G.Varbanov Отговорено Декември 24, 2014 Share Отговорено Декември 24, 2014 (Редактирано) ^^Благодаря Почти съм намерил аналоговия си звук, но трябва да се прибера и да се докопам до MusicDivision за тестове :> ^"за първи път научавам,че процесор има динамика..може да е уникален,ама колкото пъти да са ми пробутвали да се включа през процесор - е отврат,идеята на динамиката е като си пипаш леко по струните с трите пръста,които не държат перцето - чисто--като влезнеш на лийд с атака ампа си криви достатъчно." Имам лампа до себе си и ти гарантирам, че атаката е точно като при нея Това е една от основните причини да го избират порфесионални музиканти. Ако нямаше атака и динамика щеше да е поредната безполезна симулация. Аз ползвам предимно High Gain симулации с компресори в тях, където динамиката няма водеща роля, но в Mid Gain preset-и, за Рок/Блус този процесор блести именно с атака/динамика. Динамика има още от първия модел ULTRA насам: Динамика в Axe II: За това може да ти потвърди atanas_shishkov, който има точно такъв модел ако не ме лъже паметта. Именно с тази динамика се борих преди няколко дни, защото използвах Acoustic Simulation preset и китара с EMG адаптери. При всеки по-силен удар acoustic звукът се превръщаше в twang . Наложи се да компенсирам с Input Gain опцията, която е там за "успокояване" на адаптери с по-висок output. Корегирах си атаката, до колкото успях и това ми даде по-чист звук. Нещата продължават да се подобравят ВСЕКИ ДЕН, защото Fractal не спират да работят неуморно над алгоритмите си и редовно пускат нов Firmware. Редактирано Декември 24, 2014 от G.Varbanov 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
atanas_shishkov Отговорено Декември 24, 2014 Share Отговорено Декември 24, 2014 Напълно подкрепям казаното по-горе от Върбанов. Аз има Fractal Axe-Fx Standard и симулацията е на същото ниво както при Ultra и Axe-Fx 2. Не слагайте Fractal под общ знаменател с останалите процесори - няма нищо общо с тях и като динамика и като качество на тона. Мисля, че имаше отделна тема точно за Axe-Fx, така че може да пренесем дискусията там Весели празници! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Декември 24, 2014 Share Отговорено Декември 24, 2014 Ами,виж сега как стигаш до моя извод..,трябва да си играеш с опции,туанга си е характерен за Гибсън и телето,със стандартните им адаптери,значи знаеш какво да очакваш като звукоизвличане,без да се заиграваш с много настройки, А,Шишков,до колкото съм гледал е много добър и техничен китарист,аз не дрънча по тоя начин а и не мога- та явно си говорим за различни неща- ама нали е форум-иначе трябва да слезна пред къщата и бабката да ме пита стана ли ви зелето (а аз не съм правил кисело зеле тази година)-кво да и кажа? 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Декември 24, 2014 Share Отговорено Декември 24, 2014 ^ Регистрирай се във Фейсбук най накрая , а не превръщай форума в такъв Шегувам се разбира се , весели празници Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Декември 24, 2014 Share Отговорено Декември 24, 2014 А ,аз се регистрирах,ма там нивата на простотия надвишават форумните,та рядко пиша/публикувам нещо,най малкото ми е трудно да чета на маймуница кой какво е изтропал..от еврейския сайт научих чрез оф-нюз,ча Ангъс Йънг е пълен въздържател- ни пие,ни пуши -е само им пуснах коментар,че мое и Гъзис да слушат основно,но този холандски милионер пуши като комин..,и че не е зле да се информират малко,преди да пишат тотални простотии за големите рок групи.. А си мисля,че форума е за коментари относно свирене и т.н,а не дядо колева какво ми подари.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tisho_Vasilev Отговорено Декември 24, 2014 Share Отговорено Декември 24, 2014 Чорапа ми е малък Ужасен човек съм, толкова трудно избирам, няма да кажа от колко време гледам за усилвател..Finally here ))Carvin V3 100W Head, Framus Cab 2x12 V30Скоро ъпгрейд и на китарното устройство ...