tzolov Публикувано Август 19, 2011 Публикувано Август 19, 2011 Още в етап на първи прототипи. Гейна е стандартните 30дБ , тон ниски и високи, за китара или бас китара. Избрах буфериран елекронен байпас (поради много причини). Целях също минимум проводници из корпуса - само клипса за батерията е на "телове" Всичко е монтирано на двуслойна печатна платка , СМД частите са скрити на "тъмната" страна на платката и защитени от човъркане Извинявам се за некадърните снимки но съм свикнал да държа поялник а не фотоапарат .... Цитирай
liquid_death Отговорено Август 19, 2011 Отговорено Август 19, 2011 Много добре Изглежда доста "апетитно" Сега чакаме семплите Цитирай
bluelemon Отговорено Август 19, 2011 Отговорено Август 19, 2011 Направо си е много фецко. Ще чакаме да го чуем. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 19, 2011 Отговорено Август 19, 2011 Изработката е супер, ама защо суича е така на кестерме... Цитирай
a_panov Отговорено Август 19, 2011 Отговорено Август 19, 2011 (Редактирано) ама защо суича е така на кестерме... Ти кога се изхърляш глеаш ли де ше падте... та при него на кестерме ама виж какво се е родило!(Майтапя се, да не се обидите!) Виждаме продължена традицията на Милин Камък (Враца), превключването ефекта да е с буфериран елекронен байпас. Та за майстора на това по-горе - Иво Цолов от Враца черпя: Редактирано Август 19, 2011 от a_panov Цитирай
Annonnymоus Отговорено Август 19, 2011 Отговорено Август 19, 2011 Изглежда яко. Интересно ми е колко би ми излязъл един такъв ефект? Цитирай
tzolov Отговорено Август 19, 2011 Автор Отговорено Август 19, 2011 Мерси за похвалите (и манджата , Панов ама да знаеш че се обиждам на "майстор" )! Табелката е гравирана ръчно (и скъпо ест.), но много исках да проверя как ще пасне ... Ще се радвам и на критика (очаквах коментари заради СМД-тата и не-тру-байпаса). Пропуснал съм да пиша че това е бустерче. Бутончето не може да пасне централно защото е широко около 35мм и не стига мястото, това ме дразни защото при сглобяване корпуса се лежи на ръба си. Буксите са с металната гайка, пружинката омасава корпуса, не е моя идея но пък съм я разположил по-хитро! Следващите бройки ще имат различено ( и центрирано, на платката си личи мястото му) бутонче. Виждат се няколко грозни остри спойки - това е от проводниците за измерване. Ефектите на М-К са еталон за недоизмисленост, радвам се че НЕ продължавам започнатото от тях, дори само бутончето им да беше кусура пак е прекалено! Остава нещо за довършване но фирмите са отпуска. Цитирай
Nikifena Отговорено Август 21, 2011 Отговорено Август 21, 2011 (Редактирано) Харесва ми подходът! Гледам, че и ти ползваш пиниза със shift+enter на алтиум дизайнера Може би въпрос на предпочитания, но аз лично гледам да избягвам от "зелените" платки. Много ми бият на БГ правено. Платкаджийниците ползват и други цветове с по-бутикова визия. Оказва се, че захранващия конектор сложен над буксите пречи ако педалът е във верига с други и се ползват пач кабели за китара защото те отиват нагоре- правят форма подобно на обърнато "U". Оказва се, че най-доброто място е или отгоре, или от страни, но под изходния жак. Изключвам фирми като берингер дето и тия работи не са им доизмислени За следващата версия ако може платката да е по-сбутана, за да може всичко да отиде 1 идея нагоре и фуутсуича да се монтира по средата и по-нагоре, така че да остане място за батерията под фуутсуича. Определено си избрал най-доброто място на пружинката която замасява кутията! Кефи И накрая да кажа, че толкова добре направени неща рядко се виждат във форума за което респект ! Long live DIY хехе Редактирано Август 21, 2011 от Nikifena Цитирай
tzolov Отговорено Август 21, 2011 Автор Отговорено Август 21, 2011 Тук корпуса не е празен и платката е монтирана на мястото си Ключето нарочно не е запоенo. Има и нещо за добаване към светодиодчето Зелената солдермаска e стандартна и за пробните бройки е по-добре със зелено отколкото платка без солдермаска. Аз съм се нагледал на сини и червени из китайска техника. Първоначално идеята ми беше подобна на твоя Firesound 3 , но без тримерите и цeкалките, успоредна малка платка 'на пинове' която измислих как да я спестя. Всички слагат батерията долу, аз я преместих зад потенциометрите та спестих доста проводници ,можеше да посмаля платката и преместя всичко нагоре но целях да има място като за следващ проект с повечко части и по-малко (т.е. никакво) мислене на мех. дизайна. Бутончето ще бъде в средата и малко по-нагоре.В следваща ревизия или модел захранващата буксичка ще бъде преместена (и заради гадните ребра).Пружинката пък ще си има фрезован пад Трябва да се почне една темича като тази за 'ефектите от съфорумци' ама само със снимки и минимум коментари и една за боксове и ампове. DIY ! (ама при фабричен подход имаш представа какво е ... ). 2 Цитирай
