Jump to content
Българският форум за музиканти

Китара постановка на лява ръка, имам нужда от съвет


V.Vichev

Recommended Posts

Ха-ха-ха, Andy James без метъл секира! :P

BTW, Анди е ужасно добър китарист и соловите му албуми са супер корави! :godbless:

Също така за който не знае - ученик е на Сатриани. Май наистина само от Кърк нищо не е излязло... :hysterical: х 2048!!!

 

Оф, нещо се отплеснах... Друже Вивичев, на тъя пиеса още си далечко, но ху кеърс, де - продължавай смело!

Има разни хитри стакато изсвирени ноти, твоите ги държиш всички да звучат докато дойде следващата. Обърни им внимание и пробвай - гарантирам, че ще звукне много по-добре!

Пробвай да я учиш на фрази от по 4-5-6 нотки, като изпипваш всяка фраза да бъде МАХ близо до оригинала. Пиесата е привидно много лесна, има малко ноти и само 2-3 бързи пасажа (и то къси). Обаче далеч не е толкова лесно да се изсвири ДОБРЕ. Много пинизи има, така да се каже. :)

 

Айде успех! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 91
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Baby Thomas, ,, на мен никЪк лесна не ми изглежда де само основната част :))), та точно това смятам да напрвя . .. само си създавам някаква основна тема за познатите неща и после едно по едно свиря до припадане такт два докато успея и го вмъквъм вътре : )

 

Аз най много исках на това видео да покажа напредък с класическата постановка, вибрато. . . и опит да съм максимално отпуснат когато свиря. . . .

 

имам една такава следна проблема с класическата постановка по сложни акорди, когато се опитвам да свиря,

палеца ме заболява зверски в основата и то значително бързо, . . . 1 минута макс и съм окапал,

Редактирано от V.Vichev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Палеца боли от друго-иди си направи ренгенова снимка и я покажи на специалист травматолог,има 3 стави там да ги види как са...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз имах същия проблем с класическата постановка на времето, като не внимавах да не притискам палеца излишно. Но пък от друга страна, съм я използвал изключително рядко, а вече от много години не я използвам въобще, защото, според мен, вместо да помага, пречи на качественото звукоизвличане при един куп китарни техники (електрическа китара), които използвам непрекъснато. Вместо това се опитвам да си държа лявата ръка свободна като свиря, което и позволява да заема всякакви позиции по време на свирене (според нуждата)

 

Разбира се, с това не искам да кажа, че не трябва да свирите както ви е удобно и както ви харесва, според мен просто трябва по малко да гледаме някакви постулати, а повече , кое в момента на свирене на нещо конкретно изглежда ергономично и ни е удобно, като в същото време дава най добри звукови резултати.

 

п.п.rockfire

Не плаши човека, това е добре известен проблем при хората с малко опит и много мерак при конкретния тип постановка. Моите стави са си съвсем в ред, просто човек несъзнателно притиска палеца много повече, отколкото трябва, като свири акорди по този начин. Не е болка за умиране, просто трябва да се внимава, добро упражнение за релакс на палеца е , да се пробват да се свирят акорди без палеца въобще да докосва грифа отзад (за кратко разбира се, така не е удобно и е доста по трудно при барета, целта е просто да осъзнаем, че няма смисъл да натискаме толкова много и че прzста служи за стабилност, а не заедно с показалеца като половината от каподастер :-))

Редактирано от kolio_k
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам ,но за няколко минути свирене да боли палеца- нещо друго може да има освен силно притискане на грифа или усукване на китката-виж му видеото по назад как свири...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също мога да кажа, че е от прекомерно натискане с палеца. Свиря на класическа китара от 4 години и все още ме заболява понякога, може би защото също не се усещам. И да, получава се за няколко минути. Ако не свиря на живо някъде, просто спирам, иначе търпя докато не дойде следващия акорд.... :)

Редактирано от MiroLambov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По горе в тоя пост и там посегнах :))) аз тая тема си я държа от поне 6 месеца, и съм много благодарен, на всички които се отзоваха. . . със съвети . . . стил гот тхъ блус търпи корекции ама като подготвя по добра версия ще кача пак . . . можени след още 6 месеца :)))))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Абе ей това (цък да чуеш http://soundcloud.com/r3connected/deveitche) Ми се е навряло в главата повече от седмица, как да го изсвиря по чисто ??? Благодаря. Ако го пусна в джем някой дали ще ми се навие да ми запише един бавен тупан ???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти си го свириш чисто, но ти предстои да преодолееш "детската болест" по ефектите.

Когато се ползват пестеливо китарният звук е истински.

Разбира се какъв модел е китарата, в какво е включена, дори се разбира цената и. -:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами срам не срам малко по назад в тоя пост има и снимка на китарата,. . . значи китарката е българска според човечето което мия подари ( милион благодарности ) е дело на пловдивски лютиер реплика на "Фендер" ама мене толкоз ми разбира главата ако ми кажат че е "Мерцедес" ще разправям че е мерцедес. . . По нататъка следва една щайга (Компютър от на баба ми ерата) и съответно гитар ринг. . . най ценното нещо ми е един соунд бластер 5 канален на креативе. . . .,,,,,... . . Та аз съм си неук и неграмотен . . . . неравноделните тактове са далече от моята вселена ама това много много ме тормози и то от доста време. . . Искам китарата да екне както в онея наодни песни ЕЕЕе хеххххееее хееее хееее ххеееееейййййййй,..... Имам идея за два гласа. . . макар че не ми се получи на първите 30 40 пъти ама ще го измисля . . .

 

 

Ааааа и има ли чалъм това (МИ СИ) да го изсвиря без да карам китарата да бръмчи като развален струг. . . . идеята е да е като ручило на гайда докато свиря останалата част от песньовката

 

 

Даже сега като го слушам ми се струва че доста съм поизбързал. . . като го забея ми е поне 1/3 по бавно ( няма да ви пея) поне за сега. ..

Редактирано от V.Vichev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Абе като се посвирва посвирва нещата се поизглаждат . . .

 

Аз имам нова дилема. . . .

Нали съм мноо Очен и по цял ден зяпам :blink: у тубата да гледам кой как свири. . .

 

ПУЛЛ със средният пръст като показалеца покрива горните струни. . .

в тая постановка да направя вибрато ми е супер мега лесно даже е перфекто но едва успявам да дръпна (пулл) половин тон на трета та дори и на 2 ра струна . . . за цял тон абсурд. . .

 

защо нямам сила?!?! :wallbash:

Редактирано от V.Vichev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

kolio_k Хиляди благодарности. Получи ми се, като последвах саветати да се опитам без да ползвам палеца зад грифа. Понеже в началото ми беше хипер неудобно подпрях грифа (за да не бяга на зад когато натискам струните) на един стол създавайки си илюзията че имам упора. . :) има ефект. . .

Редактирано от V.Vichev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Та след всичкото толкуз много време, категорично вече съм с 10 ки, ... проблема с палеца и болежките изчезнаха, а и успях да се сдобия с по качествен Гиър :))). . .

Та общо взето в момента в който стигнеш до главоблъсканица и не можеш да я решиш отиваш на майстор демек от известно време ходя на уроци, ....

 

и нещата вече ми се получават ето така:

 

http://soundcloud.co...melody-e-master

 

http://soundcloud.co...allad-jam-in-dm

 

http://soundcloud.co...ted/the-loner-2

 

Между другото прехода от 9ки към 10ки ми се получи добре без да искам си купих китара с прагче по малко ( по къс гриф ) така 10-ките са една идея по лабави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.