Jump to content
Българският форум за музиканти

dreamt

Members
  • Мнения

    13
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

dreamt's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. За тая работа, за която я искаш, ще ти свърши идеална работа.
  2. dreamt

    Фукня

    Идеално е, но както виждам твоята карта е с Firewire.
  3. dreamt

    Фукня

    Аз имам Scarlett 2i4. Предишната ми беше Emu 1820m. Значи при Скарлета нещата ми звучат някак си по-басово, при Ему-то беше по "clean". А пък и драйверите за скарлета ми се виждат калпави, вижте как изглежда латенцията на моето PC с Win8, i5 4,4 Гхц, 8 гиги рам, SSD и т.н. а трябва да лети и да изглежда така: http://www.musicprogressive.com/images/ex58dpc.jpg Отделно от това съм с последната версия на драйверите 2.5.1 и ми ги засича в debug mode !?!?!?!? Абе определено дадох лекичко назад в мнението си за Focusrite. Нека и колегата напише нещо.
  4. Я пробвай един номер - отиди в контрол панела -> звук -> и от настройките на устройството дай Уиндоус да ти свири в 48к 16 или 24 бита, а не в 44.1к и ще кажеш как е.
  5. IRQ Иначе и на предишната ми вътрешна карта E-mu 1820m е правила понякога същите номера.
  6. Да бе, знам за какво става въпрос, когато не достига изчислителна мощ, но първо при просвирването нито се натоварва процесора, нито нещо се обработва, моя процесор е I5 на 4400 мхц, 8 гиги рам, ssd, предостатъчно мощ. Нещо дали няма някакви IRQ настройки да се барат? А ко мякой има някакво инфо, моля за сподели. И друг въпрос - дали е възможно по УСБ кабела от звуковата карта до компютъра да се индуцира статично електричество от силовите захранващи кабели наблизо, което отвреме навреме да препуква?
  7. Интересно е, че и аз имам отвреме навреме такива припуквания при просвирване на звук, и със сегашната и с предишната звукова карта. Това ме навява на мисълта, че нещо не е оптимизиран компа за това и не мога да открия точно какво да направя. Иначе и компютърът и картата са ми добри.
  8. И един бърз въпрос: при кой миди интерфейс според вас латенцията ще бъде по-малка на VSTi - при вградените в звуковата карта DIN миди in out (Scarlett 2i4) или при този usb to midi кабел, който имам http://www.goughanddavy.co.uk/admin1/image/6453midi2.jpg
  9. Привет, първо да кажа, че преки впечатления ще имам чак в края на януари здрави и живи, защото тогава ще пристигне картата (поръчах я чрез динакорд от томанн, където си дал линка). Второ..... кое наклони за мен везните: Това за преамповете и аз го четох, но то много повече важи за Scarlett 2i2, при Scarlett 2i4 са добавили допълнителни копчета падове -10дб и човек може да намали входния сигнал, когато е "изврастен" Иначе и аз я използвам да си включвам китарата за свирене и един такъв недостатък въобще не би ме устроило. Друго нещо определящо при моя избор беше, че при Скарлета и на двата входа отпред можеш да превключваш между instrument и line, докато при таскама е само един такъв вход, другият си е само обикновен line. При мен често идват приятели да джамваме и аз например съм с китарата, другия е с баса и нали се сещаш, че при таскама единият ще увисне (трябва допълнителен миксер или предусилвател) Хубавото при таскама е (поне за мен), че задните чинчове могат да се превключват и на входове, и на изходи, ама........ Има също така някакъв софтуерен миксер, на който не знам какво може да му се използва с толкова малко in outs , малко dsp ефекти, които не знам за какво биха се използвали, при положение че има много по-добри vst, не могат да се слагат (поне както разбрах) различни настройки на ефектите за всеки отделен канал, Общо взето много слабо DSP изпълнение, колкото да не е без хич. При сегашната моя карта Е-mu 1820m с DSP-то там е друго нещо(не че въобще го използвам), също така и софтуерният миксер е да се загубиш в него, да ти падне шапката от настройки. За драйверите и на Scarlett 2i4, и на Tascam us-366 не говоря, там ще видидим как са нещата (око да види, ръка да пипне), четох и аз разни отзиви, но ще видим. Дано съм бил полезен с нещо
  10. Напълно съм съгласен с теб! Еми изтеглих клечката и тя е .....................................Focusrite! Поръчах си я вече и пуснах предишната Е-mu 1820m за продажба в базара.
  11. Чудо се изчудих... едната е по-нова (tascam us-366), другата по-реномирана. Ако беше ти на мое място коя би избрал?
  12. dreamt

    Tascam US366

    Пробвай отдолу на картата има едни превключватели, едното е мултитрак, другото беше някакъв микс там - може да стане.
  13. Здравейте, значи дилемата ми е избор между тези две карти Focusrite Scarlett 2i4 или tascam us-366 . Сега ползвам на стационарния Е-mu 1820m, предлаганият преди време най-висок клас модел на Е-mu, много съм доволен, пък и съм свикнал с настройките, но ходя до един приятел там да правим записите и се уморих да пренасям всеки път стационарния комп. Затова ми трябва карта, която да става на лаптопа. (Между другото скоро ще я пусна в продажба нея) Та всички мнения и отзиви за горепосочените карти са добре дошли..... позитиви, негативи, латенции и т.н. Благодаря предварително!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.