Naglia Публикувано Декември 5, 2012 Публикувано Декември 5, 2012 Имам предвид рап песен. Не искам да правя някакви хитове и т.н, просто хоби да се занимавам, харесва ми. Разполагам с 200лв. Аз до колкото знам ми трябва вокален микрофон стойка и още нещо? Цитирай
Mairomaster Отговорено Декември 5, 2012 Отговорено Декември 5, 2012 С толкова орязан бюджет и без стойка може да минеш. Един динамичен микрофон за 40-50 лева, един аудио интерфейс (саунд карта) за 150-тина и си в играта. При голяма мотивация и желание за малко по-прилични резултати и дългосрочност на апаратурата, не е зле да се бръкнеш малко повече.И се разчети повечко в раздела. Знанието е най-важното! Цитирай
misterj Отговорено Декември 5, 2012 Отговорено Декември 5, 2012 По-добре се свържи с някое студио и говори с тях какво точно и как. При готов плейбек тези 200 лева ще ти стигнат. Цитирай
Mairomaster Отговорено Декември 5, 2012 Отговорено Декември 5, 2012 Мдам, сега се усетих, че може и да не съм доразбрал. Ако става въпрос само за една/две песни, не си струва да купуваш оборудване. Цитирай
Naglia Отговорено Декември 6, 2012 Автор Отговорено Декември 6, 2012 Добре, въпроса ми е, мога ли с един вокален микрофон+стойка и слушалки да запиша една нормална песен.. Не искам да правя кой знае какво просто хубаво качество да е песента нищо повече ако може да дадете някакви предложения за микрофон+стойка. Цитирай
misterj Отговорено Декември 6, 2012 Отговорено Декември 6, 2012 Не искам да те отчайвам, но не знам 200 лева до къде ще стигнат. Потърси в онлайн музикалните магазини кое на какви цени, после отиди и пробвай в някой. Ясно е, че софтуера ще го вземаш нелегален. Или пък си купи мобилен рекордер с вграден микрофон. На старо са около 120-140 лева. Цитирай
aarab Отговорено Декември 6, 2012 Отговорено Декември 6, 2012 Най-добре иси в студио и си запиши песента Иначе за да запишеш каквото и да било ти трябва микрофон, стойка, кабел, поп-филтър, звукова карта с преусилвател.... Примерен вариант за 200лв: Behringer 302USB - 84лв от Динакорд. Кабел - 10лв. Поп-филтър си направи от чорпогащник, има във форума подробна тема Микрофон - за 100лв е трудно да вземеш какъвто и да е микрофон, ама опитай с някой динамичен, ако не разбираш какво е това потърси в гугъл Ама, ако трябва да съм откровен, дето ще ги вземеш тия боклуци и ще се чудиш : "Защо има шум, защо не ми звучи, по-добре намери някой с техника да ти направи нещата и му дай тези 200лв., Във форума и сериозни хора,които сериозно разбират от това Поздрави! 1 Цитирай
aarab Отговорено Декември 6, 2012 Отговорено Декември 6, 2012 (Редактирано) Пример: писалите по-горе биха ти свършили чудесна работа (masterj, Mairomaster, има и доста други разбиращи хора със студиа, кажи от кой град си и какво точно искаш и все някой ще ти помогне) В едно студио ще ти вземат доста над 200лв Там смятат на час запис, едитинг, миксинг, миди орбаботка, мастъринг, ефекти и т.н.... Редактирано Декември 6, 2012 от aarab Цитирай
7thString Отговорено Декември 6, 2012 Отговорено Декември 6, 2012 Всичко от тебе зависи. Има колкото искаш примери за разни изгрели таланти, дето са почнали от записване с микрофонче за 3лв в Тубата, после някой е видял, че има хляб в тях и са станали известни Важно е желание да имаш. Конкретно, по въпроса ти - с 200лв можеш да си вземеш бюджетен микрофон, бюджетен интерфейс и кабел. Толкоз. С тях можеш да запишеш неотвратително звучащ вокал и след подобаваща обработка, да го вкараш в някакви допустими граници за да го насложиш в/у песен. Дали знаеш как става това и дали ще постигнеш резултат в близките 1-2-3 години - с много четене и учене на материята - може би. Цитирай
