abstract iv Отговорено Февруари 27, 2008 Отговорено Февруари 27, 2008 Аз само ще допълня че с Reason кой знае колко няма да запишеш, в случай че имаш впредвид конвенционалния тип запис (на звук влизащ в копютъра и софтуера през саунд картата!) а не само запис на автоматизация на устройствата и миди съобщения за тях в самия Reason! Щото първия тип запис Reason просто не го прави, за такива цели ще ти трябва друг софтуер, всяка от тези програми го прави това: Pro Tools (само с Digidesign или M-Audio хардуер!), Logic (с Mac компютър само!), Sonar (Windows), Samplitude/Sequoia (Windows), Cubase/Nuendo, Ableton Live, Acid, Audition както и всеки аудио-едитор като SoundForge или WaveLab (и двата съпортват само Windows!!!). Ако търсиш безплатен за употреба софт: Audacity (аудио-едитор, Windows, Mac, Linux)! До неотдавна имаше още един нелош безплатен софтуер - Reaper (Windows мултитрак) който вероятно някой би ти го препоръчал и сега като безплатен, той обаче вече не е за съжаление, платен e вече! Успех ! Цитирай
Gatzo Отговорено Февруари 27, 2008 Отговорено Февруари 27, 2008 (Редактирано) Благодаря момчета ще търса за Win- че съм на него. Зор с тези програми, всеки си хвали която е разучил и е нормално,ама ние новаците-зор.Мерси,ще питам пак-за сега дълбок поклон и Здраве!!!! Редактирано Февруари 27, 2008 от Chrysalid Нарушение на правилото за цитиране! Цитирай
nofearinc Отговорено Март 15, 2008 Отговорено Март 15, 2008 Ако има някой навътре с Reason, имам два леки въпроса по системата. Нещо не мога да си балансирам или увелича коректно бас частта. Едно на ръка, че с динамична миди клавиатура тоновете не звучат много равномерни откъм сила на звука, но и колкото и силно да ги изсвиря, се fade- ват в записа. Дори от миксера издути на 120% продължават да се губят значително. Пример за първия ми проблем: http://media.putfile.com/Burning-flames-alpha-demo Второто нещо е ритъмът- не успях да открия как се правят няколко различни шаблона за ритъм с Редръм машината на 16 или 32 такта, така че да е разнообразно и да се запише в записа? Цитирай
drgoa.r Отговорено Март 16, 2008 Отговорено Март 16, 2008 Дай по-добре самия RNS файл да погледна защо и как се получава това. За останалото нещо не мога да те разбера...искаш различни ритмични фигури, които и да ги запишеш ли? Redrum е по-подходящ за електронна музика, но може да се ползва за всичко, макар и по-засукано малко. Идеята е д апрограмираш съответните petterns както ти е кеф...и после да запишеш във сикуенсъра не ноти, а смяната на патерните. И така ще ги имаш вече в записа. Цитирай
nofearinc Отговорено Март 16, 2008 Отговорено Март 16, 2008 http://www.mediafire.com/?yznt1d9jxo2 Ето .rns файлът - със сигурност проблемът е в моя телевизор, имам бегъл опит само с видео уроци в youtube Има някакви ефекти за аttack на бас частта, пробвах и някои филтри, но не мога да boost- на звука нагоре. Предварително благодаря за помощта Различни шаблони ми трябват, да - няколко мотива в цялата песен, които се ротират. Независимо дали за техно, хипхоп или някакви други жанрове. Не мога да хвана точно как се записват отделните шаблони - свикнал съм да виждам звукова вълна или някакви дигитални записи на 'лентата', за да знам, че се записва даденият шаблон Цитирай
drgoa.r Отговорено Март 16, 2008 Отговорено Март 16, 2008 1. За Redrum: Виж, без да прочетеш манюала няма да стане Имаш 4 банки - ABCD, всяка с по 8 патерна. Кликваш си на А1, програмираш си дръмовете. После на А2 - програмираш... И вече имаш два "мотива". За да се сменят автоматично - трябва да използваш сикуенсъра. За Редръм си има специална (както и за Матрикс-а) линия за записване на pattern changes. Чрез нея можеш да си избереш коя банка и кой номер патерн да ти се сменя на желаното място. 