Весели празници на всички!-Тихомир 6 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SynV Отговорено Декември 24, 2014 Share Отговорено Декември 24, 2014 Преди 5-6месеца си бях обещал да събера пари за седемструнка на шектър и ето, че си спазвам обещанието! Schecter Hellraiser c7 fr!Първоначално събирах за дамиен елит 7, но отворих базара и видях шектъра на колегата kmignt, на когото благодаря, че ме изчака да "досъбера" парите и да му я купя. За сега още не е в мен понеже колегата ще е в България след празниците, но не сдържах да се изфукам Като дойде при мен ще пусна няколко снимки! 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
atanas_shishkov Отговорено Декември 26, 2014 Share Отговорено Декември 26, 2014 Случайно и аз намерих нещо интересно под елхата - Ibanez Premium RG870 QMZ High Voltage Violet! Набързо записах видео тест - очарован съм от Premium серията на Ibanez! https://www.youtube.com/watch?v=ftRqJBSWhpY&feature=youtu.be Весели празници на всички, с пожелание за много здраве и успехи през Новата година p.s. Ако тракът от видеото ви допада, мога да пусна отделна тема за джем 11 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Декември 27, 2014 Share Отговорено Декември 27, 2014 (Редактирано) Fender stratocaster Highway one 02г,изпадна от бартер ,както се вижда и тонрежисьора ми си мисли "батко,нали си имаш Гибсъни,може ли да ми я хвърлиш да си поиграя с пръчка? " Редактирано Декември 27, 2014 от Hillbilly 13 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Karavadjo Отговорено Декември 28, 2014 Share Отговорено Декември 28, 2014 Каква порода е кучето? Страхотно е и честито за играчката на кучето... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Декември 28, 2014 Share Отговорено Декември 28, 2014 Породата да каже някой ветеринар,намерено е на улицата в тоя вид- по късно стана нещо такова,тука се къпа в река- а аз се майтапя,добро си е фендерчето,но си е за определени неща,а ходи свири АС/ДС на него..мъка,ма са му набих един сингъл формат хъмбъкър,евтиняк,от колегата Тодор от Шумен - е това изби рибата с чук -много стегнат и пробивен саунд,без да губи характера на китарата,преди съм слагал димарзио чопър на страт,но не звучеше толкова ясно,та се отказах да я продавам.. 4 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fats Отговорено Декември 28, 2014 Share Отговорено Декември 28, 2014 ...та се отказах да я продавам... Бързак, ако продадеш Страта, повече няма да си играя с тебе. Толкоз! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Декември 28, 2014 Share Отговорено Декември 28, 2014 (Редактирано) Нема бе,аз го заиграх и стана ад,стегнах му на макс пружините плюс още една,беше с 2,понавих някои винтове разхланени,сложих му шалерско заключване на колана,свалих леко рода,че позициите са поизносени,ся има състейн почти като на гибито,предполагам от факта,че блока е лепнал с доста сила за дървото/тялото,тремоло не ползвам по принцип.-а с хъмбъкъра реже глАви Бързак ,откъде го измисли това бе,ма аз арпежи и дУбълхенди не моем да свирим,а доста хора мислят ,че стилово имитирам Ерик Клептън,известен като Бавната ръка.. Редактирано Декември 28, 2014 от Hillbilly 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
G.Varbanov Отговорено Януари 1, 2015 Share Отговорено Януари 1, 2015 (Редактирано) DR Black Beauties - Because your guitar is never Black enough! Преди: След: Редактирано Януари 1, 2015 от G.Varbanov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Януари 1, 2015 Share Отговорено Януари 1, 2015 Искам снимка и след 3-тото свирене... 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts