Black Bird Отговорено Февруари 24, 2015 Отговорено Февруари 24, 2015 (Редактирано) Ми повечето фабрични които съм имал, YJM и МХR+ изравняването на бай пас нивото и на самия ефект е някъде към 12 часа - в средата. Волума на този е 100к А и работи плавно, но аутпут нивото е много ниско, дори го усилвам до край. Ето стрип схемата http://www.sabrotone.com/wp-content/uploads/2011/12/Dod250Overdrive.gif Редактирано Февруари 24, 2015 от Black Bird Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 24, 2015 Отговорено Февруари 24, 2015 (Редактирано) Това е, защото клипинг секцията с диодите накрая, ограничава нивото до около 0.65V амплитуда. Ако можеш да си позволиш, да размениш малко гейн за изходно ниво, можеш в изхода, вместо два диода един срещу друг, да сложиш по два в посока(два последователно в едната посока и два последователно в другата). Така ще имаш 6 децибела по-голямо изходно ниво. Ако искаш още по-силно - червени светодиоди един срещу друг. Редактирано Февруари 24, 2015 от Evtim Djerekarov 1 Цитирай
Black Bird Отговорено Февруари 24, 2015 Отговорено Февруари 24, 2015 (Редактирано) В смисъл ако заменя двата срещуположни на изхода с два 3мм червени? Като се увеличи аутпута с червени лед диоди. Гейна ще остане, но ще се намали клипинга. Има ли начин да се компенсира изкривяването/ да се увеличи/ , което явно е в аутпута? Благодаря! Редактирано Февруари 24, 2015 от Black Bird Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 24, 2015 Отговорено Февруари 24, 2015 (Редактирано) Има, като смениш 1-мегаомовия резистор в обратната връзка на операционния усилвател, с 2-мегаомов(много шум), или по-добре, като смениш R6/C4. примерно с 2.2K - 2.5К / 80nF - 100nF. Ако ползваш светодиоди, ще промениш звука към по-облозвучащ. Ако искаш да запазиш точно дози характер, по-добре да ползваш две-три двойки силициеви диоди 1N4148 или 1N914. Ако пък искаш още по-компресиранозвучащ саунд, можеш да ползваш двойки германиеви диоди. Редактирано Февруари 24, 2015 от Evtim Djerekarov Цитирай
lyu_records Отговорено Февруари 24, 2015 Отговорено Февруари 24, 2015 И дода отива на кино Направо R1 2.2k, C4 0,1uF и ще му вдигне гейна бая. Това са си емблематични ефектчета, които не трябва да се модват, според мен, иначе им се губи чара, за модване си има други схеми далеч от MXR+ и DOD в случая. Цитирай
Black Bird Отговорено Февруари 25, 2015 Отговорено Февруари 25, 2015 С червени диоди е пълна скръб. Иначе наистина вдига децибелите и звучи силно. lyu_records, как е при теб. волум-аутпут на какво ниво изравнява с бай-пас сигнала? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 25, 2015 Отговорено Февруари 25, 2015 Пълна скръб в какъв смисъл? Няма гейн? Цитирай
Black Bird Отговорено Февруари 25, 2015 Отговорено Февруари 25, 2015 (Редактирано) Ми вече звучи като преамп, с мек звук и никакъв презънс. Има клипване,но слабо/ Е не чак де/. Идеята му от 70те за преамп, стягане на тона и бууст на амп, вече я няма. Обаче, сега гледах демота. И явно на повечето левъла стои някъде към 3-15 часа ... Само в 1-2 видеа, демота на новата серия /"преиздаване"/ на 12 часа имаше аутпут. Но може и да греша. Редактирано Февруари 25, 2015 от Black Bird Цитирай
lyu_records Отговорено Февруари 25, 2015 Отговорено Февруари 25, 2015 Еми аз дода не съм го правил но бая съм се занимавал с MXR +, което е горе долу същото, имам всички части и мога да го нахвърлям довечера на бредборда че ми е любопитно Цитирай
Black Bird Отговорено Февруари 25, 2015 Отговорено Февруари 25, 2015 Пробвай тази: http://www.sabrotone.com/?attachment_id=2467&cpage=1#comment-9768 Аз правих нея, и семпъла е с нея. Само спикър симулатор и дилей. Целия драйв е от нея. Но на семпъла аутпута е почти до край. Аз тези дни ще пробвам, гледам има 3-4 версии. Цитирай
jabs Отговорено Февруари 25, 2015 Отговорено Февруари 25, 2015 (Редактирано) Здрасти Дими, добре дошъл в темата Крайно време беше (Никой от горните ефекти не съм пробвал, затова и не се обаждам) Ето нещо ново от мен, не е ясно как да се кръсти. Не е баш ефект, но може на някой да му е интересно хрумването и да се възползва от идеята. Омръзна ми да разменям кабели между ампове, атенюатора и кабинетите. Мързелът както е ясно, е двигател на прогреса. С това "устройство" мога да превключвам изходите (8 и 16 Омови) от 6 лампови глави към 4 различни кабинета. Има "лууп" към атенюатора. Просто е, каквото е и нивото на познанията ми. Кутията е правена от един много готин и точен съфорумник, златни да са му ръцете Перфектен дизайн не е търсен, по-скоро практичност. В края на краищата, работи чудесно. И все още не съм успял да взривя нито една лампова глава Редактирано Февруари 25, 2015 от jabs 6 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 25, 2015 Отговорено Февруари 25, 2015 Това наистина вече е малко или много екзотично. Дими, по принцип няма нищо екзотично в MXR dist, DOD250, YJM, SD1, TS и другите подобни педали, който ползват вариации около две до болка познати схеми, та не знам Сънчо дали точно такива ефекти има предвид с темата си. Ето тук, можеш да видиш анализ на подобни ефекти. Прочети статията, не е лоша: http://www.gmarts.org/index.php?go=217 Цитирай
Black Bird Отговорено Февруари 26, 2015 Отговорено Февруари 26, 2015 (Редактирано) Добро утро! Съжалявам. Тези другите, които уж са "екзотични", не знам за какво толкова са прехвалени. Повечето съм ги пробвал, а дори и имал през годините. Както и да е спирам. Ако искате, премахнете моите начинаещи коментари. п.с 70тарски дод 250 в Ибей стига до 300$, а схемата е пресявана и крадена от сумати други герои. Срежи там, запои там. И хайде на бутика. Редактирано Февруари 26, 2015 от Black Bird Цитирай
Black Bird Отговорено Февруари 26, 2015 Отговорено Февруари 26, 2015 Ето семпъл на Дод 250 с 741 чип. https://soundcloud.com/diminalbantov/guitar-rig-5-marshall-plexi-50-diy-250-boost 1 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 26, 2015 Отговорено Февруари 26, 2015 ^ Звучи добре. Но по-важно е, в какво е включен? Цитирай
Recommended Posts