Jump to content
Българският форум за музиканти

Overkill

Members
  • Мнения

    86
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Overkill

  1. Някой може ли да ми каже къде се продават тези струни (интересува ме най-вече за бас) в България и по-точно в София?
  2. Прости съмнението ми, но сигурен ли си в цената? Ако си го взел за толкова е било наистина добра оферта. В Европейските магазини струват повече.
  3. Overkill

    Бай Мангау...

    Хаха, струва ми се изключително сполучливо! Поздравления за страхотната идея и доброто изпълнение. Как се казва групата?
  4. Добре дошла! А каква музика конкретно харесваш?
  5. Конкретно от посочените от мен два сайта съм пазарувал лично аз оттук, без намеса на трети лица. С Митницата съм имал проблем само при първата ми по-голяма пратка - първата ми китара.......... Респект!
  6. А по принцип, когато някой твой познат от САЩ ти праща дадена стока, как точно стоят нещата с мита и тн? Предполагам, че ще е малко трудно да се облагат с мито стоки, които са втора ръка, например. Някой наясно ли е какво се прави в този случай?
  7. Smokejack, нищо тагова! Просто ти дадох линк към форум, в който вокалиста пише. Инак, не желая да се заяждам, дори напротив. Сигурно съм човекът, който най-много очаква евентуалният ви следващ албум!!! Давайте!
  8. Надявам се да не се обидите, но албумът си имаше и други недостатъци. А също така и псуването на хора из разни музикантски и метъл форуми не ви правеше чест. И все пак, ще се радвам много ако чуем и втората част на хрониките. И ако е възможно с по-професионален саунд. УСПЕХ! Мисля,че ни бъркаш с някой друг,защото единствено аз от групата пиша в този форум и то много рядко,вярно е че се е случвало да се сдърпам с някого от време на време,но никого не съм псувал и винаги съм се държал горе долу културно. В други форуми никой от нас не е писал и не пише,това ти го гарантирам и никога не бихме си позволили да псуваме други групи или отделни музиканти. Поздрави Благодаря за гаранцията. http://www.metal-world.info/forum/index.php?showuser=864
  9. Overkill

    Addictive Drums

    Да, ауторизиран дилър на програмата и 300 долара те оправят!
  10. Надявам се да не се обидите, но албумът си имаше и други недостатъци. А също така и псуването на хора из разни музикантски и метъл форуми не ви правеше чест. И все пак, ще се радвам много ако чуем и втората част на хрониките. И ако е възможно с по-професионален саунд. УСПЕХ!
  11. Аз лично се ядосвам, когато в раздела се дават безумно високи цени. И тъй като това е публичен форум, най-логично е на евентуалните купувачи да им се дава информация от съфорумците. Та за това цените трябва да са си задължителни.
  12. За съжаление и тогава нямаше да са напълно валидни.
  13. Предвид офертата, която си получил, приятел, надали трябва да си много раздвоен
  14. Здравей, приятел Добре си дошъл във форума, надявам се, че ще ти помогне да пораснеш по-бързо. А по принцип, не е нужно да споделяш сексуалната си ориентация.
  15. Поздравления и от мен, приятел. Long version ще има ли?
  16. Overkill

    Басове Crafter и Cruiser

    Интересно ми е някой има ли лични впечатления от марката Crafter и моделите Cruiser. Също така дали се продават в България и в кои магазини. Можете да погледнете сайта на фирмата: http://www.crafterguitars.com/ Guitar Gallery > Cruiser Guitars > CSR Series и Guitar Gallery > Crafter Guitars > Cube
  17. Кой по-конкретно? Защото един, който беше писал тук е участвал в разработването й
  18. Грешно си ме разбрал. Най-"правилният" начин е просто начинът, който ти позволява да свириш без много излишни движения, по възможност без смяна на позиция, без кълчене и разтягане на дланта през девет прагчета в десето. Разбира се, че в повечето случаи това е "оригиналният" начин, защото повечето професионални китаристи свирят икономично и разумно. Винаги има място за импровизация и въвеждане на нови техники и всеки китарист има свой стил, но винаги нововъведенията са с цел улесняване и подобряване и никога не съм виждал някой да въвежда нещо ново, с цел да усложни простите неща и да търси по-увъртяния начин да ги изсвири. Затова във всяка школа за начинаещи китаристи има специални маркери, котио ти указват къде, как и с кой пръст на кое прагче да се изсвири дадена партия - просто някой преди теб вече е разбрал, че това е "на баницата мекото" и ти показва правия път. За съжаление, в доста табове на GuitarPro съм срещал абсурдни пръстовки, за които всъщност е и тази тема. Както вече казах абсурдните пръстовки са дело на самият софтуер в повечето случаи. А аз съм виждал и абсурдни пръстовки от доста известни китаристи на техни концерти, например
  19. Нали сам каза, че най-удобният не значи, начинът, по който е оригинално.
  20. Тези наистина добре правени таблатури са вкарвани на ръка и не са импортове. За съжаление, не всички таблатури са такива. Грешната пръстовка не във всички случаи е неудобна. Това не и пречи да е грешна. Гледах таблатура на Слейър и според GuitarPro хората трябваше да се разкарват по грифа, което не беше чак толкова неудобно и спокойно можеше да се изсвири, но цялата хава всъщност се свири в една поциция без никакво мърдане нагоре-надолу. За импортовете е ясно, че няма да са точни, но малко от метълските таблатури са от импортове. Въпросът е че когато натиснеш Automatic Finger Positioning, шансът GP да прецака тотално нещата става голям. А за това, че грешна и неудобна, в случая са различни понятия си прав. Но като цяло е глуповато да се изисква нещата да се свирят точно от същите места, от които в оригиналите. Безсмислено и ненужно е. И за да бъда конкретен, хвърлих око на три таблатури на Slayer (на любими мои песни, които що годе зная) и до колкото видях 2 от тях бяха направени идеално, а в третата имаше някои неточности.
  21. Всъщност, голяма част от наистина добре направените таблатури на Guitar Pro имат и точна пръстовка. По принцип има опция програмата да нареди по неин начин, който рядко е удачен. Обаче ми е много, много трудно да повярвам, че ако на някой не му е удобна пръстовката от ГП, ще тръгне да свири по нея.
  22. Overkill

    Photos

    не се отварят, между другото
  23. Всъщност нямам какво да споделя. Доста неща бяха казани. Ако трябва да се обобщи, в случая с "яките ритъм китари", панорамите могат спокойно да се оставят в края и ако стереото не е достатъчно добро да се измисли начин при записването да се направят по-различни тракове. Ако след записите се опита да разшири стереото, по всяка вероятност заради фазите ще се загуби от тежестта. А мненията, които се чуха, да се използва друг начин за внушаване на някаква обемност (явно става дума за реверберации) не ми изглеждат най-логични, защото рядко сред "яките ритъм китари" се чува много ривърб. Разбира се и това може да е фактор, но определено не най-важния. Извинявам се, ако съм обидил някого, не ми е това целта, определено. P.S. И винаги към победата, както пише в подписа ти
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.