Jump to content
Българският форум за музиканти

Адаптери Iron Gear


Akerfeldt

Recommended Posts

Здравейте, съфорумници :)

 

Наскоро разбрах за тази марка адаптери от лютиера си и се зачудих доста дали е възможно да са толкова качествени, колкото самите производители се опитват да твърдят. Въпросът ми към вас е дали някой от форума е пробвал такива и евентуално какво му е мнението. Идеята ми не е да питам дали стават, а по-скоро ми е интересно имат ли почва у нас тези адаптери, тъй като (както ще забележите сами) цените им са потресаващо ниски, а се произвеждат (или поне така се говори) в Англия. Идеята била да се докаже, че хубави адаптери могат и да не струват чак толкова много. Има интересни демота в youtube за тях и доста положителни отзиви.
И ако не друго, производителят дава доживотна гаранция за компонентите си плюс тонове информация, разцветки, диаграми и всичко необходимо, което би било под въпрос за повечето хора. Има аудио семпли (но не видях информация с каква марка инструменти са записвани), чарт, визуализиращ тембровите окраски и много други полезни и не толкова полезни нещица.

Интересно е, че има доста положителни feedback коментари, както и ревюта от английски списания. Аз ще се поразровя допълнително, надявам се, че и за вас ще е интересно.

 

Пускам тази тема, защото смятам, че за нашия плитък български джоб това може да бъде полезено инфо и евентуално в близко бъдеще да имаме ако не друго, то поне още един вариант когато решаваме да си подменяме стоковите адаптери.

 

Хвърлете по едно око, споделете опит (ако имате), а ако не, то поне първоначални впечатления. Ще се радвам да се получи дискусия, а не спор :)

 

линк към производителя: http://www.irongear.co.uk/index.html

линк към магазина, който ги предлага: http://www.axetec.co.uk/

 

Поздрави,

Венци

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лично аз от това, което чух не останах никак впечатлен - мътни, без дефиниция. Като за 34 паунда - стават сигурно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никога от интернет нищо не слушам, винаги на живо. Това е контра на предния пост.

 

А за първия питащ, из доста ревюта ги дават добри.

Не са никакви пари, вземи и пробвай!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

a_panov , ако визиращ мен, нямам намерение към момента, защото съм с активни адаптери и не ми се минава на пасивни на тази ми китара. Иначе си признавам, че ако бях с пасивки щях да взема :)
А активните им нямат толкова високи, колкото аз искам да имат. По-скоро имат и много среди и бас, а на моята махагонка това го не ща! Иначе може би си изтълкувал уж информативно-дискусионната ми тема като желание за консултация дали да си купя, или да не си купя, ама не е така. Исках да ви запозная с нещо, за което може би и най-вероятно не сте чували.
 

И все пак, държа да отбележа, че ги сравняват и с Bare Knucklе. То не, че те са върха на сладоледа, ама гледам, че нашият форум е луднал по тях. Та.. има дискусии из чужбина, че всъщност ги произвеждат в Корея, но аз лично не открих нещо кой знае колко достоверно. Така или иначе R&D-то им е правено в Англия, според сайта поне.

Редактирано от Akerfeldt
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, нещо си озверял ми се струва, защо не си зададе въпросите на личен? Ако нямаш какво да кажеш по темата, може и да пропуснеш, нали се сещаш?????????????????????

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нито съм озверял, нито ще озверявам. Без да се заяждам те питам, защото ми е интересно как си изградил мнението си за въпросните адаптери. Питам те, защото мисля по различен начин в случая. Любопитна ми е чуждата гледна точка. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

3-4 китари съм настройвал адаптерите на височина, има разлика и от използваните струни. Така че пробата му е майката, бащата му е свиренето. При мене по стечение на обстоятелствата съм само с пасивни. И настройката на височината към нови струни ти дава да чуеш звука от китарата.

 

Иронгиър са хубави за парите си, доста ревюта съм изгледал, но докато не ги сложиш в китарата не може да ги чуеш. Може пък и да не ти харесат. Едно време търсех ревюта за Select на EMG и там имаше и Айрънгиъровци в сравнението. Та Селекта беше изтънен - високи с намаляващи средни и ниски. Докато Иронгиър беше балансиран.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^Е нали се доверяваше само на собствен опит? 

Има ревюта, които дават добра представа за възможностите на адаптри/китари/усилватели, въпреки че категорично смятам пробата за незаменима.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поне половината ревюта са платени. Поне!

