Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

DSC00515.jpgЗдравейте!

Аз съм Димитър Величков. Инсрумент - китара. Имам 7. За да не ви отегчавам представям само една от тях.

Travelcaster

Проектирах я и изработих през 2005г. Огромна помощ за дървената конструкция ми оказа приятелят ми - лютиерът Христо Георгиев. Огромна помощ ми оказа и инж. Тони Манов, който проектира и изработи Custom джаджа за смесване на сигнали.

Ето някои спецификации:

-Traveling Guitar Нормална китара, но по-малка за пътувания и ваканции.

- По-удобна от познатите Travel Guitars заради взаимствания от Страт тип китари горен и долен контур (извивки за гърдите и коляното). Тези детайли се разглобяват. Изработих ги от стъклопласти.

DSC00514.jpg

DSC00516.jpg

- Мензурата е 25.3/4 инча. Truss Rod.

- Headless. Безпрепятствен достъп до най-високите позиции.

- 6бр. сачмени лагери след бриджа със струговани улеи за струните, за да няма триене.

- Електрически звук от адаптер DeArmond Gold + Mid Boost на Eric Clapton, какъвто има в неговия Signature модел.

- Акустичен звук от вградено пиезо с корекции.

- Двата звука се превключват с ЦК ключе, но се захранват от една батерия.

Аз класифицирам муз. инструменти на две генерации.

1.FGMI First Generation Musical Instruments традиционните акустични и електрически муз. инструменти, създадени за музициране.

2.SGMI Second Generation Musical Instruments с вградени в тях процесори.

Моят първообраз на SGMI е с 4 процесора. В бъдеще ще ги направят в един блок. Първият е MP3 Player/Recorder с Lin Out. Той просвирва Backing Track. Оттам влиза в малко процесорче Пандора на Korg. Там влиза и китарата. От изхода на Пандората смесения стерео сигнал влиза в IN на Travelcaster Gadget на инж. Манов. Той има 2 изхода (регулируеми), като единият е за монитор (пулт, амп, слушалки), а вторият изход в Line In на втори MP3 Recorder/Player и записва в МР3 формат всичко.

Не всеки музикант в момента на свирене чува аналитично какво е изсвирил.

Целта на SGMI инстументите е да се прослуша изсвирения материал в следващ момент с отпочинал слух, критично. Това се препоръчва от много педагози. Сам или с чужда помощ музикантът преценява слабите моменти от своето музициране и работи само върху тях.

Втората цел на SGMI е, че не самоинструмента е Traveling, но и цялото Home Studio . На море или планина.

Трета цел е, че инструментът е полезен в репетиционната, както и на сцената, та дори за One Man Show.

Убеден съм, че в обозримо бъдеще във всички муз. инструменти ще бъдат вградени процесори. Така те ще бъдат включени в новата категория SGMI.

С Travelcaster-а участвам в това състезание.

Благодаря за търпението.

Поздрави на всички!http://www.youtube.com/watch?v=ZSWOhKTrWdQ&feature=plcp

Отговорено

Нещо много интересно видях в тази китара, липсата на дърво в тялото на китарата, в форума доста обширно се дискутирало за дървото на тялото и негавата роля в звученето и. При тази китара липсва ,но не за сметка на звука който се чува от това демо. Интересно това ли е бъдещето на китарите ???

Моите поздравление на майстора ! :godbless:

Отговорено

Съжалявам, ако ти опонирам, но дърво има. Грифът е дълъг по цялата дължина на китарата, до края на тялото.Просто едно цяло парче дърво. Това допринася за състейна. Страничните детайли не са от дърво.

Отговорено

Добър проект, браво. Харесва ми, че си се старал с качеството на изпълнение. Идеята за разположението на ключовете е взаимствана от Travel Guitar, предполагам?

Отговорено

Мн. интересен проект! Значи 2005 е направена китарата, а сега финално довършване с електрониките?

Аз пък се кефя и на джема. Ето как се свири с мелодия, искам и аз така :)

//На корг пандора му бях хвърил око по едно време, мн. симпатичен бръмбъзък

Отговорено

При "чичо Митко" няма ала бала!

Човекът е достоен за пример, както с изпълнението на композицията, така и с изработения инструмент. Да не пропусна и отношението към това, което прави

Лъха професионализъм, който е за пример.

Учете се форумници и попивайте добрите примери!

Отговорено

Много благодаря на всички. Разни познати и приятели само повдигаха рамене при вида на китарата. Но музикантите, изкушените от китари я оцениха.

:pray:

Отговорено

Много благодаря на всички. Разни познати и приятели само повдигаха рамене при вида на китарата. Но музикантите, изкушените от китари я оцениха.

:pray:

Прости им невежеството китарата е супер! Даден човек, който не е музикант не би оценил това творение. Китарата е уникат със здраве да си я ползваш и много да и се радваш пък нека си повдигат раменете, важното е на теб да ти е гот! :godbless:

Отговорено

Чест и почитания за труда, нестандартния подход и желанието. Като притежател на Yamaha Silent китара, приветствам това начинание - подобен род китари си имат своя специфичен звук.

Отговорено

Нека чичо Митко каже.Някакви резонанси, глухи тонове? Не очаквам да е перфектна в 4 октави. За електрониката нямам съмнения.