Jump to content
Българският форум за музиканти

Gatzo

Members
  • Мнения

    79
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Gatzo

  1. Gatzo

    Мнения За Yamaha Rbx374

    Имам същия бас с активна електроника-за парите си е много хубав. Весо кокола от Фактор ми беше на гости и го разсвири-много добра изработка и всичко му е на ред.Дори изревнува, че го купих от Динакорд от 5-кюшета в софия а не от него, но на приятел се прощава. Купувай.
  2. Благодаря, на всички за мненията. Моята теза беше, не, че не би трябвало музикален инструмент м да се купи по интернет.Да, ще се види на 5 снимки-въртящи се, ще се разбере всички за адаптери, дърво, струни, ключове и пр. Фирмете са коректни и ще пратят инструмента-до тук добре.Но пак остава нещо непълно от пъзела-онзи момент, когато сам или с приятел си в магазин или при купувач - взимаш китарата в ръце,прокарваш пръсти по грифа, по тялото,настроваш но слух или тунер и просто--дръпваш струните на любимия ти акорд.И чуваш гласа и! вярно е, че е като забиването на ново гадже!!! така, че искам аз да си я избера от 5-10 китари и да си я купя. Да, цената по интернет може и да е по-ниска,(купувам книги и каталози така) но този миг когато, Буги барабата ми избра една китара от Фактор преди 8 години и с Весо кокала се направи инпровизирано свирене на 3 китари и магазина се напълни с пичаве-кибици, това си беше тръпка и не се забравя.!!! дайте да си правим хубави спомени. Лек ден и усмивки.
  3. Здравейте, дано темата е за тук. Мои двама приятели влязоха в люта битка за темата да се купува или не китара от чужбина по интернет- била по-евтина и пр. е единия довод. Другия, че при купуване използваш само сензора очи а изключваш дадените от Бог информационно за мозъка сензора-уши-слух, ръце-допир, тактилност,дори обоняние и...вкус!!! Аз взех страната на втория-може би защото всички китари съм ги купувал след оглед ,просвирване и пр. И сега първия приятел ме обвини в снобщина и други грехове. Има ли някой опит с изписване на китара от чужбина,от сайт? да сподели поне 1-2 мнения-може и аз да греша!!!
  4. Само за успокоение-не е от тремор-а, той се подтиска и владее от мозъка. Лекар съм и знам тези неща. Успех.
  5. Gatzo

    Да хвана ли баса?

    Захващай приятелю баса-аз бях същия, започнах да свиря на китара ,но като се яви Пешето от "Джендема" дето е и консултант в магазина на Фактор видя, че е "голям", най-големия за мен и ...хванах баса. Сега си свирим-застаряващи момчета, когато се срещнем на бира(той си свири много активно като гост музикант с много хора, аз имам друга професия) но баса е "страшен" инструмент. като ти завибрира в стомаха и става"страшно".Почвай и не спирай.
  6. Аз съм по-краен, решиш ли да свириш бас-двете китара и кубе вървят заедно!!!! Другото е риск-ще се накефиш и ще изтрещи говорителя-примери колкото щеш. Купи от форума нещо на старо и ...успех с баса, увлича, пускаш силно и става "страшно"
  7. Нали този форум е и за усмивки и добри думи В събота получих цени "Бас" съвети от ...taka li e? - a taka!!! точен, коректен, отзивчив, взаимствах от него ценни неща, огледа ми баса, коригира с ключе малко нещата, посвирихме малко на две китари-той е класа в баса и до тук всичко о.к. ама.....не пие! ни кафе иска, ни бира!!!!лош човек Хубавото е, че потвърди истината; след всяка бира, свиренето става все по-добро!!! И диска му е интересен! мерси-приятелю!!! Д-р ..ти знаеш!
  8. Моля, моля,аз дърпам също уши и то.....професионално, ремонтирам ги и прочее. Просто благодарих на човека. Имам неща от него и ако той не възразява а и аз каквото съм събрал за бас китара ще ги пратя на пощите на този ,който поиска- хора сме. Писах някъде,че имам и "Елементарна теория на музиката на П. Хаджиев" някой беше проявил интерес да си я снима на ксерокс. От София съм пощата ми е gatzo@mail.bg
  9. И такива постове трябва да има,когато има протегната ръка. Искам да благодаря публично на Baby Thomas за това, че когато го помолих за литература веднага, се отзова и "нахъса" басиста в мен. Аз започнах да уча бас на "преклонни" години-просто за кеф. Като човек от четящото поколения зная, че само с дръткане и слух не става-иска си и учебници. Намерих нещо по форумите, но когато написах нещо на този учтив и точен "man" веднага ми изпрати някои неща-дето искат бая зор. то не било лесно това чудо баса!!!!( макар, че толкова насмешки срещам) "- А ,бе дръж там,Ла, Ре, Ми и се кефи"-ми казват!!! Е не е така-харесвам акордното разлагане на тона и става отлично(ако се изразявам правилно). Та, едно голямо Благодаря на пича Baby Thomas и все така да помага и да е снисходителен към учещите се. Успех с музиката Baby Thomas и с.....гаджетата. Gatzo
  10. Трябва ти педагог но и един преглед при лекар УНГ специалист, по гласа, да те прегледа, че много лесно се късат гласни връзки и образуват възли и тогава с пеенето е свършено. В София има и добри педагози но виж за докторите ,кът са. Скоро ми беше попадала една книжка за човешкия глас на един д-р Фурнаджиев, той е известен, потърси по нета нещо за него.
  11. Питаш ли ме!! човек с 2 висши образования съм и 3 специалности,3 издени книги, но пред баса се прекланям-като го заобичаш и е приятен, мил и доста..... придирчив.Трябва ли да звучи добре си трябва .....е не по 5 часа на ден, но поне по 2 часа но всеки ден!!!!
  12. В момента съм на работа ще видя това за прагчетата довечера и ще пиша-благодаря. не съм сменял нищо-то аз време нямам да свира с тази медицина и сега с този свински грип.!!!!Има много пневмонии Пазете се момчета има инфекции в София и страната-сериозно е.
  13. Здравейте искам да се консултирам със знаещи басисти. При свирене на 4 струнен бас с прагчета започна да се явява едно "бръждене, стържене или като и да се нарече" дано съм ясен при свирене все едно някое железце-прагче е по високо ,а привидно всичко е на ред. Kатискът върху струните е нормален а в случая се изисква едва ли не "свирепо " натискане. Казаха ми, че трябва да се регулират струните но не ми е ясно да се вдигнат ли или смъкнат спрямо грифа. Друг каза да се сменят струните с по гладки, настоящите са ситно навити ( като на китара, естествено по-дабели) Моля споделете мнения, че този ужасен, скърцащ звук е гаден, усилва се от кубето и.....!!!!! китарата е нова Ямаха модел RBX 374 С уважение: Gatzo
  14. От много работа и задължения, се пропускат много неща. ще следя за следващата среща. От София съм , няма проблеми. Д-р Б.
  15. Искам да попитам-стари хора приемате ли?? Дето на 52 години се запалиха по бас-а и искат да се учат от знаещите. Аз съм си специалност по моята работа но се уча от млади и знаещи. И втори въпрос-за точния адрес, час и ден-просто да изпия една бира с басисти!!! Д-р Б.
  16. Gatzo

