Jump to content
Българският форум за музиканти

MIDI кабел в аудио интерфейса или MIDI чрез USB в компютъра


Otveqn

Recommended Posts

Използвам стара МИДИ клавиатура, която няма usb изход. Има стандартен миди in-out, за когото имам преходник към USB. Така включвам клавиатурата в компютъра. Според вас има ли разлика между включването през този преходник ( M-AUDIO - Uno - 1-In/1-Out USB ) и това да я включвам без преходника в мидито на аудио интерфейса (все още нямам такъв)?

 

Питам защото ми предстой да си взимам аудио интерфейс и се появи един ( Edirol UA-5 http://www.roland.com/products/en/UA-5/#products-tab-03 ), който няма midi in-out. Същата цена като Focusrite Saffire 6 / Tascam 144 / M-audio Fast Track Pro и се чудя дали това, че няма midi in-out ще има значение и дали да го взимам предвид, когато избера един от тези интерфейси.

 

За момента всичко работи добре, но предвид факта, че използвам вградената аудио карта, имам латенция, за която няма как да знам дали не допринася този MIDI-USB преходник. Пък и нямам опит и се чудя дали в бъдеще не би изникнала причина да ми трябва midi in-out на интерфейса. Логиката ми подсказва, че не би трябвало да има каквото и да е значение и най-вероятно няма никаква разлика между midi входа на интерфейса и midi преходника, но знае ли човек - чувствам се като теле в железница с цялата тая техника за домашен звукозапис...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма разлика. За мидито в аудио интерфейса, следвай мъдростта на Мечо Пух ;) или с други думи не се знае в кой момент ще ти потрябва още един миди вход/изход.

Птносно латенцията, нормално е да имаш латенция с вградената карта. Като си купиш аудио интрефейс няма да имаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти много за бързия отговор musicman ! Да си чувал някакви отзиви за тия интерфейси Edirol? (аз до вчера не я бях чувал тая марка )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Edirol е подразделение на Roland. Не съм ползвал техни продукти, но не съм виждал да се използват много. Предполагам, че са добри за цената си, но аз бих заложил на M-audio,Focusrite или Tascam - просто мое предпочитание.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единствената разлика между това да се включи в миди ин аут портове или в юсб е че при първия вариант освобождаваш един юсб порт, за интерфейс взимай фокусрайта, а ако си с компютър, а не с лаптоп и не ти трябват микрофонни и инструментали входове с предусилватели най-малката латенция се постига с вътрешна саунд карта демек на пси слот (не някой саундбластър де).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-скоро PCI-e слот - съвременните чипсети вече масово НЕ поддържат native PCI, а само през PCI-e -- PCI bridge, (изключениятата са много редки и екзотични) та се появяват пак едни сериозни проблеми с дроп-аути, латенции и т.н.

Редактирано от presly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах кийборд с двата вида изходи (MIDI и USB) и разлика нямаше изобщо!

 

Edirol са сила, не ги пренебрегвайте с лека ръка... :hooray:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе от всички форуми където сравняват USB интерфейси от този клас навсякъде препоръчват Focusrite saffire 6. Дано успея да си взема тази..

 

Благодаря за съветите :)

Редактирано от Otveqn
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.