G.Varbanov Отговорено Юни 8, 2018 Отговорено Юни 8, 2018 С диамант на главата :> Поне не се е изхвърлил много с цената... Цитирай
Nikolov_76 Отговорено Юни 8, 2018 Отговорено Юни 8, 2018 (Редактирано) Без да спамя, искам да кажа,че може би е добре да се коментират детайлите, за да се научат хората как да познават ментетата. Редактирано Юни 8, 2018 от Nikolov_76 1 Цитирай
jabs Отговорено Юни 8, 2018 Отговорено Юни 8, 2018 Е тоя точно го продава от една година, даже май го коментирахме однаждий... тя Япония знайно е майката на Гибсън Цитирай
Jim-ph Отговорено Юни 9, 2018 Отговорено Юни 9, 2018 Известно от коя част на Япония - провинция Китай. 1 Цитирай
jabs Отговорено Юни 9, 2018 Отговорено Юни 9, 2018 В по-предишни постове има доста подробни коментари и сравнения. С времето, човек просто развива усещане какво не изглежда нормално в едно копие и дори няма много нужда да се вглежда в детайли. Като се види снимка с лошо качество, на инструмент за хиляди, сниман на фона на ... картонена кутия... няма сериен номер, няма близки снимки... А за тоя с японския Гибсън няма какво да се коментира. Гибсън никога не са произвеждали в Япония. Изобщо като се замисля, може би колегите са прави: който е в състояние и настроение да се ръзне с 5-6 бона за инструмент ще има достатъчно акъл в главата да не се захваща с такива обяви. Все пак, дразнещо е 2 Цитирай
Jim-ph Отговорено Юни 10, 2018 Отговорено Юни 10, 2018 Какво къде се произвежда е МНОГО относително нещо. Например, дали Фендер е Фендер сега? Фабрика не е Фулертън вече, собственик и идейния център не е Лео Фендер от 1964 година. Технология е съвсем различна. Работници на фабрика също не са същи! Имало японски "Фендер". окей, какво е това? Това са две фабрики - Фуджи-Ген Гакки (1982-1999) и Дина Гакки (1999-2014). Същи ли са технологии и работници там? Не. Какво е им общо японска продукция с американска пост-1988 (Корона фабрика)? Нищо много общо, честно казано. През 1982 година Фендер са оглеждали продукцията на различни заводи, спряли са на Греко стратокастери като най удачни и най близки по форма/профили/и т н, то есть като най близкото и най с минимални необходими промени. Ето, подписаха контракт с Фуджи, които са продолжили да произвеждат Греко, само вече с лепенката "Fender JV". Bottom line: Между продукция на Корона САЩ (а между др. сега така се наричани USA серии СЕ ПРАВЯТ В ЕСНЕНАДА МЕКСИКО и се само сглобяват в Корона!), значи - между продукция Корона и Фулертон фабрика има толково голяма разлика колкото между Фендер и, да речем, Ария Про 2. Говоря за внешни промени, разлика по контури и т н. По звука всяка дадена китара от каквото да е производство - трябва да се разглежда отделно. Какво искам да питам - КЪДЕ точно е критерий, продукция на една марката да се казва "ето това е продукция на Фендер, а това е продукция на Гибсън"? Цитирай
apoplexia Отговорено Юни 10, 2018 Отговорено Юни 10, 2018 Относно Японския Гибсън, направих запитване към продавача, стори ми се добра заигравка. Китарата няма серион номер, но всеки лютиер можел да потвърди, че е оригинална. И на "пипане" се разбира Цитирай
G.Varbanov Отговорено Юни 11, 2018 Отговорено Юни 11, 2018 Мен явно вече ме избягват, защото не ми отговори какво прави диамант на главата на Standard Les Paul :> Цитирай