    Въпрос за бас

    Много съм доволен от Ямахата си -374, активна електроника ,батерия 9в., да не се забравя с кабел, че батерията свършва, там е прекъсвача. Среден клас става за всичко.
  17. Високата ми култура на басист, макар и начинаещ, както и мистификацията на парадоксалните илюзии, които само басист може да притежава, както, е известно, най-достойният инструмент на света, без който не може никоя формация, и имайки налице възпитанието ми, което е на най-високо ниво, естествено, като на всеки басист, докосващ се до този виртуозен инструмент, "алфата и омегата на музицирането ме кара , крепко да благодаря на най-достойните-естествено музиканти на планетата-басистите. така културно ли е-лека вечер и благодаря за помощта!!!
  18. Благодаря за консултациите, аз лично разбрах всичко и ще търся програмата в Гугъл. Лек ден на всички добри хора, които помагат на учещите се.
  19. благодаря, на слух може но ми се иска компютърно можете ли да ми кажете как става от къде да взема програмата и как да включим баса в компа. мерси предварително.
  20. Здравейте въпросът ми е такъв. Приятел китарист си купи едно евтино адапторче-щипка за настройване на китара. Настроихме една кухарка но когато стигна до баса-не се получава. Адаптора е Cherib guitar mate. Вярно, че е евтиния за 29 лв. но по презумция би трябвало от вибрациите на грифа и главата да светне средната зелена лампичка. Къде грешим???
  21. e------------------------------------| B------------------------------------| G------------------------------------| D-----------2--0---------------------| A-----------------3--2---------------| E--0--4------------------------------| Моля ако може някой да опише малко по-подробно как да го разчета това соло на бас. Това е интродукция на една песен The Letter на Box Tops Много ми харесва. Начинаещ съм на бас китара ,любител съм и си свиря за кеф и не знам точно от къде да започна. Не зная дали темата е за тук.
  22. Да обобщим, все пак аз имам проблема. Махам кабела от китарата а за по сигурно и самата батерия стои на бюрото. Искам да свиря -слагам и готово-явно е това. ))))) Пак голямо Мерси
  23. Благодаря на всички за компетентните отговори. Първа китара ми е и не знаех, че трябва да вадя кабела. Всъщност имам Стаг със същата батерия, куха и там не я вадя и по аналогия. Явно батерията поддържа нещо по адаптерите-напрежение,ама съм скаран с тоците-аз от жени разбирам.
  24. Пешето го познавам. работи във Фактор и свири в 2-3 групи. Благодаря на всички.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.