musicman Отговорено Декември 6, 2012 Отговорено Декември 6, 2012 Нужно ти е да имаш познания. Ако нямаш такива, ползваш познанията на някой друг срещу заплащане. Преди да купуваш каквото и да било е добре да знаеш как се ползва. В една книга прочетох нещо, което за мен е изключително вярно. Перифразирано звучи така: "Техниката, която ползваш може да ти улесни или вгорчи живота ( в зависимост от това знаеш ли да я ползваш или не ). Тя сама по себе си няма да направи песента ти да звучи по-добре или по-зле." 2 Цитирай
Naglia Отговорено Декември 6, 2012 Автор Отговорено Декември 6, 2012 Най-добре иси в студио и си запиши песента Иначе за да запишеш каквото и да било ти трябва микрофон, стойка, кабел, поп-филтър, звукова карта с преусилвател.... Примерен вариант за 200лв: Behringer 302USB - 84лв от Динакорд. Кабел - 10лв. Поп-филтър си направи от чорпогащник, има във форума подробна тема Микрофон - за 100лв е трудно да вземеш какъвто и да е микрофон, ама опитай с някой динамичен, ако не разбираш какво е това потърси в гугъл Ама, ако трябва да съм откровен, дето ще ги вземеш тия боклуци и ще се чудиш : "Защо има шум, защо не ми звучи, по-добре намери някой с техника да ти направи нещата и му дай тези 200лв., Във форума и сериозни хора,които сериозно разбират от това Поздрави! Аз тая звукова карта нямам ли я вградена в компютъра? Цитирай
Mairomaster Отговорено Декември 6, 2012 Отговорено Декември 6, 2012 В тази в компютъра, не можеш да включиш качествен микрофон най-малкото. Отделно и доста други предимства си има външната карта.Ама май не ти се чета в раздела, да се пообразоваш. Цитирай
funkyto Отговорено Декември 7, 2012 Отговорено Декември 7, 2012 Първи вариант (и с оглед на това какви въпроси задаваш е най-добрия за теб поне за момента) - http://eshop.bg-audio.com/vmchk/Sekwenseri-i-zwukozapis/M-Audio-Avid-Vocal-Studio.html (има включена и малка стойка) включваш и записваш като ти остават и пари за поп-филтър. Втори вариант - http://www.musicworld.bg/bg/m_20000/i_36688/BEHRINGER_XENYX302_USB.html http://www.musicworld.bg/bg/m_20000/i_5485/BEHRINGER_XM8500.html http://www.musicworld.bg/bg/c_2258/i_21149/Proel_CHL250LU3.html + някаква стойка и поп-филтър. Трети вариант - http://www.musicworld.bg/bg/c_1508/i_15635/BEHRINGER_C_1.html http://www.musicworld.bg/bg/c_2258/i_21149/Proel_CHL250LU3.html и следиш за някой аудиоинтерфейс втора ръка, + стойка и поп филтър Разбира се не трябва да се очакват някакви фантастични резултати, щот не техниката а човека който работи с нея прави нещо да звучи качествено или некачествено. 1 Цитирай
Naglia Отговорено Декември 7, 2012 Автор Отговорено Декември 7, 2012 Funkyto Може ли да дадеш малко информация за 1вия вариант, какво точно представлява. Само микрофон стойка и драйвери ли е или микрофон стойка драйвери и някакво устройство в което се свързват слушалки микрофона и т.н? Цитирай
presly Отговорено Декември 7, 2012 Отговорено Декември 7, 2012 Ми то си пише на сайта, бе човек - USB микрофон, демек - микрофон с вграден АЦП + USB връзка към компютъра! Слушалките - в изхода на вградената звукова карта. p.s. обикновено този клас микрофони са предвидени за подкастинг, та не съм твърдо убеден в пригодността им за звукозапис.... Цитирай
Recommended Posts