Забележи, че всички продукти по лъскавите списания са с оценка минимум 4. Е как не уцелиха поне един куц модел, не е като да няма... :P

 

На семпли не ми прозвучаха нещо особено, но реално (както вече се каза) ако не пробваш няма да разбереш. Имат и активни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То форума нещо се обърна на рекламна агенция,но да си зададем въпрос - кой от любимите ви изпълнители реално свири с такива - повечето са със "сток" електрониката,която е с инструментите,които си държат на името..

Не, че е зле да си играем с електрониките,ма като видях цена 500 кинта за адаптер..,по скоро ще изровя по нета за ПАФ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2. Свирил ли си с Bare Knuckle?

 

Предполагам питаш колегата дали е свирил с въпросните адаптери щом не ги харесва. Аз просвирих няколко китари с BK адаптери и не ми допаднаха особено много. Трябва ли? :) Залитнах към въпросната марка и преди да поръчам реших да видя дали наистина са уникално яки и лично за себе си не намерих нещо, което да не мога да получа като поведение с модели на други производители. С което не казвам в никакъв случай, че не стават, а че не чух нищо, което да ги отличава от хубавите, скъпи адаптери на други производители, които съм пробвал :)

 

И понеже не ми направиха особено впечатление, бих се радвал някой, който са го изумили толкова много, да каже какво точно е уникалното, което е намерил спрямо другите 2-5-10 различни видове и марки адаптери, които би трябвало да е просвирил, за да може да има база за сравнение :) Това не би имало ефект върху мен, който съм преценил, че това не е моят тип адаптери и звук, но би могло да предпази някой, който ще се заблуди, че, рииш ли, BK ще са перфектния адаптер за всяка китара, всеки ръце и всеки вкус, или пък да насочи някой друг който ще види в думите ти точно това, което търси в адаптера, който иска да купи...

 

Предполагам, че би било честно и аз да кажа моето мнение за "най-доброто" (за мен) като звук - DiMarzio Evo - до момента адаптер с по-богат характер не съм намерил - говорим за висок аутпут, отчетливост, яснота, хармоници, като след слагането му в махагоново тяло би ми се искало да има една идея по-малко ниски, но това е друга тема. В това отношение и 3-те BK които пробвах ми направи впечатление, че имат една идея по-отчетливи ниски - т.е. за разни металии, рифове и подобни ще са перфектни, но средите на мен лично не ми звучат толкова добре, както и флажолетите  - твърде тънко и остро. Разбира се - в друга китара, с други пръсти, други уши и друг вкус, това може да е перфектно :)

Редактирано от 7thString
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОФФ ОФФ ОФФ

 

 

Аз на всичките си китари имам БКП и смея да твърдя, че не съм докосвал адаптри с повече дефиниция и отчетливост, които дори при повече гейн не мажат, а напротив - чува се всеки тон отчетливо и ясно. И това не е от любов по превъзнасянето.  Абсолютно неоспорим факт е, че хора, които си слагат на талпите БКП споделят, че не ги напуска усещането да свирят още и още и още (мога да цитирам поне 5 човека от форума поименно, може би и повече).  Наблюдението ти за ниските и ниските среди е нещото, което ги прави ужасно харесвани в тежките стилове. Аз примерно с помощта на БКП Нейлбомб и Мисисипи куийн, превърнах трагичния си махагонов престиж (който с ДиМарцио Д соник и АТ-1 звучеше като недохранен) в напълно приемлива и прилична китара. Потвърждавам - П-90 и синглите на марката като цяло са може би най-доброто доказателство за качеството на марката. По принцип масово хората налитат на хъмове с много аутпут, но аз мисля, че винтидж хот модели като Блек дог, Дъ мюл и Риф Раф са супер музикални и готини.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно подкрепям Борето за дефиницията на БКП-тата. На мен лично много ми харесват, но това не пречи в момоента да си умирам от кеф (след определен период на свикване, разбира се) с активните Дънкани на Шектъра си. Всичко е въпрос на вкус и всеки има право на мнение. Затова именно се поинтересувах колегата, който е отворил темата, както не му хареса на БКП, той реши, че го псувам и даже ми се изрепчи на лично, на което е безсмислено да отговарям. 

 

Много зависи и за какъв стил е нужен адаптера, в каква китара се слага, през какъв амп се използва и още много други променливи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.