jabs Отговорено Юни 3, 2013 Отговорено Юни 3, 2013 Еееееее !!! Който си може, си може ! Дими, има по-висша сила с която ние нямаме досег и тя е решила че в този свят и в това измерение, ти ще си КИТАРИСТ... майна Режеш глави Изпотих се като го слушах.... 2 Цитирай
emosms Отговорено Юни 3, 2013 Отговорено Юни 3, 2013 Tова сериозно ли DR.BOOGEY правено от Jabs?? Toчно това стегнато и отчетливо звънтене на акордите и в ниските струни, без размазване..Не е ли high gain effect? Или е записвано с гейн едва едва на ритъма? Цитирай
emosms Отговорено Юни 3, 2013 Отговорено Юни 3, 2013 (Редактирано) lelee.. направо не мога да повярвам! Свирнята e номер1 !SRV саунд на солото, с един невероятен теншън, все едно има добавен още някакъв ефект - примерно на 0:36/7, бендинга от soundcloud записа.Звука на акордите в началото е направо убиец! Прилича ми малко на това: което правих, но саунда му изобщо няма това звънтене.A звънтенето на акордите в твоя запис е още по-яко! Цецo EL34 ми каза, че се съмнява записа на vox ac15 heritage да е без fet транзистор отпред. На кой му трябват лампи.... viva J201!!! Редактирано Юни 3, 2013 от emosms Цитирай
Black Bird Отговорено Юни 4, 2013 Отговорено Юни 4, 2013 Ми сменям адаптерите, и ползвам пуш-пула. Адаптерите са Гравити Сторм на Димарзио, а тЕлото е липа Цитирай
jabs Отговорено Юни 4, 2013 Отговорено Юни 4, 2013 (Редактирано) Дими, вече на свежа глава, въпрос: п Пръсти (много важен елемент в чейна) ---> китара ---> буги ---> ? Редактирано Юни 4, 2013 от jabs Цитирай
Black Bird Отговорено Юни 4, 2013 Отговорено Юни 4, 2013 Китара- М-Аудио 410 интерфейс - Мак ОС - ГитарРиг 5 - Кабинета с РедВирез импулси, и реверба на ГитарРига. Цитирай
lyu_records Отговорено Юни 5, 2013 Отговорено Юни 5, 2013 Чудесно се е получило харесва ми много не се обиждайте но според мен не му е тук мястото. И аз ползвам импулс симулации и спрямо EQ-то и кривоча, който влиза и това, което излиза нещата нямат нищо общо! Според мен темата е за DIY ефекти и това как те звучат, а в интерес на истината и с най-гадния ефект можеш да изкараш подобаващ саунд след комбинация от симулации и манипулации направени от човек който разбира. Та направено по този начин тук младите колегите ще извадят грешно впечатление! Вярвам, че всеки желае да покаже най-доброто от себе си но в стила на темата според мен нещата трябва да са сурови. Но кой съм аз да давам акъл, приемете го като размисли и страсти без наличието на професори Еваларско направо сте нагодили динамиката на шишенцата имате един огромен + от мен бай дъ уей Цитирай
emosms Отговорено Юни 5, 2013 Отговорено Юни 5, 2013 (Редактирано) @lyu_records Много е важно какво влиза в симулацията. Комбинацията е 'екзотична' .Усилвателя може да не е истински, но ефекта си е съвсем истински и звучи по един начин в симулиран амп/кабинет, както и би звучал по различни начини в различни истински ампове. Поздрави за Jabs, най-продуктивния DIY фен! Не може на входа сигнала вече да ти е клипнат, изкривен, с някаква смотана честотна характеристика, и после да се надяваш всичко да оправиш дигитално.В общия случай с обикновена китара и интерфейс с обикновен преамп, китарата звучи умряло в софтуеърна симулация без нещо преди това.Същото и с евтините и не толкова евтини процесори. Бичи някой мазен дистър, защото драйва и чистия/буустнатия тон на границата на изкривяване е супер грозен и за нищо не става Редактирано Юни 5, 2013 от emosms 1 Цитирай
