rockajiqta Публикувано Септември 24, 2006 Публикувано Септември 24, 2006 Видях 3 теми по-долу че има такъв въпрос за еванесънс и предполагам че повечето от вас ще имат инфо за металика и гънс...10Х предварително... Цитирай
bratmito Отговорено Септември 24, 2006 Отговорено Септември 24, 2006 тук и тук Това е за Слаш.За Металика някой друг да каже. Цитирай
Jordan_J Отговорено Септември 24, 2006 Отговорено Септември 24, 2006 (Редактирано) Металика: METALLICA GEAR Иначе съм чел, че някакъв катил правил специални кабинети за китаристите - кабинети, които са почти изцяло затворени с допълнителна кутия сложена пред говорителите и изчислена специално - получава много специфичен "дъмп" саунд. Чел съм че свирят с по 2 Триаксис-а един след друг, за още по голяма "помпа". Но не мога да се сетя в кой точно сайт го пишеше това ... Редактирано Септември 24, 2006 от visiondann Цитирай
Icarus Отговорено Септември 24, 2006 Отговорено Септември 24, 2006 А пробва ли гуугъл или пък официалния сайт на металика? п.п. първия резултат като напишеш kirk hammet: цък Цитирай
Gregg Отговорено Септември 24, 2006 Отговорено Септември 24, 2006 Не знам с какво свирят, обаче такъв лайнян саунд /шум?/ като в последния им албум просто няма! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 24, 2006 Отговорено Септември 24, 2006 Имай предвид, че това дето го пише в нета не се знае колко отговаря на реалността, защото доста от "идолите" ползват определена техника, защото им кихат. Освен това като я носят по турнета и я има на педалборда съвсем не означава, че я ползват. И трето - всичко толкова много си го модват, че от сток версията до тяхната, която ползват общото е само надписа... Цитирай
seek,fuck & destroy Отговорено Септември 25, 2006 Отговорено Септември 25, 2006 Мисля че това може да ти бъде полезно www.montyjay.com :guitar: Цитирай
James Hetfield Отговорено Март 19, 2007 Отговорено Март 19, 2007 Мене ме интересуват настройките на ефектите и амповете в Master Of Puppets и Черния. Някой да е запознат, щото не на мирам много неща като питам Гошо (google) Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 19, 2007 Отговорено Март 19, 2007 (Редактирано) Значи - в металика 83 ми звучи като Marshall JCM800 на драйв калал, с някакъв дистер/буустър, от рода на BOSS SD-1 отпред. В металика 84, звука пак много ми прилича на маршал JCM, само че е доста по-изкривен(може би с по-силен дисторшън отпред). По-късните албуми на места звучат като маршал, на места като меса буги марк IV, чистите партии често май са Roland JC(ОNE, например), мисля, че Кърк Хамет използва и ADA MP-1 тези години. След това звука е много обработен и напомпан в по-късните албуми, и е трудно да се каже. Редактирано Март 19, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
synchu Отговорено Март 19, 2007 Отговорено Март 19, 2007 .....на места като меса буги марк IV.... Mark IIC+ Черния е записван с 3842 ампа и студийна техника за $1 мил. (визирайки АПИ конзолата) поне - това изключая продуцента и микс & мастер инженерите. Така че звука си е трудно постижим Цитирай
AXE Отговорено Март 19, 2007 Отговорено Март 19, 2007 В 84 свирят само с усилвателите по предложение на тогавашния им продуцент Флеминг Расмусен, което се оказва доста добра идея А за въпроса на бат Джеймс от горния пост - не мисля че някой някъде в нета знае и е описал настройките, при които са записвали Освен това, както вече казаха, звука минава през 4320 други неща, така че няма голям смисъл от конкретните настройки. Пък и е по-добре и по-лесно сам да си ги намериш с твоята си техника. Metal Up Your Ass Цитирай
James Hetfield Отговорено Март 19, 2007 Отговорено Март 19, 2007 В 84 свирят само с усилвателите по предложение на тогавашния им продуцент Флеминг Расмусен, което се оказва доста добра идея А за въпроса на бат Джеймс от горния пост - не мисля че някой някъде в нета знае и е описал настройките, при които са записвали Освен това, както вече казаха, звука минава през 4320 други неща, така че няма голям смисъл от конкретните настройки. Пък и е по-добре и по-лесно сам да си ги намериш с твоята си техника. Metal Up Your Ass Абе аз знаех че има няк'ъв Tube screamer и после Marshall. Цитирай
TONY Отговорено Март 19, 2007 Отговорено Март 19, 2007 Значи - в металика 83 ми звучи като Marshall JCM800 на драйв калал, с някакъв дистер/буустър, от рода на BOSS SD-1 отпред. В металика 84, звука пак много ми прилича на маршал JCM, само че е доста по-изкривен(може би с по-силен дисторшън отпред). По-късните албуми на места звучат като маршал, на места като меса буги марк IV, чистите партии често май са Roland JC(ОNE, например), мисля, че Кърк Хамет използва и ADA MP-1 тези години. След това звука е много обработен и напомпан в по-късните албуми, и е трудно да се каже. Евтиме - браво бе - голям спец си станал - точно така е в металика 83 ми звучи като Marshall JCM800 на драйв калал, с някакъв дистер/буустър, от рода на BOSS SD-1 отпред. йес В металика 84, звука пак много ми прилича на маршал JCM, само че е доста по-изкривен(може би с по-силен дисторшън отпред). -сигурно си прав - имах го някьде , но по принцип Кьрк се буства за сола с ДС1 или някакьв негов клон - де да знам и де да сьм сигурен че като казва че ползва ДС1 - това не е някой моднат а пьк защо не да е ползвал тюбскриймьр - и май така да беше По-късните албуми на места звучат като маршал, на места като меса буги марк IV, чистите партии често май са Roland JC(ОNE, например), мисля, че Кърк Хамет използва и ADA MP-1 тези години. и тук е така - ползва и меса триаксис, роктрон про кю - какьвто имах а роланда е под формата на глава - май му хакват грийнбеци Цитирай
avaavaava Отговорено Март 19, 2007 Отговорено Март 19, 2007 А за въпроса на бат Джеймс от горния пост - не мисля че някой някъде в нета знае и е описал настройките, при които са записвали Освен това, както вече казаха, звука минава през 4320 други неща, така че няма голям смисъл от конкретните настройки. Пък и е по-добре и по-лесно сам да си ги намериш с твоята си техника. То да ви кажа едва ли и Джеймс си ги помни вече ... Цитирай
Trysth Отговорено Март 19, 2007 Отговорено Март 19, 2007 А нещо по конкретно за '88 знае ли се? П.С. Не съм търсил в Гугльо, питам ако някой има готово инфо. Цитирай
Recommended Posts