Yves Публикувано Май 16, 2012 Публикувано Май 16, 2012 (Редактирано) Здравейте Знам, че сигурно ви е писнало от такива теми в този раздел /щото и на нас ни е писнало в нашия /, но какво бихте казали за това басче? http://darkhangar.co...?id_product=942 Малко съм повърхностен и често залитам по други инструменти...и понеже няма къде да сложа комплект барабани реших, че може да си взема един бас Знам, че не може да се очаква кой знае какво от толкова евтина китара, но аз и не разбирам и нямам особени претенции. Зачетох се по чужди форуми и на няколко места казват, че е доста читав за парите си. Прави ми впечатление, че е от махагон, за разлика от всички други в този ценови клас /Dean/, които са от липа. За китара махагонът се смята за благородна дървесина, така ли е и за баса? Също ми прави впечатление, че е "къса" мензура 30 инча...за бас това много късо ли е или...? В смисъл би ли затруднило много избора на достатъчно дебели струни за строй Ре? Ако пък някой опитен басист е пробвал конкретния модел и каже нещо за него ще е още по-добре Съжалявам за лаишките въпроси и предварително благодаря Редактирано Май 16, 2012 от Yves Цитирай
jkolarov Отговорено Май 16, 2012 Отговорено Май 16, 2012 Само да вметна че скоро минах през въпросния магазин, и баса не е наличен. Има само един бас който е този: http://darkhangar.com/product.php?id_product=907 така че трябва да го поръчаш. В тоя ред на мисли надали някой го е виждал конкретния инструмент. Цитирай
golfabitch Отговорено Май 16, 2012 Отговорено Май 16, 2012 Според мен за 34 инча скала със струни 45-105 в Ре е малко хлабаво положението,камо ли за 30 инча независимо с какви струни. Цитирай
Fats Отговорено Май 16, 2012 Отговорено Май 16, 2012 По-късата мензура понася по-добре настройването в D. За конкретния модел нищо не мога да кажа, но тази фирма е отдавна на пазара, аз съм доволен от качеството на акустичните им басове, които също са с по-малката мензура. Цитирай
разбойник Отговорено Май 16, 2012 Отговорено Май 16, 2012 Fats, не си прав. Късата мензура води до по-отпуснати струни, което може да доведе до особени преживявания при по-ниска настройка. Цитирай
ciriljhonson Отговорено Май 16, 2012 Отговорено Май 16, 2012 В тоя ред на мисли надали някой го е виждал конкретния инструмент. Напротив, аз съм го виждал и пипал. Посредствена изработка, евтин хардуер, евтина електроника(копчетата мърдаха в гнездата си). С риск да ме анатемосате, пипал съм по-добри Стаг басове. Вероятно въпросната бройка е отнесена от някой щастлив тинейджър, в което пък няма нищо лошо, после ще си купи нещо по-добро. П.П. Един съвет, избягвайте да купувате инструменти по снимков материал, същото важи и за гаджетата. 3 Цитирай
Fats Отговорено Май 16, 2012 Отговорено Май 16, 2012 Fats, не си прав. Късата мензура води до по-отпуснати струни, което може да доведе до особени преживявания при по-ниска настройка. Мисълта ми е, че ниските тонове се постигат и с по-тънки струни. А че всяко тъй наречено дропване кара струните да звучат като мокри канапи е друг въпрос. Като искаш "ре", сложи четирите дебели от петструнен комплект. Цитирай
разбойник Отговорено Май 16, 2012 Отговорено Май 16, 2012 Изобщо не става дума за това. Ако настроиш струна с определен диаметър (напр. 100) на определен тон (напр. ми от първа октава) на две бас китари с различна мензура при по-късата мензура струната ще бъде по отпусната. Yves, предполагам, че не търсиш бас за солови партии, а по-скоро да записваш акомпанимент. Аз бих взел пасивен бас тип Пресижън или Джаз бас - ако не оригинал, то някое приемливо копие, дори ако се наложи да сменя адаптерите по-късно. Ще имаш класически звук, който се вписва добре в микс и търпи допълнителна обработка при необходимост. 2 Цитирай
Yves Отговорено Май 17, 2012 Автор Отговорено Май 17, 2012 Честно казано не съм се хвърлил задължително да си купувам бас, но разглеждам различните опции, за да съм наясно с какви пари мога да се сдобия с нещо, което си струва. Основната ми идея е точно това, да си записвам вкъщи бас за песните, които свирим с групата, понеже си нямаме басист. Другата леко малоумна идея, която ми идва е ритъм китарата /т.е. аз/ да свири на бас в стил Леми. По-добре от мен знаете за какво става дума там Неговите Рикенбакери изглеждат доста винтидж, предполагам също са с пасивна електроника. Що се отнася до китара там съм твърд привърженик на активната такава, но от малкото, което съм чел оставам с впечатлението, че при бас разликата е доста по-голяма най-малкото във възможностите за настройка. Та по темата за Леми, знам, че неговите басове са от клен и в този смисъл не знам дали може да се постигне подобен ефект с по-тъмно звучащи дървета, както в случая на този Дийн е махагонът. Като цяло ще се радвам на предложение за читав лоу-енд иструмент за макс. 500лв, или поне какви биха били важните елементи, за които да се оглеждам - мензура, дървесина, сглобка /предполагам за тия пари всички са болт-он, но все пак/ и т.н... Цитирай
IgniteAll Отговорено Май 17, 2012 Отговорено Май 17, 2012 Кажи точно какъв стил ще свирите, какво очакваш като звук от баса ти(което също е важно, защото има една камара комбинации на дървета и електроники)? Трябва ти по-среднист звук, по-плътен откъм баси? Колко струни са ти нужни като въжета по грифа? Има една камара марки, които биха ти свършили работа в този ценови диапазон. Просто ни трябва малко повече информация, за да знаем какво да ти предложим като идеи, пък после ти си решаваш. Аз ако имам такъв бюджет ще се метна на следния бас: http://www.musicworl...rt_C4H_BKS.html Лично съм разцъквал с това басче не малко време и за метълургии ми се вижда прекрасен избор в този ценови клас. И там е въпрос на късмет, както е с всички марки, защото все пак хора ги правят, та ако се решиш да посегнеш към него, по-добре го прави лично или с басист, който има идея как да тества инструмента. Нещата, които не ми харесаха по точно този бас са пластмасовите капачки на потенциометрите(които веднага бих сменил), хъмбъкерите са ми малко глухи в пасивен режим, който се контролира през онова ключе над електрониката. Можеш да бръмчиш с активна или пасивна електроника, което ако го правиш в действие леко ще ти бутне блока, тъй като ако минаваш от пасивен към активен режим нивото на звука скача около 3 пъти. Нещо не са сметнали братята китайци, но все пак басът никак не е лош като за хора като теб, които хем искат да имат бас, хем да е приличен на външен вид, хем пък и да вади звук. Лично аз много се кефя на звука на хъмбъкерите и това е нещото, с което ме грабна този инструмент. Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Май 17, 2012 Отговорено Май 17, 2012 Ако е позволено и други китаристи, правещи се на басисти да отговарят: !!!СПОРЕД МЕН!! *за метъл, търси дървета с по-светъл звук (елша,ясен / alder, ash) - трябва ти атака и дефиниция за пробивност *за електрониката - за мен най-добре е сингли тип джаз-бас, дали активни или пасивни въпрос на вкус После ако трябва може да се сменят; аз много харесвам активните MEC адаптери на Никифена примерно, но само адаптер бас не прави. *за мензурата - минимум 34', още по-добре 35', но повечето евтини басове са с 34' *ако нямаш редовно пари за нови струни си прецакан Аз си купих евтинджос Ямаха RBX374 нова за 500лв; по форума се намират за по 300лв вече втора ръка. Хем съм доволен, хем не съвсем - с нови струни и на бридж адаптер с увеличени високите от EQ на баса има доста приличен и агресивен звук за метъл. Иначе мътнее малко и недостигат високите, съответно дефиниция и атака малко се губят - това е с фабричните хъмбъкъри. ПП: Оказва се, че Скуаяър при басовете не е толкова мръсна дума каквато е при китарите - има доста мнения, че от Скуаяърските джаз-бас модели има и читави. Освен това DYLGIQ беше пускал разни негови миксове с един Cort, които ми направиха доста добро впечатление (даже ако не се лъжа е махагонов или от "агатис"). Толкова от мен, повече не знам. Цитирай
patzo Отговорено Май 17, 2012 Отговорено Май 17, 2012 (Редактирано) Аз също съм китарист и преди време имах същата дилема - трябваше ми бас за домашни записи и дрънкане в къщи. Бях си харесал разни евтини басчета и тръгнах по магазините за проба. Нито един от басовете които си бях харесал по картинки не ми хареса. В крайна сметка си взех един Скуайър Джас Бас - който въовще не беше в листата ми на избор, но просто като го хванах и дръннах 2 тона и си казах, че това е моя избор. Не че съм фен на Скуайър, но басчетата им хич не са лоши за цената си . Най-добре тръгвай на проби по магазините - така ще направиш най-правилния избор. Редактирано Май 17, 2012 от patzo Цитирай
golfabitch Отговорено Май 17, 2012 Отговорено Май 17, 2012 (Редактирано) Според мен глухия звук на C4H не е от адаптерите,защото имам същия Humbucker на моя и не мога да се оплача че е глух. За записи вкъщи според мен най-изгодно е един Cort Action,който звучи много добре за парите си . Редактирано Май 17, 2012 от golfabitch Цитирай
Viper-X Отговорено Май 17, 2012 Отговорено Май 17, 2012 Според мен за 34 инча скала със струни 45-105 в Ре е малко хлабаво положението,камо ли за 30 инча независимо с какви струни. Аз свиря така и не изпитвам проблеми Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 17, 2012 Отговорено Май 17, 2012 Предложения от IgniteAll бас съм го пробвал и аз и много ми хареса! Но е и първия бас, на който активния режим ми хареса по-малко отколкото пасивния. Хем бас комбото имаше хай/лоу входове и го пробвах как ли не (включително против правилата ) Цитирай
Recommended Posts