kolio_k Публикувано Януари 1, 2013 Публикувано Януари 1, 2013 Вчера го чух на една стара касета (Хитачи , от тези, които миришат на зъболекар, не знам как го правят но след 25 години, миризмата си е все така свежа :-)) и реших да го дигиталилизирам.Навремето беше записано в радио Пловдив на полу развален 16 пистов магнетофон. Беше замислено да е песен, но с пеенето стана греда (на певеца му дойде нанагорно в студиото) https://soundcloud.com/kolio_k/progressive-instrumental-1994 п.п. Първия и последен път, когато свиря (неумело) с флойдроуз :-) 12 Цитирай
travelcaster2 Отговорено Януари 1, 2013 Отговорено Януари 1, 2013 Отново брилянтно. Наистина Прогресив. С различна тематичност. Развитие, като музика за филм. И...виртуозни елементи. Цитирай
atanas_shishkov Отговорено Януари 1, 2013 Отговорено Януари 1, 2013 Много е добро, изслушах го с голямо удоволствие! Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 2, 2013 Автор Отговорено Януари 2, 2013 Благодаря за коментарите, радвам се, че ви допада. На мен ми е много забавно да слушам записи от онова време, някак си връща тръпката, която имаше тогава!! Цитирай
Fashion Отговорено Януари 2, 2013 Отговорено Януари 2, 2013 Супер е парчето! Само микса(или саунда,не мога точно да преценя) е архивен, останалото е перфектно. Мога да си го представя записано със съвременна техника! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 3, 2013 Отговорено Януари 3, 2013 Харесва ми. Носи и духа на онова време. Цитирай
pepislang Отговорено Януари 5, 2013 Отговорено Януари 5, 2013 Колио за много години и много китари Много хубаво си свирил и в далечната 1994-та година,а за сега да не говорим...винаги съм казвал че в Пловдив се раждат страхотни музиканти! И аз преди време, изнамерих едни мои стари записи и си ги прехвърлих от касетките на компа-хем да не се унищожат с времето. Дано да нямаш нищо против да ги постна тук,към твоята тема! Първото парче се казва 'Ветровете на времето' и ми е първия инструментал,записван някога през...чак ме е срам да кажа.......1991 Записах го в 2-ро тон студио на БНТ с връзки:-) ето и линкче с парчето https://soundcloud.com/peterglavanov/vetrovete-na-vremeto Второто парче е от 1994-та-след като се върнах от двугодишно странство в Щатите Парчето се казва 'Fingers' и е писано в 'Студио 5' което се намираше в НДК. Тука вече съм разбрал че истината е в ламповите апаратури и бях взел на заем стария Marshall на Пеци Гюзелев за записа. https://soundcloud.com/peterglavanov/fingers Желая ти всичко най-хубаво през 2013-та а и не само!И да не се смеете много,ей!!!:-))))) 5 Цитирай
TONY Отговорено Януари 7, 2013 Отговорено Януари 7, 2013 Бравос. Много радват Апокрифите! Сетих се и аз, че имам един инструментал, правен цяла година Луд умора няма. Китари , бас и дръм програминг. Записано на Таскам порта 414 ( или може би 424). Май имам и вариант с барабани изсвирени от Спас, който после бе дълго барабанист на Мастило. Имам го на касета, обаче дека ми от повече от година е у майстор, дето все не стига до него. На въпросният дек сме слушали като тийнове с Пеписленг напр. Меконг Делта. Много зор е видял. Абонирах се за темата, като си получа дека ще постна и аз. Та благодарение на инструментала, съфорумника ни "пчелата" ( който търси басист! ), реши да ме запознае с Иван и така направихме групата Аквилон, която просъществува година и половина, две. Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 8, 2013 Автор Отговорено Януари 8, 2013 @pepislang Благодаря много!! Разбира се нямам нищо против, чух парчетата ти с интерес, много са готини (и двете са много различни, което е супер)!!! Хубаво би било и други хора да използват темата и да качат някакви по стари неща, на мен поне ми е приятно да слушам! Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 8, 2013 Отговорено Януари 8, 2013 Имаше една тема за групи от 90-те,та там има разни записи,но знаеш,нямаше много студия тогава,а запис от касета на компютър с подръчна техника е малко смешен. Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 9, 2013 Автор Отговорено Януари 9, 2013 Не мисля, че качеството на записите е важно в случая, а и старите записи си имат чар, точно защото студия нямаше, наслагванията бяха доста трудна работа и парчетата звучат по живи, защото са свирени на големи части (ако не и целите) 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 9, 2013 Отговорено Януари 9, 2013 На Fingers "подложката" е супер същата като Deep Purple - Ted The Mechanic, която е записана през 1995-1996. С повече настояване може и да сгънеш някой и друг милион... В краен случай може ще разказваш на внуците, че Стив Морз свири твои рифове! Цитирай
Telerig Отговорено Януари 10, 2013 Отговорено Януари 10, 2013 ^ хахахх верно Ted The Mechanic! Голямо свирене пичове - накефих се отвсякъде :godbless: Липсват ми тия времена.... Цитирай
Recommended Posts