Jump to content
Българският форум за музиканти

Захранване за педали :) малко по про един вид


Recommended Posts

Отдавна не съм писал тук и реших да се пусна още един път по пързалката. Най-накрая ще си ъпгрейдна старото захранване с нещо по така. Днес си взех трафа с 5 вторични намотки (един вид галванично разделение), като ще има 10 изхода в по две групи - 8 на по 9V и 2 на по 12V. Всяка група ще е с отделна схема за изправяне, филтрация и стабилизация иииии май е това. Ще ги лепя на универсална платка. Ето и началото.  :metalist:

 

torowv.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо?

Какъв е смисълът да отделяш наполовина?

Това е безмислено, защото веригите ще се затворят през тези, които не са разделени, и е все тая .

Верно си се плъзнал по пързалката...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами идеята ми евентуално е :) че нали не ползвам наведнъж всички педали. Ще си ги групирам някак си подходящо. Видях и така направени захранвания. Можех и 12 вторични да изкарам но... Чета все още тук там. Пък и ей го на имам си тема за размисъл  :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност то е ясно де няма какво да чета. Работата е свършена. Това е по-добър вариант от доста други. Трафа е по-качествен и надежден. Отделно мога да си комбинирам ефекти с близка консумация. Пък и да се заиграя малко.    :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без да искам да те обезкуражавам, но какъв е смисъла от тороидалния траф? С тези размери и тегло ще се получи нещо, което няма да е удобно и практично за носене, освен че, както вече се написа, няма да имаш разделяне на всеки канал. Има трансформатори за РСВ монтаж, които са по-малки, по-леки и по-евтини. Според мен, за целта би било по-удачно да се използват няколко такива, отколкото един тороид.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ Ами размера на тороида е 85x40, което според мен не е голямо. Ще го вкарвам под педалборда. За разделянето на каналите съм обяснил каква ми е идеята. Ще вържа тунер и драйв на единия канал, като тунера се включва само като се ползва. На другия два драйва които по принцип не ползвам никога едновременно и т.н. Другото нещо e че торида (позовавам се на външни източници :) ) има по-малко и слабо магнитно поле което намалява смущенията и влиянието върху околните педали  :greenball:  Няма да пиша повече защото всичко съм прочел из интернет от непроверени източници и да не се излагаме. И най вече кефа цена няма.

 

^ Тенкю май френд!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен тороидите ме кефят на МАХ, независимо дали има файда и дали са подходящи. Така че вече ме кефи опита ти! :P

 

А това, че двата драйва, закачени заедно, не ги ползваш едновременно няма никакво значение за брумеца например. За общата консумация ОК, но за друго...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никога не съм казвал че знам всичко, по скоро съм склонен да кажа че не знам нищо. Ама защо винаги сме такива опаки хора не знам. :) Още след като пуснах темата ме жегна едно познато чувство и то се оправда напълно. ДА ще си завърша проекта защото съм магаре и НЕ няма да пренебрегна нито едно мнение в тая тема което е насочено да ми помогне. Но, дайте да го клатим около варианта който съм избрал понеже трафа явно е факт. Ако не ще пусна едни снимки на края и ще кажа доволен ли съм или не и живота продължава.  :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Добре казано :)

Аз поне ще следя с интерес. Можещите, помощ без разбиващи забележки към самоопределилия се като Упоритото Магаре ще допълни интересното четиво, тъй си мисля аз. Мойте си двайсе стотинки :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:thx:

Още малко инфо по темата. Ето това захранване (има и друго, но това ми стана интересно) http://www.pedalgear.net/page6/page9/index.html използва торидален траф със 5 вторични намотки. Принципа му е по различен, но е насочен към масовия потребител. В смисъл че има доста опции. В инструкцията за употреба има интересни неща, които се доближават и до моята идея. Позачетох се и за V-bat опцията, която е всъщност voltage divider, демек симулира изтощена батерия, като понижава напрежението. SRV бил фен на такъв звук. Ей на този сайт има много интересни неща + как да си направим V-bat симулатор и да си го тестваме с различни ефекти http://www.beavisaudio.com/  Ей тук е http://www.beavisaudio.com/projects/DBS/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.