди, за човек от категорията “бахти колко е умен тоя пич, не е истина просто”.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.