Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Може би(за бъдещи разработки) можеш да сложиш червено/зелени светодиоди над всеки изход.

Би било много гот примерно в зависимост от напрежението да се променя цвета на 4 стъпки от зелено до оранжево(червено), а и мисля, че не е никак сложно за реализация . За да е просто, може да има диоди само за всяка група. Ако по-нататък мислиш да слагаш и защита по ток - могат да светят с трети цвят(трицветни), да мигат или каквото ти хрумне.

Просто идейка, иначе и така си е много добре.

Отговорено

За момента има светодиод индикиращ наличието на напрежение на всяка група. При нормална работа всичките 5 диода светят.

Мисля, че това е оптимума. Така или иначе, почти няма свободно място по платката.

Отговорено

Така мисля е много добре даже, че с всичките светещи и мигащи устройства вече направо не знаеш кое си пуснал и кое работи, кое "подмигва" закачливо ;) По-малко, но достатъчни светлини :)

Отговорено

Много готино се е получило.Поздравления :)

И аз разбрах комбинациите само от панела.Според мен, заедно с едно упътване ще е достатъчно.Пък и човек като си го настрои веднъж за ефектите, ще променя настройки само при смяна на чейна.Определено ме кефи!

Отговорено

Ако се направи по моя начин ще е полу-дурако устойчиво. Нали знаете че само вселената и човешката глупост са безкрайни.

Отговорено

Най-накрая е готово ръководството на български: http://n-audio.net/sites/default/files/Powerbox%20Mk2%20UM%20Bg.pdf

Снимките не станаха преди края на света, така че остават за началото на новия свят следващата седмица.

• 2 weeks later...
Отговорено

Време е за малко картинки ;)

Ето го най-накрая Powerbox-a 

Powebox-Mk2-fr.jpg

Powerbox-Mk2-inside.jpg

Powerbox-Mk2-PCB.jpg

Така хубаво да му се видят чаркулите :)

Ето така изглежда и шумът мерен през звуковата карта:

Powerbox%20Mk2%20noise.png

Измерването стана така: първо входът се замасява и се сваля характеристиката. После с източник на ток 5мА натоварих 9 волтова батерия, изход от супер стабилизираните групи и нормален изход, даващ макс 500мА.

Тъй, като звуковата карта не е средство за измерване на такива неща, резултатите са относителни, но се вижда, че шумът е изключително нисък. Под 120дб и неразличим на картинката между този на батерия и двойно стабилизирания изход.

Звуковата карта си има нейни си шумове - този 1kHz и неговите хармоници нагоре са от звуковата карта защото ги има при окъсен вход.

Отговорено

ПФффф.

Писането на ръководства хич не ми се отдава :( Не, че електрониката ми се отдава много, но писането ич....

Направих допълнения на досегашното ръководство, като го разширих още. 

Повече информация можете да намерите тук:

http://n-audio.net/powerbox-mk2-stompbox-power-supply

Отговорено

означава ли че всеки от първи 4 изхода има по 400мА?

защо последните имат толково ниска сила на ток?