Jump to content
Българският форум за музиканти

Randal

Members
  • Мнения

    44
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Randal

  1. Първо, може би е добре да се уточниш дали искаш акустична или класическа китара, понеже според мен има значение за струните. След което е добре да се ориентираш стилово какво искаш да свириш както каза по - горе колегата. Не може на обикновена кухарка да сложиш найлонови струни, защото са по меки.
  2. Randal

    Ibanez Owner's Club

    Айде 2 и от мен. Добри китари са! Ibanez grg370dx Ibanez RG 1570 prestige
  3. Съгласен съм с теб Няма да пълним форума отново с глупости
  4. Не знам как да различим оригинала от ментето, но според мен, както всяко нещо, така има и адаптери менте.
  5. Randal

    Epiphone или Ibanez

    След като се занимаваш от скоро с музика, най - добре иди в няколко мгазина пробвай няколко модела и различни марки. Не се подвеждай по марката, защото някой твой любимец свири с такава. Избери си това, което най те кефи. Без проба не става (поне според мен).
  6. Randal

    Gilmour blues

    Много добро включване. Поздравления колега!
  7. Randal

    Gilmour blues

    http://www.4shared.com/mp3/qgiYODQf/david_gilmour_jam.html Време беше да се включа и аз за първи път. Има още доста за чистене, но бекингтрака си залсужава опита. Поздравления за всички колеги, изкефих се Поздрави
  8. Съгласен съм с теб 7thString, и аз това имах предвид
  9. Да прав си казва, но не мисля че Ингви свири по този начин, може би аз не съм доразбрал нещо. Ако е така моля да ме извините.
  10. Далече съм от мисълта, че тук може да говорим за Ингви. По скоро тук виждам стил Кърк Хамет.
  11. Страхотно се е получило.
  12. Интересно на сцената китариста какво трябва да прави ? Да свири или да си играе с перото?
  13. Супер е това, но ме хвана яд малко, защото когато исках Гибсън нямаше тука в Бг от къде да го купя. Но следващият път ще се отбия до Икономов. Браво! Много се радвам че вече и в родната страна ще се радваме на красотите на Гибсън.
  14. Не мислите ли че тези фендери от 200 лв. нямат нищо общо с истинския американски фендер. Имам чубството че всички тези евтините китари ги правят на едно място и им слагат различни надписи Китара се избира на място с проба, а относно кремоните дайте полезен съвет на човека!!!
  15. Randal

    Fast Fret

    Може би си прав. Да. Просто попитах нещо върху което не се бях замислял. НЕ беше нужно да се правим на велики.
  16. Randal

    Fast Fret

    Аз така правя. Мажа ги, след това ги бърша с мекото парцалче от фаст фрета. Но не знам какво е съдържанието му, т.е. от какво се прави фаст фрета и дали не е кофти за ръцет. Аз също го ползвам от около 2 години и досега не съм забелязал нещо странно, но ...... Не са излишни никакви мнения
  17. Randal

    Fast Fret

    Привет! Извинявам се ако въпроса е засяган в някоя от темите, но не го видях. Та относно фаст фрета. На мен много ми помогна тъй като имам познатия проблем с потене на ръцете, но не ми е ясно това нещо като се попива в грифа да не вреди на дървото и какво е влиянието му върху кожата на ръцете, защото когато свириш с намазаните струни той се полепва и по пърстите и се чудя дали това не е вредно и за мен и за грифа. И някой ако знае какво е съдържанието му моля да го сподели. Ако има така тема моля за един линк където ги пише горе поставените въпроси.
  18. Китара --> амп !!! Това е истината
  19. Аз преди няколко месеца бях в това положение и исках фендер за около 1500 лв.Когато отидах в София за фендер просто бях много разочарован заради брума който правеха всички фендери и тогава отново минах на Ибанез и ся съм със ибанез и съм доволен. Чиста работа иди в магазина и ги пробвай тези които искаш и виж дали ти е удобен и заслужава ли си толкова пари за китарата която си избрал. Поздрави и успех!
  20. Благодаря за информацията ще опитам да направя така както казахте. Ако има още мнение няма да е излишно.
  21. Но този проблем го имаше още като си купих китарата> ама лошото е че в магазина не го видях и после чак тва се появи. И питах в магазина (преди аз да съм пипал каквото и да е било) и те казаха че трябвало да се разработи щото е нова китарата. Дали няма такъв шанс наистина?
  22. Здравейте! Може би проблема е засяган и доста се порових по форума и попаднах на плашещи за мен мнения. Та имам следния проблем: Преди 3 седмици може би си купих китара Ibanez RG1570 и си свалих екшъна на китарата за да ми е по удобна. Но има проблем с флойда не се връща в положението в което е било когато го натискам надоло. В обратната посока няма проблем (имам предвид като го опъвам на горе). Четах че при свалняето на екшъна може да съм го повредил когато съм си завъртал болотовете за да го смъкна по ниско. Моля дайте мнение това вярно ли е че съм го прецакал и има ли друга причина за проблема? Може би защото е нова и все още не е разработено. Благодаря предварително.
  23. Здравейте! Може да е коментирана вече подобна тема, но не ми се рови з целия форум за да намеря точно този коментар който ми трябва. Въпроса ми е колко често трябва да се сменят струните на китарата понеже дочух мнения че дори стрните да не са ти ръждави ако не се сменят поне през 1 месец се увреждали праговете на китарата? Има ли наистина такава упасност, за да знам дали трябва да ги сменям всеки месец или ако не са ми ръждави мога да свиря поне до 3 - 4 месеца с тях?
  24. Мен ако ме питаш по добре не си взимай Беринджер ами се насочи към нещо друго.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.