jabs Отговорено Юни 5, 2013 Отговорено Юни 5, 2013 (Редактирано) Тенкю Емо Lyu, имаш право в известен смисъл - семпъла на Дими не е съвсем в стила на другите представяния, където има ефект-амп, максимум малко ривърб. Без да съм арбитър, просто мое мнение - той повтаря схемата, но елементите са софтуеърни. Така че, мисля си, дава идея за характера на ефекта. И има още нещо ценно - показва друг подход - педал забучен в софтуеър. Аз лично се зарибих и снощи си свирих няколко часа с различни драйвове вкарани в POD амп-симулации, оттам слушалки. Не е чак толкоз зле. Дими е майстор на такъв чейн и вади страшен звук защото има много опит и знае как да пипне нещата. Което показва за сетен път че до храма има много пътища, стига да си упорит и да катериш стръмното с постоянство и талант P.S. Имаше преди много години един филм - "Покаяние" на Тенгиз Абуладзе. Страшна работа, който не го е гледал да го намери. Та там една бабка пита зяпач на улицата: "Чедо, този път води ли до храма?" Отговор: "Не, не води" Бабата: "А защо съществува тогава? За какво е един път, ако не води до храма?" Wink, wink Редактирано Юни 5, 2013 от jabs 3 Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юли 4, 2013 Отговорено Юли 4, 2013 Ентусиазмът заглъхна. Лято е, кой на море, кой на планина, кой на екзотични островчета... Покрай моята тема за ретро/Vintage, се зачудих, някой дали ще се заинтересува от синтезатори, синтезаторни модули и устройства свързани със синтезаторите? Огромна тема, с много материал за DIY/CPY, но... малко по екзотична от екзотичните ефекти. Говоря за Аналогови синтезатори. Онези с многото кабели, комутационни полета, осцилатори, ADSR, Pitch to Voltage Convertors, Модулатори, VCO, Sequencers и тем подобни нещица. Вярно е, че се изисква повечко упоритост, знания и способности за такава тема, но като имам опит с форумните зевзеци, си мисля, че може и да стане нещо. Цитирай
synchu Отговорено Юли 4, 2013 Автор Отговорено Юли 4, 2013 Ентусиазъм има и готови неща има. Какво ти море, от работа няма време да ги снимам и да запиша семпъли Иначе всичко ново/старо и екзотично е добре дошло Горната дискусия по трафовете все още се чудя да я местя ли в отделна тема или предпочитате да си стои тук? Цитирай
synchu Отговорено Юли 5, 2013 Автор Отговорено Юли 5, 2013 Понеже разбираме от тънки намеци Ето тук един митичен драйв, вървящ обикновено с цитати от the holy bible. Landgraff Dynamic Overdrive. Както напоследък се оказва и той е успешна модификация на TubeScreamer, малко по-рафиниран и с повече опции. Негова модификация пък е още по-обвития в мистика и магически прашец от падащи звезди Clay Jones Overdrive, който е на практика същия драйв с BurrBrown OPA2134 opamp. Тъй като отдавна бях решил да си направя някакъв TubeScreamer вариант избрах LDO+BurrBrown и съм много доволен от резултата. Освен плюса в звука имам още едно потвърждение защо от 30-ина ефекта насам не взимам предварително разпробити кутии, но понеже ми беше останала една от незапомнени времена и все се чудех какво да я правя, реших да я използвам тук и с известни мъки (Слава Богу почти без да използвам тесла за набутване на платката ...почти )... Все таки, ето го известния сред някои среди като Grandlaff Dynamic Overhype Strat, backing - Drive at 0, Volume 3/4, Tone 2/3, lead - Volume 1/2, Tone over 1/2, Drive 1/2 (asymmetric drive) ...пфю... остават ми само още 4 готови ефекта за кутийки и представяне 4 Цитирай
jabs Отговорено Юли 6, 2013 Отговорено Юли 6, 2013 Тука сме .... живи сме .... Отсрами за пореден път DIY / CPY отбора. През какъв амп е записа? 1 Цитирай
synchu Отговорено Юли 7, 2013 Автор Отговорено Юли 7, 2013 Е как, няма да се даваме още Стандартният за тази тема Two Rock Exo. Цитирай
Recommended Posts