Nikifena Отговорено Август 21, 2011 Отговорено Август 21, 2011 Харесва ми това нестандартно решение с батерията. Първоначално идеята ми беше подобна на твоята, но при теб потенциометрите са 3 в линия, а моите са в триъгълник и тази идея отпадна. Естествено мислих и за фрезована платка, но поради сравнително по-големия брой чаркове тва щеше да ми вземе не малко място. За такова изделие, особено ако смяташ да направиш поне 5-6 бройки, като че ли е по-добре да го направиш с къстъм кутия. Така ще ти отпадне досадното дупчене на оребрените кутии от проскит. Аз лично хич не харесвам тия ребра. Алтернативи са кутиите на хамънд, ама са по-скъпи. Между другото тия ала "carling" фуутсуичове от БГ ли ги взимаш или от чужбина? Цитирай
tzolov Отговорено Септември 6, 2011 Автор Отговорено Септември 6, 2011 Няколко семпълчета: Test1 Test1 Test3 Първите 16сек. - Байпасиран ефект. 1 Цитирай
bratmito Отговорено Септември 6, 2011 Отговорено Септември 6, 2011 Аз не бих те упреквал за SMD-то , 21 век е и не мисля, че качествено проектирано и изпълнено изделие в този си вариант е по-зле от такова с дискретни елементи, дори напротив. Проблема е може би в изобилието от некачествени компоненти на пазара. Продукта ти изглежда доста добре. Единствената забележка(дори не е забележка всъщност) е наличието на корекции за среди и високи. Имайки предвид приложението на тези ефекти по-полезно би било една "Tone" корекция или нещо което липсва при повечето такива ефекти и би било доста полезно по мое мнение - "Contour" или един вид параметричен еквалайзер за средите, особено когато се бууства овърдрайва на усилвател, понеже в повечето случаи именно средите определят тона. В крайна сметка за някои хора варианта с ниски и високи може и да е по-удачен, особено ако се ползва за clean/лек crunch. Сподели и цената на изделието(ако си определил такава), може би ще има заинтересовани. Поздравления, желая ти успех в начинанието! Цитирай
blr Отговорено Септември 6, 2011 Отговорено Септември 6, 2011 Поздравления за проекта, отделеното време и желанието да го споделиш с нас! Интересно ми е как звучи ефектът с бас? Цитирай
tzolov Отговорено Септември 7, 2011 Автор Отговорено Септември 7, 2011 Мерси за поздравите , проблема с некачествените и менте елементи се решава лесно когато вместо от "бакалията" се поръчват от дистрибутор доставящ компоненти за производители, избора на самите части и дори проектирането са определящи и вързани с избора на компонентите още в началото. Теста на няколко елемента от опаковка е достатъчна сигурност че останалите са читави и предпазва от грешки по вина на доставчика - например сбъркана стойност на смд-кондензатор.Финалният обстоен тест пък гарантира че няма други проблеми. Критичните части са електромеханичните - ключове, потове, букси... с малко силови методи и/или дисекция лесно се разбира качеството им. Относно корекциИте не е проблем да се смъкне честотата на високите, именно така е в модела за бас . Мислех и за вариант с ниски високи и среди като средите да са с повече гейн. Имам навика да добавям функционалност (примерно чардж помпа за захранването, корекция среди , усилване... дори "магическо ключе") но тоя път си надделях ( личи по празното място на платката) и се придържах до идеята на ефекта от който бях вдъхновен първоначално.Да, бустера е замислен за по-лека свирня. "Продукта" още не е съвсем продукт затова и не коментирам цената но целта е да е достъпна но не прекалено Относно контур-корекциИте или псевдо-параметрика си ми прочел мислитите за следващото творение, още го бистря но гарантирам че ще е странно животно (малка подсказка - име започващо с буквата "З"). Поздрави! МодЕдит: Няма дума "корекций", освен ако не си споменал някой от братята на Конфуций... Цитирай
Recommended Posts