Glacierise Публикувано Октомври 11, 2004 Публикувано Октомври 11, 2004 Пичове, ако някой има опит с внасяне на някакъв инструмент от чужбина - ще е чудесно, ако сподели. Че ноо благи китарки има по Америката бе Цитирай
synchu Отговорено Октомври 13, 2004 Отговорено Октомври 13, 2004 От Щатите освен на ако нямаш познат, който е там и да ти я донесе или сам не отидеш, нямам никакъв смисъл да си внасяш китара. Ще ти излезе много скъпо. Само транспорта ще е минимум 200$ (най-евтиния възможен, ако въобще някой се навие да я прати с него, щото има некви застраховки гаранции и чудеса.) Иначе нормално предложенията, които съм получавал са за около 350-500$ - при цена на китарата 700$. Това плюс 25% (мито и ДДС, освен ако нямаш "други начини") прави 700+25%*700+350|500 абе с една дума много кинти. По-добре е да го вземеш от по-близка страна. С Angermeans дълго си говорихме за един германски Интернет магазин, така че и той може да се включи, щото сега нямам време да пиша толкоз Аз два пъти досега съм си внасял китара, веднъж от този магазин, втория път братчеда я донесе от Швейцария. Никви п роблеми и двата пъти. В събота ще си бъда у БГ и мога да напиша повече по въпроса, ако все още някой не е разяснил нещата. айде със здраве. Цитирай
Glacierise Отговорено Октомври 13, 2004 Автор Отговорено Октомври 13, 2004 Кофти. Значи не може да си докараш евтино китара от Щатите. А ESP KH 602 от немския магазин ми излиза хиляда сто и нещо евро. Е, живот и здраве Цитирай
bulby Отговорено Октомври 13, 2004 Отговорено Октомври 13, 2004 Абе не се знае колко точно ти излиза ЕСП-то. Трябва да извадиш 16% процента немско ДДС от цената и да прибавиш 20% българско ДДС и 5% мито отгоре на тази сума. А също така и транспорта ще ти излезне не особено евтино - едва ли ще е под 35-40 евро. Цитирай
musicman Отговорено Октомври 13, 2004 Отговорено Октомври 13, 2004 Най-добре е по човек да си я поръчаш. На мен брат ми ми донесе така една от Германия. Иначе от щатите $200 за транспорт е най-малкото с което можеш да се разминеш. Цитирай
Glacierise Отговорено Октомври 13, 2004 Автор Отговорено Октомври 13, 2004 Няма кой да ми я донесе бе дееба. Иначе ми е ясно че така е най-добре Цитирай
Jordan_J Отговорено Март 27, 2005 Отговорено Март 27, 2005 няколко пъти минавам метъра на летището в Сифия с внасяне на нови китари. Но, щом нямаш кой да ти я докара е кофти ... Цитирай
DeathZone Отговорено Март 27, 2005 Отговорено Март 27, 2005 преди година един приятел ми внесе китара от там , ми нямаше проблем ,той я беше сложил в куфар и я носеше все едно му е лична и не е нова , аз никога не съм излизал за граница , но май не е невъзможно да стане. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 27, 2005 Отговорено Март 27, 2005 Моята я купих от еБай. Имам приятел там, който после я разглоби и ми я прати. (неразглобена надвишаваше най-големия допустим размер). Доставката беше 40-тина $ май, за мито и т.н. прескочих трапа. Просто изпращащия трябва да пише цена под или близка до 100$. Това е максимума според митническия закон, оттам насетне има гореспоменатите мито + ДДС. След първите премеждия се изхитрихме и като започна едно внасяне... Та такива неща... П.П. За нови неща, особено техника тип диджитал камери/фото/етц. надали ще мине номера... Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Март 27, 2005 Отговорено Март 27, 2005 Моята я купих от еБай. Имам приятел там, който после я разглоби и ми я прати. (неразглобена надвишаваше най-големия допустим размер). Доставката беше 40-тина $ май, за мито и т.н. прескочих трапа. Просто изпращащия трябва да пише цена под или близка до 100$. Това е максимума според митническия закон, оттам насетне има гореспоменатите мито + ДДС.След първите премеждия се изхитрихме и като започна едно внасяне... Та такива неща... П.П. За нови неща, особено техника тип диджитал камери/фото/етц. надали ще мине номера... ??? Че тия неща просто няма да им казваш, че са нови. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 27, 2005 Отговорено Март 27, 2005 Свежо! Просто една дигиталка 5МР с 10х оптика и миришеща още на китайски опаковчик...мислиш ли, че ще мине номера? Цитирай
edgecrusher Отговорено Март 27, 2005 Отговорено Март 27, 2005 Няма кой да ми я донесе бе дееба. Иначе ми е ясно че така е най-добре какво точно търсиш, KH 602 ли? Аз ще се разровя изтукашните магазини, но проблема е че и аз не възнамерявам да си идвам скоро. Иначе съм внасял техника в БГ,не нова но и никой не ме спря да ме пита какво нося. Иначе варианта за на части е много добра идея според мен.Дори и ако е на няколко пратки. Цитирай
AXE Отговорено Март 27, 2005 Отговорено Март 27, 2005 Само да ви кажа че темата е доста стара и Ицо отдавна си стърже на новия Jackson WRMG Цитирай
wolfgang Отговорено Март 28, 2005 Отговорено Март 28, 2005 абе това дали е ново/старо и за лична/обществена употреба няма никакво значение! съгласно законе не подлежат на обмитяване лични вещи на стойност до $100 като ръчен багаж или $50 при шипинг. От тук насетне зависим от бдителността и стриктността на митничарите. На мен са ми задържали на митница нова китара, която е внасяна на ръка и съм минавал тънканайка за много по-скъпи неща и ръчно и по пощата .... всичко е според "зависи". най-лесно подминаваш митничар с фактура на занижена стойност (самоделка), ако нямаш фактура те трябва да направят оценка, а така вече могат да те вкарат в джаза. такъв е моят опит до момента :-) Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 28, 2005 Отговорено Март 28, 2005 Ха-ха-ха. Напомняш ми как аз прекарах първата си пратка през митницата (разглобена китара и чисто нов Zoom GM-200). DIY фактура с Шопа имаше малко, но свърши работа Цитирай
Recommended Posts