Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 5, 2014 Отговорено Февруари 5, 2014 (Редактирано) Свали си някакво тестово BootCD, тествай процесора, паметта, дисковете. Ако всичко е наред, най-вероятно имаш IRQ проблем - пробвай да поразместиш картите в слотовете. Плюс това, не всяка дънна платка е много подходяща за обработки в реално време с ниска латенция. Ако процесорът ти беше повреден, компютърът по всяка вероятност нямаше въобще да работи. Ако беше паметта, щеше да забива в произволни моменти. По принцип, едни от най-големите консуматори на IRQ-та са видеокартите... Редактирано Февруари 5, 2014 от Evtim Djerekarov 1 Цитирай
svet.k Отговорено Февруари 5, 2014 Автор Отговорено Февруари 5, 2014 Мерси за всички отговори. Проблема е точно такъв - произволно се появява и изчезва, нямам видео карта, освен вградената. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 5, 2014 Отговорено Февруари 5, 2014 (Редактирано) Вградената също е видео карта. Пробвай да поразместиш картите. Виж и в Device Manager -> View - > Resources by type дали саунд картата на дели IRQ с други ресурсоемки хардуери. Редактирано Февруари 5, 2014 от Evtim Djerekarov Цитирай
svet.k Отговорено Февруари 5, 2014 Автор Отговорено Февруари 5, 2014 Не разбрах само как да сменя от единия режим на другия? На инпут/айтпут имам сума ти неща, на директ мемори аксес само флопито и още едно. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 5, 2014 Отговорено Февруари 5, 2014 IRQ графата гледай, не DMA или I/O. Цитирай
svet.k Отговорено Февруари 5, 2014 Автор Отговорено Февруари 5, 2014 (Редактирано) Там какво - имам много неща на (ISA) и по малко на (PCI). Не виждам от къде да променям нещо. На звуковата карта като се кликне два пъти на ресурсес пише - irq - 0x000000010 (16) и отдолу че няма конфликт. А има една отметка която е сложена - да се ползва автоматични настройки и тя не е активна за промяна Редактирано Февруари 5, 2014 от svet.k Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 5, 2014 Отговорено Февруари 5, 2014 Рядко могат да се променят оттам IRQ-та. Просто можеш да ги видиш и да провериш дали не е саунд картата на едно и също IRQ с видео, мрежова платка или нещо такова. Ако е, можеш да сменяш местата на картите по слотовете и евентуално да ги напаснеш да работят добре. Цитирай
Ogan Отговорено Февруари 14, 2014 Отговорено Февруари 14, 2014 (Редактирано) http://downloads.guru3d.com/download.php?det=951 и следвай инструкциите на Евтим. Редактирано Февруари 14, 2014 от Ogan Цитирай
svet.k Отговорено Февруари 14, 2014 Автор Отговорено Февруари 14, 2014 Мерси, това е доста полезно, ще го прочета внимателно. Казаха ми че е възможно и процесора да не се охлажда добре, не само звука дава проблеми, понякога е доста бавно всичко, накъсва и забива. Възможно ли е термопастата да е остаряла? Или някъв проблем с вентилатора? Чистя го компа редовно от праха - с една прахосмукачка, стара, ползвам от другата страна, където духа. Цитирай
Ogan Отговорено Февруари 14, 2014 Отговорено Февруари 14, 2014 Термо пастата се сменя веднъж на две години. Ето ти линк към една хубава: http://www.dekada.com/catalog/arctic-cooling-%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%BE-%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0-mx4-thermal-compound-4gr-p-995.html Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 14, 2014 Отговорено Февруари 14, 2014 Влез в BIOS-а и провери температурата на процесора. Цитирай
svet.k Отговорено Февруари 15, 2014 Автор Отговорено Февруари 15, 2014 Благодаря на всички, които се включиха. Компютъра ми е нов човек вече , особено след смяната на термопастата. Другото, което помогна беше - деинсталация на драйвера, прочисване на системата за останали файлчета от него, също и на реджистрито, рестарт и инсталиране наново. За сега варианта от обложката на дебютния албум на Металица се отлага Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 15, 2014 Отговорено Февруари 15, 2014 Откъде го измисли това за 2-те и години и ако е вярно (много ясно, че не е) - трябва ли да си разглабям компа/лаптопа на всеки 2 г., за да сменям пастата? Ами сървърите ми в офиса? Можеш и да не ми отговаряш... Цитирай
Old Times Отговорено Февруари 15, 2014 Отговорено Февруари 15, 2014 Особено сървърите. При техния непрекъснат режим на работа сменяш пастата на шест месеца. 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 15, 2014 Отговорено Февруари 15, 2014 Ето това е и едно от големите предимства на 2-процесорните сървъри - можеш да сменяш пастата последователно без да имаш downtime... Цитирай
Recommended Posts