Baby Thomas Отговорено Септември 5, 2011 Share Отговорено Септември 5, 2011 Много е яко така, да! Китарист без палец на 6-та е за боклука направо!!! The Loner я има в Lick Library също... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Септември 5, 2011 Share Отговорено Септември 5, 2011 Яко-неяко,факт е,че доста китаристи извън класиката свирят с нестандартна постановка.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
V.Vichev Отговорено Септември 6, 2011 Автор Share Отговорено Септември 6, 2011 Предполагам, че по някое време и аз ще намеря собствено най удобно положение на лява ръка, но точно за това направих този пост защото ми трябва база, по горе някой беше писал да се заям с класическата постановка и постепенно да намеря своята. И от просвирването последните седмици мисля че е много прав. какво забелязах в момента от цялата история. В класическата постановка успявам да ползвам кутрето при това с по голяма сила (тона звучи чист успявам да притисна струните добре) пръстите ми се движат значително по бързо и движението на цялата ръка по грифа става с по голяма лекота. минус който предполагам ще изчистя с времето дърпането на струни не ми е толкова чисто ( не ми достига сила ), спрямо текущата ми постановка с текущата ми постановка не мога да прескоча през тон показалец кутре на една струна (примерно сол -> си на 6 та) с класическата се получава при това добре. мисля да почета още за класическата постановка и да продължавам да се придържам към немя, макар че наблюдавам как като се поувлека в свиренето я променям неусетно. --> Hillbilly "..я за домашно изкарай "Бърн" G на шеста " - дано не прозвуча класически тъпо, но какво е това не разбрах.... а аз обичам домашните от 3 ти клас - "домашна сланина, вино, надница, ракия, . . . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stomanow Отговорено Септември 6, 2011 Share Отговорено Септември 6, 2011 Ей това е имал предвид .G на 6-та се свири с палеца в тоя случай и когато се правят бендове и вибрато палеца почти винаги е отгоре за опора,когато се свирят скали и арпежи,тогава палеца се поставя зад грифа(класическа постановка),позволява по-широк периметър на свирене . 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Септември 6, 2011 Share Отговорено Септември 6, 2011 (Редактирано) --> Hillbilly "..я за домашно изкарай "Бърн" G на шеста " - дано не прозвуча класически тъпо, но какво е това не разбрах.... а аз обичам домашните от 3 ти клас - "домашна сланина, вино, надница, ракия, . . . А,и яз ги обичам,са жената се връща от село с крушовица Предположих,че след като горе-долу сме набори си слушал Дийп Пърпъл и хит-а им "Бърн" ,който в първата ми банда като ученици се опитвахме да изсвирим добре. Блекмор свири с палец - G/Сол/3-то прагче на шеста.. едит-аз докат напиша колегата ме изпреварил.. Редактирано Септември 6, 2011 от Hillbilly Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
V.Vichev Отговорено Септември 6, 2011 Автор Share Отговорено Септември 6, 2011 ........сме набори си слушал Дийп Пърпъл и хит-а им "Бърн" ,който в първата ми банда като ученици се опитвахме да изсвирим добре. Блекмор свири с палец - G/Сол/3-то прагче на шеста.. едит-аз докат напиша колегата ме изпреварил.. Абе аз бързо вдявам само дето малко повече трябва да ми се обяснява . . . . . . . аз това като/АКО го изсвиря веднага колим едно прАсе и вадим 20 каси бира. . . . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Септември 6, 2011 Share Отговорено Септември 6, 2011 Как си упорит ще го изсвириш някой ден,е гледай и лудия швед така го свири - http://www.youtube.com/watch?v=fUFvKcE1kyE&feature=related Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
niki-l.s. Отговорено Септември 8, 2011 Share Отговорено Септември 8, 2011 Основния ти проблем е с китарата, вземи си нещо по-свястно вместо да се занимаваш с тунинг на тази. Гаранция, ще се се родиш наново ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
V.Vichev Отговорено Септември 8, 2011 Автор Share Отговорено Септември 8, 2011 ам . . трудно ми е да го кажем, но до нова година съм с 2лв. в джеба за лично нужди . . . . . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
V.Vichev Отговорено Септември 9, 2011 Автор Share Отговорено Септември 9, 2011 Та както казах The Loner - Gary Moor , cover качих го в кавъри ами . . . . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Явор тъпото Отговорено Септември 9, 2011 Share Отговорено Септември 9, 2011 (Редактирано) Сещам се за нещо, което може би е от съществено значение за развитието на китариста, а именно възрастта - значи аз почнах да дрънкам на китарка някъде през пубертета и след година-две забелязах, че пръстите на лявата ми ръка са по-дълги от дясната, като най-съществено увеличение имах на кутрето, примерно 2-3 милиметра разлика между двете,което е естествено,понеже при свиренето на акорди кутрето,като най-къс пръст, се "разтяга" най-много.Затова е най-подходящо именно през пубертета да се почне, когато костната система расте интензивно,а пък съответно пръстите на лявата ръка ще се адаптират оптимално към свиренето и няма да го има тоя проблем като на колегата тук. Редактирано Септември 10, 2011 от Velius 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mairomaster Отговорено Септември 10, 2011 Share Отговорено Септември 10, 2011 Абе, ти ме хвърли в шок. Сега като погледнах и моите пръсти на лявата ръка са малко по-дълги Не знам от свирене през пубертета ли ще е или от друго, но е интересен факт. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
V.Vichev Отговорено Септември 10, 2011 Автор Share Отговорено Септември 10, 2011 относно това с пръстите сте прави, организма се настройва спрямо усилията с които го натоварваш, принципно не е естествено кутретата да са дълги но при китаристите, които свирят от деца е факт. . та да обобщя какво се опитвах тази седмица, тероризирайки това хубаво парче на Гари 1. да се отпусна максимално (трудно ми се получава на Pull i UP подскачам) - рамената малко съм успял да отпусна, 2. да изчистя излишни допълнителни движения - май не ми се е получило много 3. вибрато на струните вчера се гледах и слушах и днес като посвирих си извадих много интересни изводи ( с безименният пръст ми се получава ... е не винаги. . . с средния също показалеца нещо ми се цепи от групата на шаро) Като цяло мисля да последвам съвет даден ми тук . .. ще го оставя това парче така след седмица пак ще се заям с него да го посвиря. - Класическата постановка нещо не ми се получи - на 5 та и 6 та струна горе от МИ и от Си ми глъхнат нямат онази хубава продължителност, стисках дръпах това е, накой ако даде съвет ще съм благодарен. . . Аз повече го отдавам на възможностите на китарата и липса на геар (поне volume педал да имаше щях да компенсирам предполагам, ама си наплюх тука един процесор 2 ра употреба. иначе това парче ме разби тотално ми е променил мирогледа за свирене на китара. . . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivivdim Отговорено Септември 11, 2011 Share Отговорено Септември 11, 2011 Първо - поздрави за ентусиазма! Искренно ти завиждам, че можеш да отделиш толкова време на китарата, защото за мен това е невъзможно . Иначе и аз бих те посъветвал да скриеш палеца зад грифа, че на моменти сякаш не 5-та а 1-ва струна наближаваше , а това краде доста от "обхвата" и скоростта на пръстите. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
V.Vichev Отговорено Септември 12, 2011 Автор Share Отговорено Септември 12, 2011 Абе не ми завиждай много, свързано е с оная ситоация дето я дъвчат последните две години като стара дъвка по медиите . .. "Безработица" , и калпазанизъм от моя страна, но за без пари няма им работим ако ще ме наврат в кучи гъз. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts