Valserp Отговорено Юли 17, 2011 Отговорено Юли 17, 2011 Бе то човек да си пише редовно, да допринася за развитието на темите и да дава що може ценност от себе си към дискусиите - тогава плюсовете му винаги ще са повече от минусите. Пък относно потребителите, които са тук само за да продават - те в един западен форум много добре са го решили това... Потребител със по-малко от 100 поста въобще няма право да прави тема в "Продавам". А постовете направени в "оф-топик" секцията на форума въобще не се броят. Цитирай
misterj Отговорено Юли 17, 2011 Отговорено Юли 17, 2011 Аз пък си мисля, че екипът трябва да седна на по бира или две и да реши тези неща. Цитирай
yordaniy Отговорено Юли 17, 2011 Отговорено Юли 17, 2011 На тая снимка липсват бутоните за + и - Не значи ли това, че именно ти си сложил минуса на въпросния пост? Не се заяждам; само констатирам факти. По темата: Гласувам с + за мнения, които: 1, по някакъв начин допринасят качество (не само количество!) към съответната тема 2, са градивна критика по даден казус 3, са "свежи"! Трябва да има и малко fun все пак... Гласувам с - за мнения, които: 1, са отявлен SPAM към дадена тема 2, са пълни с правописни (и граматически) грешки 3, отправят лична нападка към някого или се опитват да наложат личното си мнение на другите Считам това за достатъчно. Всяка оценка на някакъв пост е субективна работа; не можем да очакваме от всички да мислят по еднакъв начин. Да, има и такива, които чисто лаишки (разбирайте - дебилски) цъкат плюсове и минуси, но "Във всяко стадо си има мърша." (Извинявам се на засегналите се!) Цитирай
polaris Отговорено Юли 17, 2011 Отговорено Юли 17, 2011 Утре заради това, че съм писал, че еди кои си ми били "Любимото китарно дуо" получавам "х" брой минуси или за други постове, за които някой просто не е съгласен с мнението ми. Точно в тази тема се опитах да махна минусите на някои хора, а като се замисля и плюсовете са излишни там. Може би трябва просто да се усвършенства системата. Не знам до колко е възможно, но например да се направи, така че единични минуси да не влизат в общия рейтинг, само 2 или повече минуса на едно и също мнение. Това е добро предложение. А аз си мисля и за нещо друго: във форума Говорилня ,например, системата за гласуване да се премахне. Все пак ако някой пуска яки шеги и има висока репутация от тях, това не го прави добър музикант. А който си е добър с инструмента ,и разбира, пак ще набере добра репутация. 1 Цитирай
golfabitch Отговорено Юли 17, 2011 Автор Отговорено Юли 17, 2011 (Редактирано) Като се замисля,няма ли да е по-добре ако рейтинг се слага само в разделите "Музикални инструменти","Звукозапис","Музика и семпли" и "Друго" Например в темата за вицове има хора които имат положителна оценка за качен виц. Редактирано Юли 18, 2011 от sw1tched правила за цитиране 1 Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Юли 17, 2011 Отговорено Юли 17, 2011 Много ми се иска да е видимо кой как е гласувал, понеже аз много рядко се обяснявам и един минус казва повече от едно мнение (за мен), а да пиша "браво", пак ми се вижда ненужно? Накратко - като цъкна минус на нечие мнение, бих бил изключително доволен ако се знае, че минусът е от мен И аз съм за. Също така съм съгласна с по-горното предложение-рейтинг в музикантския форум да носят само музикантските раздели. Цитирай
Fallenblood Отговорено Юли 18, 2011 Отговорено Юли 18, 2011 (Редактирано) май се сетих се как ще стане. малко шантава ми е идеята, ама помислете - май решава всички гореописани проблеми. под постовете ще излизат както оценката на поста (както е сега), така и имената на тези потребители, които са оценили поста с "+"; всеки потребител ще може да вижда единствено собствения си цялостен рейтинг (понеже, освен за самокритика, няма друг смисъл в това да се оценяват хора с точки); а в "купува-продава" няма да има възможност да се цъкат плюсове и минуси. Редактирано Юли 18, 2011 от Fallenblood Цитирай
Свилен Бас Отговорено Юли 18, 2011 Отговорено Юли 18, 2011 Бе, не знам за вас, ама като ми е лошо, влизам във форума, цъкам неколко минуса и ми става по-добре ...а иначе, наистина, май е най-добре оценяването да остане само в музикантските раздели. Денят, в който се появи гласуването получих няколко минуса в темата за Бийтълс, въпреки, че не беше активна тогава. Ми, не ми харесват 1 Цитирай
levcho Отговорено Септември 21, 2011 Отговорено Септември 21, 2011 Чак сега видях четейки тази тема.че има вот.Естествено щракнах няколко плюсчета Предложението ми е да може да се гласува след определен брой мнения.Да кажем след стотното или сто и педесетото.....Никога не гледам и не влияе на мнението ми за определен човек неговия рейтинг.Прекалено субективно е +/– 1 Цитирай
bgmttt Отговорено Септември 22, 2011 Отговорено Септември 22, 2011 Както знаем, модераторите могат (и го правят) да трият плюсове и минуси. Това, което са оставили е тяхното мнение за нас. Благодарим за вниманието. Цитирай
blr Отговорено Септември 22, 2011 Отговорено Септември 22, 2011 Като всяка система за оценка и тази може да бъде манипулирана или да се злоупотребява с нея. Не мисля обаче, че това е масово явление тук. В общи линии, рейтингът на потребителите отразява доколко са били полезни и конструктивни в мненията си, което е и целта на системата. Въобще, аз не съм толкова негативно настроен към аудиторията на форума. Като изключим неграмотното писане на повечето младежи (за съжаление това е масово) и неправилното използване на търговските раздели, форумът ми се струва цивилизован. Имам наблюдения от подобен, западен форум. Не бих казал, че има голяма разлика, повтарям, като изключим липсата на елементарна грамотност у голяма част от по-младите потребители. ПП: Честит празник! 1 Цитирай
musicman Отговорено Септември 22, 2011 Отговорено Септември 22, 2011 Мисля, че съвсем скоро ще имаме решение на този проблем. Просто ще позволим на всеки да дава по точно едно негативно мнение на ден и примерно 3 позитивни. Проблем с вотинга определено и той е че не сме дорасли... Ако си спомняте по същата причнина направихме и по една обава седмично в Продавам. Цитирай
blr Отговорено Септември 22, 2011 Отговорено Септември 22, 2011 Решението си е Ваше, разбира се, но ако приемате и външни мнения, ето го моето: Недейте да налагате прекалено стриктни, времеви ограничения. Тези, в търговските раздели са напълно оправдани, но обмислете внимателно нещата оттам нататък. От опита, който имам такива ограничения насърчават създаването на повече от един потребителски профил. Според мен, това е далеч по-порочно от незрялото използване на системата за оценка на мнения. Цитирай
Mephistofel Отговорено Септември 22, 2011 Отговорено Септември 22, 2011 Както знаем, модераторите могат (и го правят) да трият плюсове и минуси. Това, което са оставили е тяхното мнение за нас. Благодарим за вниманието. Това изобщо не е вярно! Модераторите НЕ МОГАТ да трият плюсове и минуси, дишайте спокойно. 1 Цитирай
Recommended Posts