synchu Отговорено Април 22, 2013 Автор Отговорено Април 22, 2013 Не сме забравили, просто времето е малко нещо напоследък. Два ефекта, които си получиха кутийка от опашката. Обещавам да направим по-добри записи за демо .... Orange Squeezer (компресор/буустер/fat tone adder ? и аз не знам как да го класифицирам )- с малък мод - външен потенциометър за настройка на вътрешния волтаж. В оригиналът е тример, който ако свириш с различни китари/адаптери трябва да отваряш и настройваш всеки път едва ли не, защото иначе започват едни неприятни претоварвания. В демото, което записах късно усетих, че трябваше да свиря по-дълги ноти, за да се чуе страхотното удължаване. В момента на демото ръчно е изравнено (почти) нивото на чистия усилвател и след това откъса с компресор - разликата, която се чува е доста малка, но чуваема и то в посока, която според мен е чудесна. Опитал съм се да опиша в демото, къде какво свири. http://soundcloud.com/synchu/os-bm-hrm-wgs Следващият е отличен драйв с интересно име Himmelstrutz Fetto Да това наистина е 10 позиционен DIP ключ, в който се настройват различни честоти и други параметри(bass 1,2 mid cut, bright 1,2, treble cut, gain 1,2) плюс още два тримера Не, не съм изпробвал всички комбинации още (след това окабеляване, мисля да направя 10-ина фъз фейса за отпускане) В оригиналът ДИП ключа е 4 позиционен + двата тримера. Останалите настройки са направени с джъмпери, които тук са изнесени на DIP. Изключително разнообразен и добре звучащ драйв, като Volume влияе на Драйв и обратно, и Tone контрола също си взимодейства. Звучи чудесно както при нисък драйв, така и при по-силен, според мен. Дефинитивно ще заеме постоянно място в арсенала. Следващата седмица ще пристигнат още един тип транзистори (използват се JFETs на Toshiba, които естествено, вече не се произвеждат и изнамирането им е приключение само по себе си), с които ще тествам отново как звучи. Тъй като ефекта ми хареса много, го направих с малки екстри, като silver mica кондензатори и разни други салтанати (fairy dust по транзисторите, резисторите прекарани през пясък от Сахара събиран на лунна светлина във високосни години и подобни ).... http://soundcloud.com/synchu/hsf-strutzy 3 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 22, 2013 Отговорено Април 22, 2013 Драйва кефи! Звучи ми някак ЕрикДжонсън-ски... 1 Цитирай
jabs Отговорено Април 22, 2013 Отговорено Април 22, 2013 Изби всичката риба в морето и попчетата в локвите на недостроените строежи в Люлин Пък на мене ми се свършиха плюсчетата точно в този момент 1 Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Април 22, 2013 Отговорено Април 22, 2013 (Редактирано) Нали съм ценител на оригиналите, без модификации, реших да сканирам оригинала на оранжевия изтисквач. Почувствах се като чичо Скрудж, докато ровех в планините с документации. Все пак доста години са отминали от получаването; някъде края на седемдесетте. Ама успях да го изровя! Беше в комплект с останалите "цветове" на Dan Armstong - Blue Klipper, Red ranger, Yellow humper, Green ringer и Purple peaker. Ако има интерес (И сте послушни), може и останалите да кача на сървър и да приложа в тази хубава тема. Този комплект беше в изпратената ми документация от Musitronics ( с MutronIII, BiPhase, Octave Divider, PhasorII) . Редактирано Април 22, 2013 от Parni_Valjak 3 Цитирай
synchu Отговорено Април 22, 2013 Автор Отговорено Април 22, 2013 Ха ха ха, специално при Squeezer-a съм се придържал повече от обичайното към оригинала. Е добре де, има и още два променени елемента (повече ми харесва как звучи), освен очевидно неудобната кутия на оригинала (няма никакъв шанс да се използва със Стратокастър) Цитирай
Delta Отговорено Април 22, 2013 Отговорено Април 22, 2013 Himmelstrutz Fetto много радва, капе ми мед на душата! Цитирай
jabs Отговорено Април 23, 2013 Отговорено Април 23, 2013 (Редактирано) Драйва с нацисткото име наистина е много приятен, но един поглед към сто и едната жици и се отказах напомня ми на гОблените на баба ми, бог да я прости. Необходимо е желязно търпение за подобен подвиг. За постигане на 227-те комбинации кутийката следва да стои отворена, предполагам? Пи.Ес. На втори поглед, Synchu, мисля че тоя драйв бие всички рекорди по метраж кабели на брой кутийка Редактирано Април 23, 2013 от jabs Цитирай
synchu Отговорено Април 23, 2013 Автор Отговорено Април 23, 2013 Хахахха Няма да ти показвам какво е под основната платка Ако си виждал мрежов рак отзад (или отпред според някои, моята препоръка е винаги това да е обърнато към стената ). Много прилича (е малко по-подредено е). По принцип, за максимална гъвкавост, може естествено всичко да се изкара на Ц/К ключета на кутията, но тъй като аз не съм по постоянното щракане - нагласям както ми харесва и си дрънкам. Ще тествам още няколко комбинации, чисто от интерес разбира се. Оринджа не го подценявайте - трябва да му направя по-добро демо, но е страхотен ефект/компресор/буустер/оцветител.... Цитирай
jabs Отговорено Април 23, 2013 Отговорено Април 23, 2013 (Редактирано) Тоя път от мен ХАХАХАХА )) 25 ЦК ключета Ще бъде много интересно. Може да пробвам. Новото име би следвало да е Dan Armstrong The Grey Hedgehog Редактирано Април 23, 2013 от jabs Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Април 23, 2013 Отговорено Април 23, 2013 ^ Himmelstrutz Fetto има ли нещо общо с Dan Armstrong? Цитирай
jabs Отговорено Април 23, 2013 Отговорено Април 23, 2013 Опааа. Бързата кучка планина повдига Himmelstrutz Fetto Das Hedgehog Цитирай
bluelemon Отговорено Април 23, 2013 Отговорено Април 23, 2013 ^ Fast female dog, lift mountains! 1 Цитирай
synchu Отговорено Април 23, 2013 Автор Отговорено Април 23, 2013 Химелщруца няма нищо общо с Дан Армстронг П.П. след малко ще поразчистя, че много сърверен капацитет заемаме с чата... Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Април 23, 2013 Отговорено Април 23, 2013 (Редактирано) То е ясно, ама исках да е леко и меко... нали в тази тема сме Хубав край, хубави хора... хубава тема Редактирано Април 23, 2013 от Parni_Valjak Цитирай
Recommended Posts