LOE Отговорено Октомври 9, 2008 Отговорено Октомври 9, 2008 Не мисля че би било проблем, всеки PCI-E слот си има собствен лейн - примерно тези за видео картите са със 16 лейна, малките са с по 1 или 4, някой дъна имат и с по 8 за повече видео карти. Идеята е че всеки дивайс, който се сложи в PCI-E слот ще си има собствен bandwidth, и няма да се бие с другите устройства. А самата пропусквателна способност на PCI-E шината е доста висока, МНОГО по висока от тази на разни firewire устройства. Някой хора мислят че латентноста на PCI-E интерфейса би била проблемна - но като гледам закъснението с което си местя мишката, и курсора реагира - не мисля че подобна латентност би била проблем за който и да е. Дано по скоро почнат да ги ползват тия ресурси, от доста време видео процесорите са достатачно гъвкави за да изпълняват доста по разнообразни задачи от 3д графики Цитирай
niki123bg Отговорено Октомври 9, 2008 Отговорено Октомври 9, 2008 Възможно е, но хората които споделят такива проблеми надали са ги сънували. Както и да е - докато някой не изкара работещо решение за аудио процесинг използвайки видео карта ще си останем в сферата на спекулациите. Дано някой да успее, току виж взел хляба на фирми като Universal Audio, T.C. Electronics и т.н. които така или иначе правят DSP карти работещи на PCI и PCIe с един единствен недостатък - не могат да се ползват за видеокарти Цитирай
Janick_Gers Отговорено Януари 28, 2009 Отговорено Януари 28, 2009 Здравейте! Имам проблем с тази програма. Ползвам я от доста отдавна, но на скоро вкарах в употреба един плъг ин, който се нарича EWQL Silver VST. До тук всичко ок, плъг ин-а си работи безупречно. Проблема е в това, че мога да ползвам само 8 инструмента от него. Демек това съответства на 8 midi track-a. Сещате се, че е крайно недостатъчно, най-вече в моя случай, където ползвам цял симфоничен оркестър. Отварям втори път същия плъг ин за да ползвам повече инструменти, само че тогава първия спира да работи (сякаш втория overwrite-ва първия и работи пак с първите 8 миди трака). Предполагам трябва да настроя портовете така, че втория плъг ин да работи с вторите 8 миди трака демек от девети до шестнайсети. Тъпото е, че не знам как би трябвало да стане това. Разбира се само предполагам, че това е проблема, не съм напълно сигурен. Така, че ако има разбирачи от Сонар, моля да помогнат, защото имам други приятели, които ползват същия плъг ин отворен по няколко пъти но прeз други програми, а на мен не ми се минава на друга Мерси много! Цитирай
LOE Отговорено Януари 29, 2009 Отговорено Януари 29, 2009 виртуалните инструменти имат толкова аудио канали, за колкото са настроени, сонар може да асайнва аудио канал за всеки от изходите, които виртуалния инструмент поддържа т.е. виж в настройките на инструмента също така може да ползваш един инструмент по няколко пъти, така е не виждам какъв ти е проблема, дори и самия инструмент да е ограничен до 8 канала Цитирай
martist Отговорено Януари 29, 2009 Отговорено Януари 29, 2009 би трябвало като добавиш втория плъгин да излиза на миди канал "едикаквоси 2" защото вече имаш "едикаквоси 1" демек първите 8 миди канала (предполагам че пишеш ноти) отиват на плъгин1 и са си в собствен фолдер а като добавиш втория се отваря нов фолдер в който се отварят един аудио и един миди трак.Всички следващи миди тракове които добавяш трябва да слагаш на input "едикаквоси 2" и да си ги драгваш (за по-голямо удобство) във фолдера...ако не става драскай пак Цитирай
presly Отговорено Март 1, 2009 Отговорено Март 1, 2009 Че при мен дава някаква грешка... http://www.cakewalk.com/support/kb/kb20090219.asp Цитирай
LOE Отговорено Март 1, 2009 Отговорено Март 1, 2009 аз тотално се отказах от 8-мицата, толкова е бъгава че направо не се трае ще го пробвам този ъпдейт, дано постегне нещата, ама не очаквам чудеса Цитирай
LOE Отговорено Март 3, 2009 Отговорено Март 3, 2009 работи си, обаче за съжаление програмата си остава адски бъгава язък за супер яките възможности опитах да мина на сонар, мъчих го към месец и половина, и накрая се отказах, върнах се на кубейс 4 и се чуствам направо в рая този ъпдейт нищо не подобри за мен, интерфейса е все така лагав, не може да използва 4-те ядра, използва предимно едно, другите седят на по 10-20%, и забива като слагам нови ВСТ плъгини Цитирай
ManyG Отговорено Март 17, 2009 Отговорено Март 17, 2009 От каде се пуска опцията да свириш на с клавиатурата на Сонар 7 ? Цитирай
ManyG Отговорено Март 17, 2009 Отговорено Март 17, 2009 ? ?!? WTF!?!?! нещо недолових смисъл в поста ти Цитирай
ManyG Отговорено Март 26, 2009 Отговорено Март 26, 2009 На FL studio има опция да може да си свириш на piano roll-a с клавиатура а не със синтезатор. Та въпроса ми беше как на Сонар мога да свиря с клавиатурата ( а не с midi keybord ) Цитирай
presly Отговорено Март 28, 2009 Отговорено Март 28, 2009 А! Светна ми - имаш предвид компютърната клавиатура! В Сонар няма такава опция. Има няколко безплатни програмки, които можеш да ползваш, но не са върха на сладоледа - доста бавят при свирене, особено с виртуални инструменти. Например Vanilin MIDI keyboard. Можеш и фрути-то да го стартираш като виртуален инструмент - виж си хелповете. Цитирай
lashkov Отговорено Април 1, 2009 Отговорено Април 1, 2009 Здравейте!Може ли някой да ми каже защо ми изчезна Play list set във New project file.Остана ми само Normal. И това не е за първи път.А иначе ги има в директорията на сонара но са оцветени в синьо.ПРобвах доста неща но не мога да ги възстановя.Същото стана и с CAL.със Сонар 7 съм. Цитирай
Recommended Posts