jabs Отговорено Юни 11, 2018 Отговорено Юни 11, 2018 ^^^ виж сега Джим, разводняваме темата, но като си почнал... Какво значи една китара да НОСИ ЛОГОТО на Фендер или Гибсън? Значи че фирмата с логото е премерила, разгледала и преценила, че набора от части на китарата, които сами по себе си се произвеждат от X,Y или Z, поотделно и най-вече заедно удовлетворяват нейните изисквания за качество, така че крайния продукт да носи нейното лого. Така е не само при китарите. Така е НАВСЯКЪДЕ, във всяко едно малко по-комплексно производство в момента. Мерцедес да не би да си произвеждат кожата за кожените салони? Да не си отглеждат сами кравите от които идва кожата? В корпоративния свят на това му се вика сорсинг и едни от най-скъпо платените мениджъри във всяка корпорация са тия дето отговарят за сорсинга. Следващия пункт: в Индия двигателите на Мерцедес се правят от индийски фирми. Ако утре една от индийските фирми реши да прави коли и ги рекламира като "съвсем като Мерцедес, даже частите са същите", това коректно ли ще е? Няма ли да е подвеждащо? Така че има Гибсън и Фендер и зилион копия на тея китари, едно от които направено от теб и показано във фукнята. Обаче има само един Гибсън и един Фендер и обратните твърдения са малко мерене на пишки между Давид и Голиат Ако на някого не им харесва сегашното или вчерашното или онзиденшното им качество, просто да не си ги купува. Живеем във свободен свят. 5 Цитирай
ciriljhonson Отговорено Юни 11, 2018 Отговорено Юни 11, 2018 Да не говорим, че поста на Jim, съдържа утопични разсъждения... 2 Цитирай
Nikolov_76 Отговорено Юни 11, 2018 Отговорено Юни 11, 2018 Не е нормално да се размива въпросът с ментето с това кой бренд къде и как се е произвеждал преди и сега.... Ментето си е менте. Дрънкам си със Скуаер за 150лв., трета ръка и съм доволен. Знам с какво свиря, какво съм платил и какво съм получил. Няма да е ОК ако взема "Фендър" за 1500лв. и после разбера, че е дъска с ваденки, сглобена в Зоната на здрача..... 2 Цитирай
Ламби Отговорено Юни 12, 2018 Отговорено Юни 12, 2018 Ментаците са си ментаци независимо какво пише на главата.От моята камбанария за да дам 1500 лева за фендер трябва да е изключителен инструмент,а за такива пари има къде по примамливи предложения за чисто нови инструменти с гаранция и опция за връщане. Цитирай
TONY Отговорено Юни 12, 2018 Отговорено Юни 12, 2018 (Редактирано) Като се съгласявам напълно със съжденията на Jabs, мисля , че Jim получи отговор на въпроса си - "КЪДЕ точно е критерий, продукция на една марката да се казва "ето това е продукция на Фендер, а това е продукция на Гибсън"?" Все пак, не ми се вижда утопично съждението, в каква степен сега, Фендер и Гибсън, са като Фендер и Гибсън през 50 и 60-те. Ако направя аналогия със скорошно състоялият се концерт на Форинър. Да видяхме страхотни Форинър, но без нито един оригинален музикант. Редактирано Юни 12, 2018 от TONY 1 Цитирай
synchu Отговорено Юни 12, 2018 Отговорено Юни 12, 2018 Идеята на Фендър е била винаги съвсем прозрачна от времето на създаването им и влизането им в корпоративния свят си е стандартно продължение на тази идея. Дет се вика един от малкото случаи, в които сборката на евтин чарколяк е произвел страхотен продукт, на който някога не мислех, че ще съм фен, ама ей на Гибсън са друга категория инструменти и смея да твърдя, че сегашните VOS инструменти са страхотни екземпляри на китарното производство. А иначе и от 50 арските има проблемни, да не кажа боклуци със сигурност... това си е присъщо на масовото производство. 4 Цитирай
Recommended Posts