2. За Баса: Също без манюала няма да се оправиш. Може да използваш компресори и максимайзъра. Също вместо да усилваш постоянно баса - пробвай да намалиш останалите инструменти и после да качиш цялото ниво с Максимайзъра. Наистина много фундаментални въпроси те мъчат, и повярвай ми - на тях е отговорено чудесно във фундаменталния манюал, който е включен в инсталацията. Отдели няколко дена поне за Гетин' Стартед... За баланса на баса в целия микс може толкова много да се пише, хората пари изкарват с разни наръчници по миксиране/мастъринг. За Редръм пък също може да се пише доста за принципите на степ-сикуенсърите и автоматизацията на патерните (ако си пипал хардуерна дръм-машина - всичко ще ти е ясно, но сега - с четене ще стане). Наскоро излязоха и двете ДВД-та на АскВидео за Рийзън4 - хвърли им едно око, там всичко е чудесно обяснено (http://askvideo.com/product_info.php?cPath...products_id=100) Цитирай
nofearinc Отговорено Март 16, 2008 Отговорено Март 16, 2008 Благодаря, колега! Самоук съм, но щом наръчникът е хубаво написан, то си заслужава да му обърна внимание Цитирай
nofearinc Отговорено Март 17, 2008 Отговорено Март 17, 2008 Много благодаря за подробното обяснение! Имаш едно запиване от мен, като се видим Искам да докарам изолиран бас стил DMX - No Sunshine или Car Audio тестовете за туби и бас за коли, ако си попадал на такива. Ще преслушам компилациите и ще пробвам да извлека нещо от тях. Не разбрах единствено: Махай ниските звуци. Предполагам имаш предвид бас партията да е само ниски и малко среди, а другите презети да са с намалени ниски? П.С. Попадал съм на тонове софтуер без никаква или почти никаква документация за Windows и затова рядко пристъпвам към хелп. Наистина се радвам, че тук има читав такъв. Поздрави Цитирай
Garwan Отговорено Юни 10, 2008 Отговорено Юни 10, 2008 Здравейте, интересува ме дали е възможно да използвам клавиатурата на компютъра за свирене на разни инструменти и семпли, вместо да закачам синтезатор за компа. Говоря конкретно за Рийзън 4. Едно време - в зората на този тип софтуер за генериране на музика работех много на Fast Tracker - там беше ужасно лесно да схванеш принципа на работа. Сега изгледах едно учебно ДВД за Рийзън и там изобщо не стана дума за това. Може би има плъгин, който комуникира с Рийзън и представлява виртуална клавиатура? Попрочетох и за този софт - ПианоТек - стори ми се смазващо развитието, което са докарали на синтетично генериран звук - особено пък за пиано - но не го намирам из нета (сори за тази вметка). Малко хелп по този въпрос? Ще съм децибело-благодарен Цитирай
NOKIA Отговорено Юни 10, 2008 Отговорено Юни 10, 2008 имаше май некви такива програмки, потърси инфо из форума, сигорен съм! ИМА Цитирай
SpEcTeR Отговорено Юни 11, 2008 Отговорено Юни 11, 2008 аз ползвам това - цъкни тук работи...не съм сигурен дали няма да ми се карат ако постна име и код за да не пуска съобщения да регистрирашш после...ако стане и бачка пиши лично за регистрирането... дано съм помогнал Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 11, 2008 Отговорено Юни 11, 2008 Предната седмица имаше абсолютно същата тема! Цитирай
sharonec Отговорено Юни 12, 2008 Отговорено Юни 12, 2008 аз съшто го ползжам Bome's (в reason, cubase, в sonar и всичко на sony) ОБАЧЕ в cubase имам много голямо забавяне на звука всмисъл че има интервал от време от натискането на копченцето на клавиатурата и появяването на звукчето в колонките. ТА някой знаели как се лекува тва? Цитирай
Garwan Отговорено Юни 16, 2008 Отговорено Юни 16, 2008 Този проблем се нарича лейтънси (latency), може да се коригира от настройките на саунд картата и софтуера и синхронизирането помежду им. Много мерси за линка! Извинявам се, че съм причинил повторно говорене по вече зададена тема. Цитирай
martist Отговорено Ноември 9, 2008 Отговорено Ноември 9, 2008 Здравейте, имам няколко диска със семпли АКАИ и не мога да ги подкарам под никой виндоус.Изписва ми че диска е непознат и дали искам да го форматирам Някой знае ли как да ги подкарам и как да ги интегрирам в СОНАР 7 ? Благодаря Цитирай
Recommended Posts