jFog Отговорено Октомври 17, 2006 Отговорено Октомври 17, 2006 охо бате..готино звучи. триумя се от сто години дали да взема един такъв мушмурок...направо се навих. Цитирай
AXE Отговорено Октомври 17, 2006 Отговорено Октомври 17, 2006 (Редактирано) Ето, за желаещите да чуят Прилично звучи, ама...сухо :green: Ако ше давам кинти, предпочитам да е нещо повече На живо, сравнен с JCM200 и AVT50, MG50 някак си съвсем издъхва :green: Редактирано Октомври 17, 2006 от AXE Цитирай
edgecrusher Отговорено Октомври 17, 2006 Отговорено Октомври 17, 2006 Хахахаха, нямам идея дали е от трафопоста или просто съм по-чувствителен на брум-че, ама все пак имай предвид че съм разглезен на Лайн 6-ския амп и като си дрънкам у дома с китарата директно в Маршалското комбо на 50% драйв пак си има малко шумец. Не е болка за умиране, но просто отбелязах. Реално ползвам Маршала само да се лигавя у дома ако не ме мързи да свиря. Иначе на репетиции си свиря с големия Лайн, а записвам на Тоун-порта. Така че, не ми пречи изобщо брум-чето, а както какзах и преди драйва като такъв е мега як, поне за моите разбирания. Цитирай
bluee_fender Отговорено Октомври 18, 2006 Отговорено Октомври 18, 2006 Ами наистина съм учуден по въпроса за брума Ползвам това кубе от 4 месеца почти всеки ден на сцена и не бръмчи (верно Ви казвам). Може да е от китарата, свиря с Fender Deluxe Strat с Noiseless електроника, а може и кабела да бръмчи. Не занм всъщност Аз между другото се двуомях между това кубе и Fender FM 212 DSP. Но май Marshall-а се оказа по-добрия избор (за мен). Айде със здраве ... и ... Наздраве Цитирай
Dylan_101 Отговорено Октомври 18, 2006 Отговорено Октомври 18, 2006 AXE, верно не звучи много убедително на моно трак със съмнителен каб импулс. Тук обаче може да го чуеш и в микс. Предполагам ще си промениш мнението Не знам за AVT, но имам и Valvestate 8080 и съм с две ръце за MG-то. Цитирай
DeathZone Отговорено Октомври 18, 2006 Отговорено Октомври 18, 2006 AXE, верно не звучи много убедително на моно трак със съмнителен каб импулс. Тук обаче може да го чуеш и в микс. Предполагам ще си промениш мнението Не знам за AVT, но имам и Valvestate 8080 и съм с две ръце за MG-то. Бахххх и звука .......... трепе .......... за такъв звук две свине майки давам заедно с малките прасенца ))) Майстор си!!!! Цитирай
Black Bird Отговорено Октомври 18, 2006 Отговорено Октомври 18, 2006 (Редактирано) AXE, верно не звучи много убедително на моно трак със съмнителен каб импулс. Тук обаче може да го чуеш и в микс. Предполагам ще си промениш мнението Не знам за AVT, но имам и Valvestate 8080 и съм с две ръце за MG-то. Dylan_101 Талант до небесата! :guitar: :guitar: п/с това онзи дръм кит? звучи ми ъдейтнат....тъкмо казвах на приятел че кита ти звучи рупер "RAW"!!! просто е убиец! Редактирано Октомври 18, 2006 от Black Bird Цитирай
Overkill Отговорено Октомври 18, 2006 Отговорено Октомври 18, 2006 AXE, верно не звучи много убедително на моно трак със съмнителен каб импулс. Тук обаче може да го чуеш и в микс. Предполагам ще си промениш мнението Не знам за AVT, но имам и Valvestate 8080 и съм с две ръце за MG-то. Dylan_101 Талант до небесата! :guitar: :guitar: + 1 :guitar: :guitar: :guitar: Цитирай
TONY Отговорено Октомври 18, 2006 Отговорено Октомври 18, 2006 ХАХА - МГ 10 а аз мислех че си записал МГ 50 браво иначе предложението за 2 майки праски плюс прасенцата е супер срещу едно мг 50 че дори и за стотарката пак бива ЗИМА ИДЕ :exclaim: Цитирай
bratmito Отговорено Октомври 18, 2006 Отговорено Октомври 18, 2006 Леле звука наистина си е готин.Та значи тоя звук със спийкър каб го постигаш тъй ли? Ако е софтуеарен искам линк Цитирай
Dylan_101 Отговорено Октомври 18, 2006 Отговорено Октомври 18, 2006 Две свине майки казваш... мога ли да откажа такава оферта Тоя семпъл верно стана много сполучлив... Барабаните са събирани от различни банки. Томовете и касите със сигурност са от DFH 1, но EQ-нати. Солобарабана мисля че е от Natural Studio, май че 6 или 5. За останалото вече не съм сигурен.. Black Bird, ти кой дръмс имаш предвид? TONY, да, МГ10, но всъщност драйва само, кабинета е симулиран с FFT. Принципа е като тоя с конволюция на импулсите, но не е в реално време. Все пак звучи маалко по-добре от импулси, но това може би е заради кофти импулс-лоудърите. Иначе 6.5 инчовия говорител на МГ10 е меко казано отврат. Цитирай
Dylan_101 Отговорено Октомври 18, 2006 Отговорено Октомври 18, 2006 bratmito, мога да го "компилирам" на импулс-файл, но не забравяй че за да получиш точно този изходен звук трябва да имаш точно същия входен като честотна характеристика. Ако имаш Маршал МГ10 кубе, значи го имаш. Цитирай
jFog Отговорено Октомври 18, 2006 Отговорено Октомври 18, 2006 циганското в мен напира нимоа съ спръ...: Таз банка семпли даваш ли я(подаряваш,ряазменяш и тнт) давам и свиня баща а микса..тръмбова.. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 18, 2006 Отговорено Октомври 18, 2006 Страхотен е звука и според мен!!! П.П. Аз свалих някакви импулсни дивотии, но така и не съм ги тествал, защото не знам точно кое как се прави... Цитирай
Dylan_101 Отговорено Октомври 18, 2006 Отговорено Октомври 18, 2006 jFog -> Глиган искам, глиган Банката е 45 мб и не мога да я ьплоудна там дето си ъплоудвам, щото унито има свои разбирания за авторски права. Измисли как да ти я пратя? Skype или ICQ? Thomas -> импулсите са лесна работа. трябва ти само impulse loader. За фрий такъв се сещам Boogex на voxengo. Той е моно обаче и всъщност си е vst емулация на китарен усилвател с екстрата за допълнителни импулси. Самият импулс е кратък wav-файл, обикновено пик с отшумяване. В случая на каб симулатор пикът е все едно безкрайно кратък електромагнитен импулс възпроизведен през крайното стъпало на усилвателя и уловен с микрофон. В "опашката" се съдържа цялата информация за тембъра и реверба. Импулс лоудъра след това взема твоя входен сигнал от дистера и го конволюира с този импулс. Резултата е все едно след дистера си включил крайното стъпало и слушаш през микрофона. Е, не напълно, защото информация за динамиката и дефазирането не се записва, но все пак в добро приближение. Цитирай
Recommended Posts