Jump to content
Българският форум за музиканти

На колко години са тук пианистите?


Анкета за пианисти  

46 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

Здравейте!На колко години са тук пианистите.И на тази възраст какво свирят.Щото аз съм на 11 и почвам да уча Лунната Соната 1 част.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти и добре дошла :) Правиш анкета дали ни е омръзнало да свирим. Тук ни събира любовта към музиката, така че не вярвам на някого да му е омръзнало. Ако човек се чувства отегчен от това, значи музиката не е за него :) Успех с лунната соната и да пуснеш после запис ;) Иначе на въпроса ти за възрастта на пианистите във форума - аз лично съм точно на три пъти по твоята възраст :D Ама не свиря нещо много повече от лунната соната, така че няма да се притесняваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

А уе много бързо им омръзва на младите ве... В youtube.com няма ли уроци по търпение?

Аз съм малко по-дрът ама уна фантазиа ми е до 6-я такт а ла Тодор Колев ;)

 

http://www.youtube.com/watch?v=iXmk2l7YJro

 

Всъщност исках да кажа минавам ли за пианист? ;)

Редактирано от RockoBG
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:thumbs_up: първо, да кажа, че много се радвам, че все още има дечица, които имат желание да се учат да свирят на пиано. Лунната соната на 11 ми звучи малко амбициозно, но защо не, аз на 12 свирех на Албенис испанската сюита. Да ти призная честно, първата част на лунната соната ми е омръзнала толкова, че си мечтая някой ден да науча втората, и особено третата част.

 

Аз съм в момента на 33 и разучавам Прелюдия в до минор от "Добре темперираното пиано" на Бах. Видях една учителка по пиано как го свири в YouTube и се амбицирах да я науча и аз. Разучавам по 4 нови такта всеки ден и така - големите нямаме особено много време да се упражняваме, защото през по-голямата част от деня сме на работа.

 

Освен Бах, свиря и

Гама - си мажор

Етюд - номер 4 от опус 299 на Черни - вече го докарвам почти без грешка в темпо престисимо

Пиески на Шуман и Прокофиев, както и разни неща, които сам си композирам.

 

Успех със свиренето! Това е много хубаво хоби.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Аз се осмелявам да пиша от името на "пианиста", в момента на 11 г. Не му е омръзнало, поне засега. За ваканцията има етюди от Крамер и Черни оп. 299, Тригласни инвенции на Бах, бетовен соната 1, Моцарт Фантазия и Шуберт Импромтю (ако така се пише).

За лунната според госпожата му е мнооого рано.

Според мен първата част е най-трудна за свирене. Втората е доста весела и жизнерадостна, лекичка като планинско поточе. Третата изисква повечко техника. Първата обаче изисква огромна музикалност и чувства. Триолките изискват доста сериозен контрол, а и едновременно с тях трябва и мелодия да се свири. Гледам, че предимно с петия пръст.

Успех със сонатата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ще отговоря простичко на тои въпрос.На 16 съм, свиря от 7 годишен, но с едно 3 годишно прекъсване... тогава ми беше омръзнало, но това не трая дълго... винаги съм искал да бъда музикант и постоянно работя и трупам знания. Та 4 и половина от около 6-те ми години са на уроци, където трудно мога да кажа какво свирих... бях малък и просто свирих... госпожата казваше какво :greenangel: . Откакто спрях с уроците (не защото бях твърде добър за тях или смятах така) ходя по групи и свиря у нас кавъри на... любими групи.. :) (матълист малко...) . Направо ме е срам да пиша това тук като гледам постовете на хората, но просто исках просто да покажа, че има сред младите такива, които свирят на пиано и това им доставя удоволствие. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

И аз така. Почти на 18 съм, ходих на уроци по пиано в началото (май бях на 10-11 или нещо такова), което запали любовта ми към музиката и после се прехвърлих на китарата, като естествено продължавам да свиря на клавир най-вече кавъри на любими групи, както и авторски парчета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
  • 6 months later...

На 16 съм, свиря от 6-годишна и не мисля, че някога ще ми омръзне. Надявам да превърна това свое хоби в професия, а в момента разучавам Paganini / Liszt Etude 6

Видях, че темата е старичка, но да си кажа ^_^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, съфорумци! Аз съм на 22 и свиря от половин година. Не съм много добър, както сигурно и се досещате, но ми харесва. Да, много ми харесва и ще продължа да го правя. Искам да науча цялата теория, която съществува, но уви уроците ми не са достатъчни, пък и нямам нужното време за да ходя достатъчно. Ако някой ме насочи към някой електронни източници на знание, бих бил особенно благодарен. Приемам също и спомагателна литература. Благодаря Ви. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 28 съм, свиря от 3 годишен и никак не ми е умръзнало да свиря! За това не прекарвам много време по форуми, а се занимавам с музика ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.