mjumjun Отговорено Април 30, 2010 Отговорено Април 30, 2010 Благодаря. моите предположения бяха за 60-те, но се доверявам на съвремениците. иначе имах леки колебания дали да не я реставрирам в оригинален вид, но ми се видя твърде безсмислено да имам китара, която няма да ползвам след упгрейда, това е един добър инструмент, има тон, характер и даже състейн. накратко: много съм доволен от резултата, тук е момента да благодаря на Е. Лалев, който свърши фактическата работа, аз само избрах концепцията и материалите Цитирай
Бицев Отговорено Април 30, 2010 Отговорено Април 30, 2010 (Редактирано) ^ Наистина е от 60-те, но през 70-та за пръв път можа да ми попадне в ръцете (преди това бяхме малки и ги гледахме с влажни очи на витрините : ) Пикгардовете бяха задължително от 'седефения' целулоид ('perloid', моден днес в ретро-моделите). Адаптерите имаха индивидуални ключета и потенциометри като на стар транзистор (оста в равнината на китарата, копчето е диск, който се показва като дъгичка през процеп исе управлява с линейно движение подобно на плъзгач - предполагам се сещате за какво говоря). Някои модели имаха пред-нагласени 'тембри' (комбинации от адаптери и EQ-кондензатори), които се превключваха с 3-4 клавиша подобни на тези за вълните в старите радиоапарати (явно се използваха налични такива бутони от радио-индустрията). 2 адаптера бяха рядкост, преобладаваха 3, често се срещаха и 4 (разположени където позволява мястото, а не по някаква логика или наука). Самите адаптери имаха никелирани кутийки (уж екрани, но имаха страшен брум) и наподобяваха (външно само) PAF-конструкцията. Повечето модели (включително този) имаха DIN-куплунг както всички домашни грамофони и магнетофони от епохата. (И тук се използваше налична елементна база от битовата промишленост). Някои по-стари модели (няма да повярвате!) имаха две единични букси, разположени на 20мм като 220-волта контакт (кабелът трябваше да завършва с 2 банан-щекера, но аз имах такава бас-китара, също Орфей - и си бях сложил най-обикновен щепсел от ютия : ) Както казах, копчета като намерените се появиха доста по-късно, допълнителната плочка около изхода е сложена вероятно за да се сложи жак вместо (по-плиткия и с по-голям диаметър) куплунг. - - - И с всичките тези работи свирехме, та ни пукаха ушите (понякога буквално), включени в каквото попадне. Пред пълни зали от съученици. И пред строгите погледи на всякакви 'другари', понякога и на милиционери. И никой не плачеше, че в България нямало публика или нямало музикален бизнес. Нямаше и чалга... Но де не отиваме там. Радвайте се на хубавите си китари, свирете повечко на тях да радвате и други. Редактирано Април 30, 2010 от Бицев Цитирай
SviStyle Отговорено Май 1, 2010 Отговорено Май 1, 2010 Visit My Website За фукнята да си го кажа, пристигна това говедо(естествено карантията не отговаря на картинката, но това в една друга тема). Цитирай
Ex74 Отговорено Май 1, 2010 Отговорено Май 1, 2010 Дълго време не бях писал в тая тема... Ibanez RGA42-BK + SD Blackouts PEAVEY Q1311 1 x Elixir 12152 Nanoweb Heavy 2 x Ernie Ball 2626 Korg GA-1 Millenium GS-2000 guitar stand Cordial CTI 6 PR-SW Cordial CCI 3 PP SOVTEK 12AX7 EH valve Dunlop 6554 fretboard No.65 ultimate lemon oil ...MUTHAFUCKA! Цитирай
steeltanto Отговорено Май 2, 2010 Отговорено Май 2, 2010 От вчера един нов Digitech RP355 е допълнение към китарното оборудване. Готин мултиефект е, много кефи отвсякъде Цитирай
hed Отговорено Май 3, 2010 Отговорено Май 3, 2010 Да се разпиша и тук с новата ми скромна китарка (нова нова на една година вече, ама още не мога да и се нарадвам, а и не си купувам китари всеки ден): Ibanez ART100 (пасивна) Супердобра китарка, не съм очаквал толкова Цитирай
anadem Отговорено Май 7, 2010 Отговорено Май 7, 2010 ^ Доста по-скромно Marshall JCM 900 50W Hi Gain MKIII Цитирай
kiusha82 Отговорено Май 7, 2010 Отговорено Май 7, 2010 И аз да се похваля. Гордея се ,че притежавам тази китара. Благодаря на предишния й собственик. Цитирай
Jordan_J Отговорено Май 7, 2010 Отговорено Май 7, 2010 (Редактирано) Jackson Sustainiac made in Japan Състейниак-а има 3 режима на хармоници и звучи страхотно! Ще направя демо тези дни. Доколкото разбрах в нета - Стив Вай ще оборудва метлите си със Състеиниак за сметка на досега ползваните от него Фернандез Състейнър. Редактирано Май 7, 2010 от visiondann Цитирай
Svanio Отговорено Май 9, 2010 Отговорено Май 9, 2010 ^ Майчицееее! Това изглежда като гола красавица - СУПЕР ! Давай със семплите! С нетърпение искам да чуя как звучи тоя дзверилник! Честита да ти е, стращна придобивка Цитирай
kolio_k Отговорено Май 9, 2010 Отговорено Май 9, 2010 (Редактирано) И аз да се похваля.Гордея се ,че притежавам тази китара. Благодаря на предишния й собственик. Да ти е честита, и аз много я харесвах Ето и го и гласеца и , да пуснеш скоро и твоя версия Редактирано Май 9, 2010 от kolio_k Цитирай
Yo The Real Отговорено Май 9, 2010 Отговорено Май 9, 2010 Visiondann, Състейниак не е ли само адаптера? Цитирай
Recommended Posts