aarab Публикувано Декември 5, 2013 Публикувано Декември 5, 2013 Здравейте, имам интересен проблем - имам записани DI китарни тракове, на единия има шум, при реампинга този шум се усилва. Пробвах някакви гейтове на Waves, ReaGate, Focusrite, но без успех....аз ли нещо не правя като хората, или като маха шума, маха и част от сигнала на китарата. Не звука, а отзвучаването.... Ако знаете някой ползен трик, ще съм много благодарен Наздраве от мен Цитирай
synchu Отговорено Декември 5, 2013 Отговорено Декември 5, 2013 В Самплитюд, Секвоя, става ето с това http://pro.magix.com/en/sequoia/functions/audio-restoration.534.html Мисля, че се продаваха и като отделни плъгини. 1 Цитирай
serengeti Отговорено Декември 5, 2013 Отговорено Декември 5, 2013 В Reaper има един плъгин Reafir който според мен се справя добре,но зависи какъв е шума.Не съм специалист,но предполагам че ако шума е на честота сходна с тази,която дава плътност на palm muting - а,например,ще ти станат "тънки" китарите. Цитирай
7thString Отговорено Декември 5, 2013 Отговорено Декември 5, 2013 Лично аз използвам на Adobe Audition - Noise Removal, който прави "профил" на шума от тиха част на трака и после я прилага на останалото - за мен това е най-безболезнения откъм качество начин. Всичко останало ме дразни, но за съжаление горното, което споменах няма как да е realtime. Според мен правилното решение е да видиш откъде е проблема и да го елиминираш, а не да го замазваш - някоя джаджа по веригата, кофти адаптери, кофти преамп, твърде много гейн... все отнякъде идва... Цитирай
Mairomaster Отговорено Декември 6, 2013 Отговорено Декември 6, 2013 Със Sonnox Oxford DeNoiser много прилични резултати се постигат, ама най-важното е да се внимава като се записва. 1 Цитирай
Jordan_J Отговорено Декември 6, 2013 Отговорено Декември 6, 2013 ... като маха шума, маха и част от сигнала на китарата ... Неизбежно е. Цитирай
anomandrus Отговорено Декември 6, 2013 Отговорено Декември 6, 2013 Можеш да подходиш и по по-пипкавия начин, който също може да даде резултати. Аз например ако не искам да губя от качеството и мога да приема лек шум бих сложил един трак с денойзер на макс и бих го миксирал с един, на който гейта е по-малко. След това бих си поиграл с малко автоматизации. Бих едитнал добре трака с всички "опашки". Бих тествал да миксирам цялата тая хава със напълно суров сигнал. Всичко е въпрос на тест и компромис. Всъщност обаче това, което наистина бих направил е да презапиша трака. Цитирай
aarab Отговорено Декември 7, 2013 Автор Отговорено Декември 7, 2013 Еми да, ама траковете вече са налице, и не е една песен да се врътне наново... Та утре ще пробвам някой хави от изброените по-горе. Итересно ми стана, че Waves правят читави плъгини, пък noise removal или аз не го ползвам правилно, или нещо не бачка, като хората ( по-вероятно първото ) Та така. Утре ще пиша какво е станало..... Цитирай
misterj Отговорено Декември 8, 2013 Отговорено Декември 8, 2013 Ако е записан "чист" сигнал, пробвай да обработиш него, преди да сложиш симулаторите. 1 Цитирай
aarab Отговорено Декември 11, 2013 Автор Отговорено Декември 11, 2013 Малко се забавих, но утре ще пробвам да изчистя трака и ще пиша, кое е всичко действа Цитирай
aarab Отговорено Декември 14, 2013 Автор Отговорено Декември 14, 2013 Шантава работа с тоя шум - като махна ампа - не се чува шум, но другата китара е със същият амп и няма шум.... Опитах по веригата преди и след ампа с noise suppressor, gate, x-noise, z-noise и особено със супресора имаше ефект, обаче променя звука..... По принцип искам да знам как го правят в студиата? Цитирай
aarab Отговорено Декември 15, 2013 Автор Отговорено Декември 15, 2013 Намерих решение: Z-noise на Waves. Има туторияъл как се ползва тук: http://www.youtube.com/watch?v=vFelDluLQFk 1 Цитирай
Recommended Posts