Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

На въпросния BB+ съм свирил преди половин година - за щастие брандслейвовете сме много и вече и в бг се купува най модерното.... (и то още като излезе на пазара).

• Отговори 7.1k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Айде една фукня и от мен. Кубето пристигна днес,другите неща са по-отдавна. Сори за снимките,но нямам фотоапарат :thumbdown:

Кофти снимка 1

Напредък

Автопарк

Това е от мен докато почна да работя ;)

Отговорено
Моя ред :), ама нещо не се получава със снимките от пикаса

Oud Ibrahim Sukar + 10 string Orfea

:):thumbup::whistle:

да няма объркване .. броя ги до 9(вижда се че най-дебелата я няма) ЧЕСТИТО !!!!!

и 2те яко ме кефят !!!

Отговорено

Не , няма :) , ама десетата нещо я пренатегна и се размота. Сега ще поръчвам нов комплект струни, но тези дето го търся ги няма в томан-а - дотогава , където девет , там и десет :thumbup:.

Има ли свирачи на уд тука, много бих искал да обменя т.е открадна малко опит.

Отговорено

Страхотни придобивки! Много ми е интересно как звучат и как се настройват двата инструмента! Би ли качил и семпли да ги чуем наистина съм заинтригуван...

Отговорено

Здравей - орфеа-та е настроена в т.нар бароков строй - 1-6 e b g d a m/ 7-10 d c b a ( дето се скъса). Това е само един начините за настройване другия е Yepes tunning - 7-10 c Bb Ab Gb

интересното при десетструнната китара е не само че ти дава допълнителни басове , а цялата китара променя звука си в следствие на резонанса от свободните 7-10 струни. Звука е по обемен, "катедрален". Откакто я купих , главно на нея свиря от акустичните.

Има и известен недостатък че динамиката по трудно се контролира вследствие на резонанса.

Относно уд-а, как се настройва имам бегла идея ;), като знам повече ще пиша..обаче фретлес грифа е голяма работа :yes:

За семпли, аз съм много бос в звукозаписа и никога не съм успявал да запиша задоволително акустична китара, но ще опитам