bluelemon Публикувано Април 17, 2013 Share Публикувано Април 17, 2013 Отдавна не съм писал тук и реших да се пусна още един път по пързалката. Най-накрая ще си ъпгрейдна старото захранване с нещо по така. Днес си взех трафа с 5 вторични намотки (един вид галванично разделение), като ще има 10 изхода в по две групи - 8 на по 9V и 2 на по 12V. Всяка група ще е с отделна схема за изправяне, филтрация и стабилизация иииии май е това. Ще ги лепя на универсална платка. Ето и началото. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Април 17, 2013 Share Отговорено Април 17, 2013 Защо? Какъв е смисълът да отделяш наполовина? Това е безмислено, защото веригите ще се затворят през тези, които не са разделени, и е все тая . Верно си се плъзнал по пързалката... 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bluelemon Отговорено Април 17, 2013 Автор Share Отговорено Април 17, 2013 Ами идеята ми евентуално е че нали не ползвам наведнъж всички педали. Ще си ги групирам някак си подходящо. Видях и така направени захранвания. Можех и 12 вторични да изкарам но... Чета все още тук там. Пък и ей го на имам си тема за размисъл Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bluelemon Отговорено Април 17, 2013 Автор Share Отговорено Април 17, 2013 Всъщност то е ясно де няма какво да чета. Работата е свършена. Това е по-добър вариант от доста други. Трафа е по-качествен и надежден. Отделно мога да си комбинирам ефекти с близка консумация. Пък и да се заиграя малко. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Април 17, 2013 Share Отговорено Април 17, 2013 Без да искам да те обезкуражавам, но какъв е смисъла от тороидалния траф? С тези размери и тегло ще се получи нещо, което няма да е удобно и практично за носене, освен че, както вече се написа, няма да имаш разделяне на всеки канал. Има трансформатори за РСВ монтаж, които са по-малки, по-леки и по-евтини. Според мен, за целта би било по-удачно да се използват няколко такива, отколкото един тороид. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabs Отговорено Април 17, 2013 Share Отговорено Април 17, 2013 Ахааааа.... добре дошъл обратно в DIY отбора )) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bluelemon Отговорено Април 17, 2013 Автор Share Отговорено Април 17, 2013 ^^ Ами размера на тороида е 85x40, което според мен не е голямо. Ще го вкарвам под педалборда. За разделянето на каналите съм обяснил каква ми е идеята. Ще вържа тунер и драйв на единия канал, като тунера се включва само като се ползва. На другия два драйва които по принцип не ползвам никога едновременно и т.н. Другото нещо e че торида (позовавам се на външни източници ) има по-малко и слабо магнитно поле което намалява смущенията и влиянието върху околните педали Няма да пиша повече защото всичко съм прочел из интернет от непроверени източници и да не се излагаме. И най вече кефа цена няма. ^ Тенкю май френд! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Април 17, 2013 Share Отговорено Април 17, 2013 Мен тороидите ме кефят на МАХ, независимо дали има файда и дали са подходящи. Така че вече ме кефи опита ти! А това, че двата драйва, закачени заедно, не ги ползваш едновременно няма никакво значение за брумеца например. За общата консумация ОК, но за друго... 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Април 17, 2013 Share Отговорено Април 17, 2013 Е, щом вече си прочел и знаеш всичко, не бихме могли да добавим нищо полезно. Приятни занимания и успех с проекта. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bluelemon Отговорено Април 17, 2013 Автор Share Отговорено Април 17, 2013 Никога не съм казвал че знам всичко, по скоро съм склонен да кажа че не знам нищо. Ама защо винаги сме такива опаки хора не знам. Още след като пуснах темата ме жегна едно познато чувство и то се оправда напълно. ДА ще си завърша проекта защото съм магаре и НЕ няма да пренебрегна нито едно мнение в тая тема което е насочено да ми помогне. Но, дайте да го клатим около варианта който съм избрал понеже трафа явно е факт. Ако не ще пусна едни снимки на края и ще кажа доволен ли съм или не и живота продължава. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabs Отговорено Април 17, 2013 Share Отговорено Април 17, 2013 ^Добре казано Аз поне ще следя с интерес. Можещите, помощ без разбиващи забележки към самоопределилия се като Упоритото Магаре ще допълни интересното четиво, тъй си мисля аз. Мойте си двайсе стотинки Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bluelemon Отговорено Април 17, 2013 Автор Share Отговорено Април 17, 2013 Още малко инфо по темата. Ето това захранване (има и друго, но това ми стана интересно) http://www.pedalgear.net/page6/page9/index.html използва торидален траф със 5 вторични намотки. Принципа му е по различен, но е насочен към масовия потребител. В смисъл че има доста опции. В инструкцията за употреба има интересни неща, които се доближават и до моята идея. Позачетох се и за V-bat опцията, която е всъщност voltage divider, демек симулира изтощена батерия, като понижава напрежението. SRV бил фен на такъв звук. Ей на този сайт има много интересни неща + как да си направим V-bat симулатор и да си го тестваме с различни ефекти http://www.beavisaudio.com/ Ей тук е http://www.beavisaudio.com/projects/DBS/ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Април 17, 2013 Share Отговорено Април 17, 2013 Има добри попадения в това как влияе на ефектите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bluelemon Отговорено Април 19, 2013 Автор Share Отговорено Април 19, 2013 Не ве брат, утри утиам за части и са почвами! 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabs Отговорено Април 19, 2013 Share Отговорено Април 19, 2013 Ари, ари, чаками ) 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts