Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Привет! Извинявам се ако въпроса е засяган в някоя от темите, но не го видях. Та относно фаст фрета. На мен много ми помогна тъй като имам познатия проблем с потене на ръцете, но не ми е ясно това нещо като се попива в грифа да не вреди на дървото и какво е влиянието му върху кожата на ръцете, защото когато свириш с намазаните струни той се полепва и по пърстите и се чудя дали това не е вредно и за мен и за грифа. И някой ако знае какво е съдържанието му моля да го сподели.

Ако има така тема моля за един линк където ги пише горе поставените въпроси.

Отговорено

Посоката на движение трябва да е перпендикулярна на струните, четкаш ги. После внимателно бършеш с мека кърпа, в моя имаше парче мека материя.

Отговорено

Аз така правя. Мажа ги, след това ги бърша с мекото парцалче от фаст фрета. Но не знам какво е съдържанието му, т.е. от какво се прави фаст фрета и дали не е кофти за ръцет. Аз също го ползвам от около 2 години и досега не съм забелязал нещо странно, но ...... Не са излишни никакви мнения

Отговорено

Кофти е много!!!! В състава си съдържа трибензенооловентетрахлорид, който при допир с необлечена ръка води до възпаления, ревматизъм случвало се е и до паркинсон да се стига. Затова след мазане се свири с ръкавици не знаеш ли?

:slap:

Отговорено

Може би си прав. Да. Просто попитах нещо върху което не се бях замислял. НЕ беше нужно да се правим на велики.

Отговорено

При Fast Fret-а няма проблеми с глъхнене на струни,

напротив даже стават по звънливи след като са почистени от кирта.