kiik Публикувано Май 5, 2011 Share Публикувано Май 5, 2011 (Редактирано) Сигурно е глупав въпрос, но съвсем зациклих къде се продават такива. Едно време знаех сума ти магазини за електроника, но сега..... Откъде да си купя качествено адаптер 9 V за захранване на ефекти и какво да му гледам ? Редактирано Май 5, 2011 от kiik Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Spaco Отговорено Май 5, 2011 Share Отговорено Май 5, 2011 Преди няколко месеца бях пред съшата дилема. Купих си едно ефектче и реших да си взема някакъв адаптер. Минах първо през Динакорд и оттам си взех един адаптер, позволяващ вързването на няколко ефекта към него - нещо като последователна верига. Оказа се, че ефекта ми е доста претенциозен и си иска наистина хубав адаптер, а и този тип адаптери със един кабел на който да връзваш ефектите е доста лош вариант - вкарва шумове. След като от Динакорд излязоха доста коректни и приеха стоката обратно отидох да си взема адаптер BOSS, което беше правилното решение. Купих си го от магазин Форте, на Оборище и Ев. Георгиев. Вярно адаптера си е доста цифра - 48 лв., но ми върши перфектна работа. Дано съм бил полезен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
misterj Отговорено Май 5, 2011 Share Отговорено Май 5, 2011 ОК. Провери точно какъв трябва да ти е адаптера освен волтажа. Аз си купих за моя Алесис AC/AC адаптер на 9 волта и 800 мА за 21,60 лв от магазин Пасат, Велико Търново с 1 седмична доставка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Май 5, 2011 Share Отговорено Май 5, 2011 (Редактирано) Nikifena прави наистина качествени, захранващи адаптери за ефекти, стабилизирани и филтрирани. Далеч по-добра оферта са от Boss. Пиши му едно ЛС и ще се сдобиеш с нещо добро. Редактирано Май 5, 2011 от blr 4 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Krasi63 Отговорено Май 5, 2011 Share Отговорено Май 5, 2011 Търси Магазин за електроника. Примерно Конрад, Радимекс и други подобни. Там се намират по-ефтини, но Виж колко ампера е, ако трябва го вземи и направи проба на място. Но обърни внимание на плюса и минуса на входа на ефекта, много е важно, аз имам един процесор Korg и на него, плюса е отвън, а като гледам другите адаптери, а аз имам доста, плюса е отвътре. Имам един дето мога да обръщам полюсите и ми върши работа май беше към 2000а Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Явор тъпото Отговорено Май 5, 2011 Share Отговорено Май 5, 2011 Поръчай си ето това от Томанн и си решаваш проблема : http://www.thomann.de/de/harley_benton_powerplant.htm 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kiik Отговорено Май 5, 2011 Автор Share Отговорено Май 5, 2011 Става дума за един непретенциозен Берингер, та не ми се дават 48 лева за адаптер (повече от самия педал), камо ли да поръчвам от чужбина. Дали ако взема нещо от Илиенци (или в Практикер да кажем ако има) нещо ще му стане? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Явор тъпото Отговорено Май 5, 2011 Share Отговорено Май 5, 2011 (Редактирано) Ами аз за моя Метал Муфф съм си приспособил едно адаптерче от стар джиесем, което някъде изрових у дома, при без товар дава 7 волта, но въпреки това педалът работи супер Редактирано Май 5, 2011 от Velius 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Май 5, 2011 Share Отговорено Май 5, 2011 Купи си кЕтайско за 7-8 лева и си сложи стабилизатор (който и филтрира) с части за още левче и си готов! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Май 5, 2011 Share Отговорено Май 5, 2011 (Редактирано) ^ тошко така автора, горе във важните теми на раздела има подробни инструкции. електрониката си е електроника... ^^ бре, бре, бре! ти май се хвалеше в една тема с тоя метал мъф само че в инструкциите пише, че той е да 9в 100 ма захранване, не потърсих колко дърпа всъщност, ама щом тва зарядно без товар дава 7в, с ефекта като нищо може да падне и под 5в. а бръмчи ли? или може би пищи ей това ми е любимо клипче какво прави намаляването на захранването с ефектите, има някои яки звуци, ама приказката ми е, че, ако го пуснеш на истински 9в, ще останеш много изненадан Редактирано Май 5, 2011 от Fallenblood 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Явор тъпото Отговорено Май 5, 2011 Share Отговорено Май 5, 2011 Значи никакви необичайни шумове няма,нито брум, много здрав,плътен и режещ саунд вади, но ти си прав,че ако работи на номиналните 9в вероятно ще е по-добър саунда, като намеря подходящ адаптер ще сравня. 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
misterj Отговорено Май 5, 2011 Share Отговорено Май 5, 2011 Искате да кажете, че няма значение дали е прав или променлив тока, така ли? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Май 5, 2011 Share Отговорено Май 5, 2011 (Редактирано) ^ кой казва това? сакън някой да не се излъже, щото ако пуснете променлив ток на педалче за прав, направо можете да го отпишете... Редактирано Май 5, 2011 от Fallenblood Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Май 5, 2011 Share Отговорено Май 5, 2011 Nikifena прави наистина качествени, захранващи адаптери за ефекти, стабилизирани и филтрирани. Далеч по-добра оферта са от Boss. Пиши му едно ЛС и ще се сдобиеш с нещо добро. За какво е нужно да се пълни темата повече? Ако някой е наясно със захранванията, няма да пита. Който не е наясно, по-добре да си спести проблемите, като си вземе това, което blr каза. Икономисването на някой лев може да се окаже с обратен знак, ако се повреди захранваното устройство... 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kiik Отговорено Май 7, 2011 Автор Share Отговорено Май 7, 2011 Как се разбира дали захранването е стабилизирано? По вдигането на напрежението мерено на празен ход или се имат предвид пулсациите мерени с осцилоскоп? Имам някакъв адаптер с различни степени - 3, 6, 9, 12 В, и пише мощност 28 W и 2000 мА .... за ефекти 100-300 мА.. Дали става? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts