Jump to content
Българският форум за музиканти

К'во ще кажете да има цедка на кавърите и авторските.


Recommended Posts

Аз си мисля, че всеки съвременен компютър, пад, фон, ябълков, уиндоуски и дори андроидски предлага инструменти да спреш и затвориш нещо, което не ти харесва. Не съм срещал все още начин когато отвориш някой клип, който не ти харесва, нещо да ти хване главата и да ти сложи клечки на очите та да нямаш начин да не го изгледаш. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Личното ми мнение е, че да се свири или пее върху оригинална песен е вид караоке - вокално или инструментално. Един раздел като "караоке клуб" няма да е зле :D , все от някъде се тръгва, но поне потребителите, които търсят по-авторски кавъри, а при фантазия може много да се напредне по този въпрос, ще може да види / чуе, нещо по-интересно. За всеки влак си има пътници, има почитатели на буквалните имитации на оригинала, има търсачи на различни/"авторски" кавъри, а масово виждам, че си има фенове/изпълнители и на караоке версиите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

7thString,

 

Не е въпроса , кое ми харесва и кое не.

Разбирам , че като има изисквания някакви и мерака ви отива на кино , защото трябва малко повече старание.

'Щото по същата логика "че всеки съвременен компютър, пад, фон, ябълков, уиндоуски и дори андроидски предлага инструменти " с които да си направиш някакъв трак , ама един го мързи , друг не го интересува, трети се прави на интересен и има ежедневна нужда да остроумничи , където има открито поле за изява.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Във време на суша и дъжда е вода, е казал народа - не мога да разбера смисъла на разделяне на раздел, който и без това е в паяжини и дали ти е чаааааааак толкова огромно усилие да прескочиш нещо, което не харесваш. Ми и мен ме дразнят фалшивите бендове - искам да се банва всеки, който има наглостта да публикува звук от китара, с фалшив бенд. Аааамаха, и без право на замяна, нали :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^^ Ще съм ти много благодарен, ако споделиш/обясниш как да си направя бекинг :)

Редактирано от Lathron
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, то по тази логика, може да слеем разделите Авторска музика, кавъри и семпли в едно. Който иска авторски, прослушва семплите и каърите докато си намери... и това не е трудно ама ... защо е необходимо? За мен лично свиренето върху оригинал не би трябвало да се нарича кавър. Дори изсвирването на парчето 1:1 върху бекингтрак не би трябвало да е кавър. Като уточнявам, че няма нищо лошо в това да свириш както и върху каквото си искаш. Въпросът не е в случая кое е правилно и кое не а как и дали е възможно да организираме нещата така, че да се ориентираме по-лесно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^^Не е тук мястото , но да възможно е да го направиш, дори с посредствена машина .

Редактирано от ultramega
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ За това може да се използва втория ред под заглавието на всяка тема, къде пише тагове :) Не, че съм тръгнал да свиря върху готова песен - замен това е мъчение да се надвикваш с оригиналната китарна линия, но има хора, които и това ги задоволява и искат да го споделят - не мисля, че заради нечии прищевки и удобство трябва да им се цепи хатъра - разбирам да излизаха 100 парчета на ден в тия раздели да не можеш да се ориентираш, ама при 5-6 на седмица - айде да не преиграваме :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де,аз щото ми е скучно измежду спаменето си запиша нещо върху трак от нета ,който няма китара и го пусна тук - свиренето е за забавление,без наслагвания и звукови обработки -

Това в Кавъри ли трябва да е ,или в Джем раздел?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Какво всъщност, разбирате под думата кавър ?

Някой може ли да даде точна дефиниция ?

Мисля, че всеки го разбира по свой си начин, но ако трябва да бъда обективен, кавър не е папагалско свирене в/у бекинг трак на известно парче.

Кавър (хубава българска дума), трябва да бъде с твоя поглед, интерпретация и аранжимент. Тук се искат солидни познания, практика и щипка харизма, които малцина притежават.

В този смисъл подкрепям ultramega, наистина трябва да се възпита някаква култура в по-младите и неопитни събратя.

Защото какво излиза, изсрах се и бързам да го покажа на Света.

 

Винаги си задавайте въпросът по-долу:

 

Дали сме сме достатъчно добри да окепазяваме парчетата на другите ?
Редактирано от ciriljhonson
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кавър версия

 

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Направо към: навигация, търсене

Кавър версия или накратко кавър (на английски: Cover version) е нов запис или изпълнение на песен, станала популярна от предишен запис/изпълнение. Използването на термина може да демонстрира негативно отношение към новата (кавър) версията. Това е свързано с виждането, че първоначалният вариант на всяка песен е най-добър и автентичен, а продуктът на каквато и да е нейна преработка неминуемо би бил по-несъвършен. От друга страна редица музикални списания, сред които и Билборд, отчитат попуярността на една мелодия и с оглед на успеха на кавърите, направени по нея.

История на термина

 

В англоезичният свят терминът е използван със сегашното си значение за пръв път през 1966 г.[1] Тогава обаче кавър се е наричала конкурентната версия на наскоро издадена песен. Още през 40-те и 50-те с превръщането на една песен в хит, тя бързо започвала да се изълнява и от други певци, които са искали да отнемат малко от славата и за себе си. Така оригиналната песен се състезавала със своите "кавър версии". От днешна гледна точка това изглежда малко странно, но е една от основните характеристики на музикалната индустрия през посочения период. По това време музикантите са разчитали предимно на живи изпълнения и това е правело съществуването на много версии на една песен по едно и също време. След средата на 60-те години развитието на музиката като успешен бизнес променя и значението на думата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Идеално име за група - крив бенд бенд :)

Пак по добре да има текучество и процентно постовете (със звуков материал) в авторска музика, кавъри, джем да са повече от другите.

И вместо да се чудим emg xxx или emg YYY да сложим, еди коя си сигнатура китара, еди каква си джаджа на компа, да изправим кривия бенд поне малко или да запишем нещо.

Ся не всеки запис е върховния запис, ама що да им убиваш радостта и ентусиазма на хората?

Ако общото ниво е по-високо, те сами се опитват да си коригират записаните неща.

Мисля е нормално да имаш 10 насрани записа със скапано свирене и един дето става горе долу.

И евентуално се предполага, че тези които стават, ще се увеличават постепенно.

--

То мани, че барабанистите не се обаждат, толкова маниащина и хардуеър има там примерно... :P

Редактирано от emosms
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

To форума и без това е по-скоро посветен на хора зарибени по хардуер/инструменти и маркови "неща", не на такива които се опитват да свирят.

 

И колкото повече пишеш в този форум, толкова повече демонстрираш опитите си за правилно/качествено свирене, right?

 

Амии първо отделиха пушачите от непушачите в баровете , а после забраниха на пушачите да пушат .

 

Да пушат на обществени места. Който иска да пуши, никой не го спира да го прави на правилните места за тази цел. Веднъж в България нищо не се прави по европейски, веднъж що се прави по европейски...Супер! :thumbs_up:

 

Изказвате тези, които се подкрепят с несериозни аргументи и сравнения и после се чудите защо никой не иска да пише във форума или защо ви пише обратно глупости. И аз се чудя, да питаме Гугъл, а? :)

 

Но стига оффтопки...сори...топик.

Иска се (за пореден път, щото и предния път идеята за такова разделение ми се стори неосъществима по...ще се разбере какви причини, пак) да се отделят клипове-кавъри-свирукания по някакъв критерии. По мнение на пишещите (не мое лично) излиза, че определен род свирения по чехли (ебаси, колко ли е долен Флий, че понякога свири изцяло гол) са нискодостойни, да речем и това придружено с изсвирване на нещо по определен начин. Дали същите тези потребители ще успеят да направят разликата между двата раздела щом не успяват да направят разликата между кавър и "кавър" спрямо разбиранията на всеки един друг човек (или ако сте повече хора = мнозинство или дори абсолютно единодушие)?

 

^^^ Възпитаването на култура става на последно място чрез постове. Ако "виждаш" с половин око не само музиката, а и живота, колкото и да ти обяснявам кое е правилно или всъщност кое е по-правилно от друго - никога няма да го разбираш наистина, поне докато не се замислиш. Всички сме били невежи в дадена област, всички знаем, че е едно е да ти кажат нещо, друго е сам да си направиш същото умозаключение. На мен преди 5 години ми беше казано, че паузите в един груув са от съществено значение за самия груув. Преди година започнах да вдявам за какво става въпрос. Ще минат още 5, за да го разбера напълно, но никога няма да успея да го обясня с думи.

Редактирано от Sasho_Crasho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак по добре да има текучество и процентно постовете (със звуков материал) в авторска музика, кавъри, джем да са повече от другите.

 

Ако е само за количествени натрупвания , без качествени изменения ,някаква смислена полза от това едва ли ще има. Най много като се загуби интерес като цяло , покрай пOмията ,да не обърнем внимание и на добри попадения.

 

 

 

 

Аз не мога да разбера , за какво е туй пънене , ако вземе та се предприеме нещо , което да завиши някакво ниво и да се подобри нещо . Нима е лошо да се вдига летвата?

 

 

Сашо, Флий аналогията беше много куца.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.