tocata Отговорено Ноември 20, 2006 Отговорено Ноември 20, 2006 От скоро съм притежател на леспол изработен ниакаде през '70 години , триабва да ви кажа, че това е един от наи- добрите инсрументи които съм имал и докосвал. Страхотен звук, става за всиакакъв стил музика според мен от брутал до блус и джаз. Цитирай
7thString Отговорено Ноември 20, 2006 Отговорено Ноември 20, 2006 И аз съм свирил няколко пъти на тази дъска По принцип съм фен на много тънки и тесни грифове, но въпреки, че LPто не се вписва в тези критерии е невероятно удобна китара. Както се каза- сама свири Цитирай
Hillbilly Отговорено Ноември 20, 2006 Отговорено Ноември 20, 2006 Най-чистия и звук би трябвало да се чува при АС/ДС, тъй като Ангъс Йонг връзва китарата директно към амп. - бичи ампа яко и изкарва кривоч от крайните лампи. ... Чувал ли си клишето за Ангъс Йънг "The king of overdrive"? 1 Цитирай
ObiWan Отговорено Ноември 20, 2006 Отговорено Ноември 20, 2006 Ех, ще доживея ли и аз да докосна това съкровище... :inlove: Цитирай
edgecrusher Отговорено Ноември 20, 2006 Отговорено Ноември 20, 2006 ... от 1947 год.Епифон произвежда и Гибсъни? ... Е т'ва не мога да си го преведа! :think: 2 Цитирай
Overdrive Отговорено Ноември 21, 2006 Отговорено Ноември 21, 2006 да допълня предния си пост понеже забравих - най чистия звук на Gibson може да се чуе в реге музиката Цитирай
ivp Отговорено Ноември 26, 2006 Отговорено Ноември 26, 2006 Гласът на Блуса е Gibson Les Paul 1959 Reissue Цитирай
Foreigner Отговорено Декември 3, 2006 Отговорено Декември 3, 2006 Гласът на Блуса е Gibson Les Paul 1959 Reissue за мен точно този модел е "the true LP" .. мн ме кефят ЛесПол-ките, мн яки китари, особено покрай Слаш се бях зарибил толкова, че даже бях на път да си купя Стагче ЛесПол некво китайско производство, само и само за да ми е китарата със ЛесПол-look :green: Добре,че не го направих де Цитирай
merrick Отговорено Юни 7, 2011 Отговорено Юни 7, 2011 а защо gibson са толкова скъпи сравнение с други марки китари,каква е причината ? Цитирай
kolio_k Отговорено Юни 7, 2011 Отговорено Юни 7, 2011 Защото звучат много добре. Това според някои (и аз в това число), според други цените им са просто раздувка, ти си реши сам за себе си . 3 Цитирай
TONY Отговорено Юни 7, 2011 Отговорено Юни 7, 2011 Защо са толкова скъпи е сложен отговор на привидно лесен въпрос. Като за начало, скъпото е относително понятие. Ако разполагаш с 10 лева на ден, ще са ти скъпи. Някои харчат по два бона за парцалки примерно ( на ден). Е, дали им е скъпо... После идва политиката на ценообразуване на фирмата. В уравнението ще сложиш, че труда в Щатите е доста добре платен на часова ставка. Изработва се от квалифицирани работници, ползват се качествени материали. После в уравнението се включва и това, че при тази криза и при тази конкуренция(която произвежда вече хем качествено, хем и евтино) Гибсън успяват да държат сравнително високите си цени на относително непадащи нива. Значи явно цената им е стабилна. В цената влиза и рекламата и скъпата дървесина , поради екологичните ограничения и закони. И тн и тн. И те така. Харесва ли ти или не, на Гибсън явно не им пука и изглежда ще си продължават да държат цени. Да казвам, че харесвам, то всеки харесва, но определено не се замайвам по името. Искаш Гибсън, купуваш Гибсън. Още повече, ако това е точно, което търсиш.(особенно, ако се търси характерният звук) За мен лично за тези пари ( примерно 2 бона и нагоре) си купувам друга марка, която ми харесва повече. И която смятам, ако не за по-добре звучаща ( тава е доста относително при скъпите китари), за по-добре изработена, по-удобна, по-добре изглеждаща ( и да кажем с друг звук ). Поне за мен. Т.е. не съм Гибсън плейър, Лес пол и тн. Което не значи , че на някакъв етап от живота и битието няма да реша, че това е манната небесна. Но нека всеки си намери своята марка, защо да се дават наготово решения. Всеки си е индивид с характерни особености и вкусове. Насаждането на мнения не е супер удачното решение. Както има толкова много китаристи, за които Гибсън е в основата им на звук и свирене, има и още много на които не е. 3 Цитирай
spiritus Отговорено Юни 9, 2011 Отговорено Юни 9, 2011 Честит рожден ден на Лестър Уилям Полсфус :) - Лес Пол Ползвам темичката просто :) 2 Цитирай
RockoBG Отговорено Юни 17, 2011 Отговорено Юни 17, 2011 Баси яката тема. Не съм се смял отдавна така... 3 Цитирай
IgniteAll Отговорено Юни 17, 2011 Отговорено Юни 17, 2011 Определено с умиление прелиствах страниците на темата. Има силови изказвания, които заслужават адмирации! 4 Цитирай
iliev.p Отговорено Юни 17, 2011 Отговорено Юни 17, 2011 Защо, нека хората да си помечтаят нема лошо,само ми се струва, че много от изказалите се не са притежавали никога такава китара, тя наистина си е китара мечта! Цитирай
Recommended Posts