Jump to content
Българският форум за музиканти

Как да реша проблем при запис на китара директно в картата?


serengeti

Recommended Posts

Искам да запиша китара с Presonus Inspire.Компютъра е с Windows 7.Проблема е чедори и да намаля гейна на високоомния вход на картата на минимум,се получава тук таме пукане при по-силно заглушаване или флажолет.Записвах с Cubase5 и Reaper,смених картата с Мaudio Firewire Solo(с нея има пак пукания но по-малко,а и звука и не ми харесва толкова).Китарата е с активни EMG 81.С друга китара с пасивни адаптери няма,абсолютно никакъв проблем.Като намаля волюма на китарата с активните EMG например на 9 от 10 проблема изчезва също,но предполагам че така не е правилно да се процедира.Мислех си да сваля адаптера малко,но ми харесва звука когато е по-нагоре и искам 100% да се застраховам че няма да има проблеми.Дали решението е Di box в микрофонния вход на картата?Не искам да купувам такъв преди да съм сигурен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Купуваш пасивен ди-бокс за 40Е и имаш супер звук без пукания ;)

Whirwind, Palmer и т.н. има и по-скъпи, но и тези ще свършат чудна работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, добре е да се провери първо дали е от нивото, въпреки че най-вероятно е от него. Просто производителите не можаха да се научат, че има китари с високо изходно ниво  :slap:

 

Ако е от нивото проблема, наистина единственият ти смислен вариант е DI box. Чети ревюта в интернет и виж кой най-много те устройва. Хубаво е да внимаваш и даденият DI box да може да поема високи нива. По принцип имат падове, но пак е хубаво да се внимава. Освен това, ако се използва пад, сигнала на изхода е по-близо до noise floor-a и крайният резултат е една идея по-шумен запис.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

dpclat1.jpg

С DPC latency checker резултата ми е горе - долу такъв не ми се вярва да е от латенция,като програмата я пускам докато записвам.Ще търся Ди бокс за проба.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ако проблемът ти е нивото на запис, това може лесно да се установи при преглед на записа. Солираш си пистата със записа и преслушваш, гледайки пиковите нива. Ако имаш повечко опит, само поглеждайки въпросната писта, би трябвало да откриеш евентулани проблемни пикове.

Що се отнася до настроките на драйвера, не си споменал на каква бит-резолюция и семплираща честота записваш? Пробвай без да пипаш нищо по настройките на драйвера да намалиш семплиращата честота, например от 96 кХц на 48 кХц. Това също може да ти подскаже къде е проблема.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами и аз си мислех като теб,но метъра седи на -12 дб и се чува пик.Записа ще се ползва и от други и в този случяй е задължително да е на 44,1 khZ.Както и да е,проблема се реши с ди бокс с -15 db пад.Интересното е че мога да си увелича гейна на входа на картата,докато метъра ми показва -1 до 0 db и няма пукания.Благодаря на всички които писаха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.