Otveqn Публикувано Януари 18, 2013 Публикувано Януари 18, 2013 Има ли някой на когото да не са му стигали 8гб RAM, когато е използвал много виртуални инструменти и други семпли? В момента си правя конфигурация за нов компютър и ще взимам най-вероятно 16 гб, но се чудя дали не е излишно... Цитирай
Mairomaster Отговорено Януари 18, 2013 Отговорено Януари 18, 2013 Ако го смяташ с доста добри параметри и за по-дългосрочен план, няма да ти е излишно.Аз, както и доста хора все още, използвам 32 bit версия DAW и заемането на повече от около 3.5 GB RAM от програмата не е възможно. Така че на практика, и с 8 GB (колкото имам), компютърът се чувства доста доста добре.Никога не ми се е случвало да ударя лимита от 3.5 GB. Нормално Cubase ми ползва около 1 GB. По принцип не използвам голям брой виртуални инструменти, но за сметка на това използвам сравнително тежни такива (Steven Slate Drums, Trilian).Употребата на 16 GB е повече оправдана при работа с 64 bit версия на DAW, в 64 bit операционна система, при използването на голям брой, тежки виртуални инструменти. Цитирай
7thString Отговорено Януари 19, 2013 Отговорено Януари 19, 2013 Надали някога ще опреш до 16 дори за свирене в реално време. Аз съм с 16 поради моите професионални занимания(ИТ), но с музикалните софтуери колкото и да се пъна, не мога да скоча над 4-5 Цитирай
aarab Отговорено Януари 19, 2013 Отговорено Януари 19, 2013 Един съвет от мен. Гледай хард диска да е бърз (да не е 5400rpm) , защото и 32 рам да сложиш, ако си с 5400rpm ще имаш проблеми Цитирай
musicman Отговорено Януари 19, 2013 Отговорено Януари 19, 2013 RAM-ът никога не е в повече! 3 Цитирай
7thString Отговорено Януари 19, 2013 Отговорено Януари 19, 2013 ^ Така е - при компютрите важи правилото на мечо пух - колкото повече, толкова повече Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 20, 2013 Отговорено Януари 20, 2013 При днешните цени боцкай две 8-ци и т'ва е. И без HDD дискети, сложи си SSD, защото инак става язък за проца/РАМ-а. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Януари 20, 2013 Отговорено Януари 20, 2013 Ако ти се налага да правиш проекти със стабилно количество семплиран материал (било то почти всички дръм софтуери , Kontakt , други) - без рам си загубен. Покрай оркестрациите за два албума , Sonar винаги ми отчиташе 6 GB+ .. и като добавим някое друго бекграунд софтче , че и windows-a .. работата отива към 32 Цитирай
7thString Отговорено Януари 20, 2013 Отговорено Януари 20, 2013 Е де... 32ГБ рам... айде по-сериозно - не сме в аудиофилски форум 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 21, 2013 Отговорено Януари 21, 2013 Споко, повечето дъна ги правят с два слота и поддържат до 16 Гъба... Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Януари 21, 2013 Отговорено Януари 21, 2013 Не е до аудиофилия , а до това дали искаш да купуваш нови неща през няколко месеца , само защото нуждите ти са нарастнали ... като обем. Да не говорим за набиращите популярност сред не-геймърите APU платформи , които разчитат също на много и бърза RAM. Цитирай
7thString Отговорено Януари 21, 2013 Отговорено Януари 21, 2013 Силно се съмнявам да имаш нужда от толкова РАМ колкото и сериозно да се занимаваш с DAW. Може да дадеш един скрийншот да видим в каква конфигурация покриваш над 7-8-9Г рам. Другия вариант е да използваш недъгави плъгини или работния ти процес да е спънат. "6 GB+ .. и като добавим някое друго бекграунд софтче , че и windows-a .. работата отива към 32" - бах тва бекграунд софтче дето е набило 26Г рам 1 Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Януари 21, 2013 Отговорено Януари 21, 2013 (Редактирано) Много мразя , когато хем нямате чувство за хумор (присъщо за аудиофилията .. това за 32те ГБ си е в кръга на шегата , по дяволите) и в същото време сте на принципа , че като не сте еднорог , значи го няма.(Сори за скрийна , един момент е , просто съм с два монитора)512 МБ са ми на видеото рамта , оттам нататък си го смятайте като виждате пуснатите програми. И тъй като знам , че някой ще се опъне за многото инстанции на Kontakt - ми все тая е като пърформънс относно рам дали ще заредя 6ГБ семпли в един плеър или в десет , само процесора страда.http://store.picbg.net/pubpic/E7/1C/c8f5894f9b2ce71c.JPG Редактирано Януари 22, 2013 от Dilian Nedev Цитирай
7thString Отговорено Януари 22, 2013 Отговорено Януари 22, 2013 (Редактирано) Така При тебе в тоя сценарий има по-голям смисъл да инвестираш в процесор отколкото в РАМ и то чак ако почне да се спъва системата ти - това на пръв поглед. Пък хумора тук е неуместен, защото утре ще те прочете някой и ще почне да разправя как за да свириш на китарка през компютъра трябват 32Г рам П.П. Карай по-спокойно - живота е хубав, не е готино да си нервен човек. Редактирано Януари 22, 2013 от 7thString Цитирай
Recommended Posts