Fats Отговорено Юли 20, 2011 Share Отговорено Юли 20, 2011 Звукът от приплъзването на пръстите е част от цвета на акустичните инструменти (пък и не само на тях). Не си губи времето с глупости, чува се и при най-големите майстори. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Cutthroat Отговорено Юли 20, 2011 Share Отговорено Юли 20, 2011 ^ Не са глупости. Като някой го дразни защо да не се опита да го намали с работа върху техниката си? 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
iliev.p Отговорено Юли 20, 2011 Share Отговорено Юли 20, 2011 Щом и при найлоновите струни скърцат,трябва сериозно да роботиш върху техниката си на свирене,упражнения му е майката.Много голям процент от свиренето е от звукоизвличането на пръстите,както много пъти е писано във форума. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юли 20, 2011 Share Отговорено Юли 20, 2011 Избягва се като се свири чисто. "Скърцането" е изразно средство - може да с е набляга на него или да се прикрива. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fats Отговорено Юли 21, 2011 Share Отговорено Юли 21, 2011 Избягва се като се свири чисто. "Скърцането" е изразно средство - може да с е набляга на него или да се прикрива. Остави го да се мъчи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jordanp Отговорено Юли 21, 2011 Автор Share Отговорено Юли 21, 2011 Забелязвам че на повечето ви харесва този звук, но бих искал ако не да се избегне, поне да се ограничат скърцанията. Получава се при нови метални струни най-вече и при запис се набива на ухо "прекалено живо звучи китарата". За мен лично не е проблем ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slav Отговорено Юли 21, 2011 Share Отговорено Юли 21, 2011 Еди Ван Хален си вари новите струни преди да ги сложи, не съм сигурен точно с каква цел, може би иска фийл като на стари струни? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Cutthroat Отговорено Юли 21, 2011 Share Отговорено Юли 21, 2011 ^^ Така е при нови струни наистина е по-осезаемо. При метални струни проблема се решава изцяло с flatwound струни. При класическа китара нямам представа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IvanIvanov Отговорено Септември 23, 2011 Share Отговорено Септември 23, 2011 Значи след като прочетох темата се посъветвах с баща ми (Той разбира доста) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivivdim Отговорено Септември 24, 2011 Share Отговорено Септември 24, 2011 Значи след като прочетох темата се посъветвах с баща ми (Той разбира доста) И какво ти каза той? (освен разбира се ако не е някаква семейна тайна ) Иначе моите лични наблюдения са, че дори светилата на акустичната китара не се притесняват от въпросното "скърцане", та не мисля че трябва да му се обръща особено внимание. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IvanIvanov Отговорено Декември 14, 2011 Share Отговорено Декември 14, 2011 Съжалявам, че не довърших коментара .... Той ми каза, че преди е имало едни струни "Томастик" ако не се лъжа им беше името и при тях е нямало скърцане, но не съм сигурен откъде може да си намери такива или изобщо дали са в производство все още .... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Декември 14, 2011 Share Отговорено Декември 14, 2011 ^Не е преди. Все още ги има. В магазина на Динакорд в Дружба има Томастик. Не отбелязвам да скърцат особено. Но повечето от марките струни, които използвам така или иначе не скърцат. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
The Rocket Shift Отговорено Декември 14, 2011 Share Отговорено Декември 14, 2011 Всичко е до практика, разбира се някакъв шум ще се чува, но ако си много опитен и бързо сменяш позициите и пръстите ти лепват на точните места, няма да има проблеми, с времето става, това ми напомня впрочем на проблема на певците, които докато пеят, се чува как си поемат дъх Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
golfabitch Отговорено Декември 15, 2011 Share Отговорено Декември 15, 2011 Съжалявам, че не довърших коментара .... Той ми каза, че преди е имало едни струни "Томастик" ако не се лъжа им беше името и при тях е нямало скърцане, но не съм сигурен откъде може да си намери такива или изобщо дали са в производство все още .... Томастик доколкото знам произвеждат само гладки струни,т.е и всяка друга марка flatround струни би свършила работа? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Декември 15, 2011 Share Отговорено Декември 15, 2011 Произвеждат всякакви струни. Не са само гладки. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts