maringtr Публикувано Септември 13, 2006 Публикувано Септември 13, 2006 Какво мислите за този ефект? Много хора го оплюват, защото по тяхно мнение прикрива до някаква степен грешките при свирене и т.н. Други пък го хвалят заради това, че един вид придава някаква пространственост на китарата. Моето мнение е някъде по средата, дълго време заклеймявах дилея, но напоследък много се замислям, дали да не го вкарам по-активно в употреба. Какво е вашето мнение? Цитирай
anadem Отговорено Септември 13, 2006 Отговорено Септември 13, 2006 ако говорим за китарни сола според мен при формация китара+бас+барабани дилея за китарата е почти задължителен, ако има втора китара вече е въпрос на вкус. И естествено има няколко типа дилей така, че има доста варианти Цитирай
Black Bird Отговорено Септември 13, 2006 Отговорено Септември 13, 2006 ето нещо полезно http://www.geocities.com/SunsetStrip/Under...88/9mustool.htm винаги нагласяй дилея си спрямо темпото на песента Цитирай
docc Отговорено Септември 13, 2006 Отговорено Септември 13, 2006 Всяка непремерена обработка на звука,води до смущаващо,или неприятно усещане.Така е и с delay-ефекта.Що се отнася специално за употребата му при китарата - може би това е най-честото му приложение. П.с. Не говорим за използване на закъснение,за синхронизиране,или симулиране на пространствено разположение. Цитирай
7thString Отговорено Септември 13, 2006 Отговорено Септември 13, 2006 Аз ползвам чрез компа особен вид дилей... не знам доколко е особен, но никъде не мога да го намеря "хардуерно" Става въпрос всяко повторение да е по... замазано- т.е. да е с все по-орязани високи честоти и сякаш звука да заглъхва... а всички дилейчета на пазара просто повтарят... Цитирай
Child^in^Time Отговорено Септември 13, 2006 Отговорено Септември 13, 2006 ^ Аз изпозвам същия вид(ако въобще използвам някакъв дилей). Рядко използвам такъв ефект. Предимно на сола или някакви по-бавни части и не(само) защото замазва , а ми звучи по- .... как да кажа "дълбоко" ... особенно за нещо лирично става по-чувствено( очевидно не мога да се изразя ) За по бързи неща не го пускам . Цитирай
kolio_k Отговорено Септември 13, 2006 Отговорено Септември 13, 2006 Почти винаги използвам дилей в саунда си по един или друг начин.Най-често за постигане на по-пространствен звук или за стерео,когато свира с 2 ампа Цитирай
Denis_S Отговорено Септември 13, 2006 Отговорено Септември 13, 2006 Използвам дилей най-често в комбинация с уа-уа за бавни сола. Също и за определени кавъри от типа на Judas My Guide на Мейдън. Ако соловата партия в началото се изсвири без дилей, просто ми звучи като друга песен. Цитирай
Icarus Отговорено Септември 13, 2006 Отговорено Септември 13, 2006 Delay-a рулира. За сола винаги, когато имам 'хардуерна' възможност Яко е просто на чиста китара също. Цитирай
black_waltz Отговорено Септември 13, 2006 Отговорено Септември 13, 2006 когато се упражнявам сякакви дилей и ревърбове биват изключени и гейн-а сведен до минимум но за свирене си намира приложение, но трябва да е добре нагласен както казаха колегите по-горе, иначе се получава мазало... Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Септември 13, 2006 Отговорено Септември 13, 2006 Аз ползвам в комбинация с ревърб , за да получа катедрално звучене на по-готическите мотиви . Иначе наистина най-важното е да го настроиш добре . Цитирай
shadow Отговорено Септември 13, 2006 Отговорено Септември 13, 2006 Ползвам го повече за чиста китара,за сола само някой път в зависимост от настроението :guitar: Цитирай
Stone Free Отговорено Септември 13, 2006 Отговорено Септември 13, 2006 Ами да, зависи наистина...аз по едно време не го изключвах въобще :guitar: Тва беше като слушах Jane's Addicition 24/7 преди време. Сега гледам да не прекалявам, защото всичко, което е изсвиря с дилей, ми звучи като Dave Navarro (той определено злоупотребява с тоя ефект, осбено през ранните албуми на Джейн'с), и това не е добре. Освен това е важно да слушаме целия аранжимент, защото една китара с дилей може много да претрупа микса в определени случаи Но като цяло е задължителен ефект Цитирай
TONY Отговорено Септември 13, 2006 Отговорено Септември 13, 2006 за майстор на дилей слушайте Ханк Марвин и Шедоус и не само на дилея - Ханк е легенда -но не и в БГ Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 13, 2006 Отговорено Септември 13, 2006 На мен ми е задължителен елемент в пресета за сола. Ползвам Tape Delay режима на играчката от подписа ми - DigiTech DigiDelay и съм много доволен как добре влиза. Не ползвам висок левъл и въпреки, че не настройвам за всяка песен според темпото никога не звучи гадно! Цитирай
Recommended Posts