aliximika Отговорено Април 22, 2012 Отговорено Април 22, 2012 (Редактирано) Минавам през Динакорда на 5те кюшета, а там 2ма души пробват една бугера. Почнаха да и коментират звука и надеждността, а аз не се сдържах и се намесих: - Ако се счупи - право при Валяка! Единия от двамата учудено попита: - Абе, к'во всички повтарят "Валяка, Валяка", все едно няма други майстори?!? - Еми аз не знам за много други майстори, дето да си вършат истински работата, а често си посещавам форума. Оправял ми е техника и знам. След това човека измънка нещо, че и той правил усилватели ама явно Валяка е някаква конюнктура. Редактирано Април 22, 2012 от aliximika Цитирай
Sinematik Отговорено Април 30, 2012 Отговорено Април 30, 2012 Дойде време и аз да се включа в потока от хвалебствия и благодарности към уважавания от нас инж.Тони Манов . Повода в този конкретен случай е ремонт и модване на правяшки усилвател по схема на Marshall JCM 800 50 wat. Въпросния усилвател бе купен от суфорумник , който твърдеше, че творението му е негова гордост и тн. Неприятностите започнаха няма и 10 минути след като го включих. С една дума, ампа гръмна мъжката. Първата ми мисъл бе – ще се ходи при Парен Валяк. И речено сторено пациента бе откаран в болницата на Тони Манов. Казвам болница защото аналогията е пълна . Нима не страдаме за развалените ни играчки като за болно дете. След прегледа доктор Манов постави следната диагноза – остра форма на VULGARUS COPYSCHEMATICUS или на по-прост език казано –папагалско копиране на схеми без достатъчни познанияи мисъл. И борбата по възкресяването на мъртвеца започна .Само Парний Валяк си знае какво му е коствало да върне към живот тоз Франкенщайн, но след месеци работа Тони ме викна да го тестваме . Включвайки китарата бях тотално поразен,погълнат и не вярващ на ушите си от страхотния звук който ме заля. Нямам думи за това което е свършил с този усилвател ИНЖИНЕРА, но благодарностите ще са малко нещо за хармонията която е сътворил. И да не мислите че съм някакъв льольо дето сефте се докосва до лампова техника , ще спомена, че свиря на100watMesa Roadster Dual Recto Head и през годините съм пробвал не един емблематичен усилвател.Мисля си , че поне малко мога да усетя що е хубав и органичен лампов тон. Тони отново се доказа и затвърди в очите ми като страхотен професионалист и майстор! Огромни благодарности за свършената работа и вещината с която този проект бе изведен до своя щастлив край. Жив здрав и все така отдаден на работата си бъди Тони!!! 4 Цитирай
blr Отговорено Април 30, 2012 Отговорено Април 30, 2012 Предварително се извинявам за off topic-a Parni_Valjak, би ли си почистил кутията за ЛС. Трябва да се свържа с теб, а явно кутията ти е пълна. Цитирай
lyu_records Отговорено Април 30, 2012 Отговорено Април 30, 2012 ^ Много пълна и аз писах за помощ преди бая време! Цитирай
sa6tiat Отговорено Май 1, 2012 Отговорено Май 1, 2012 Какво друго, освен: GLORY, GLORY, ТОНИ МААААААААААААААААААААААААНОВ!!!! П.П. Щото Юнайтед май ше ги детронират; а Тони си остава шампион без конкуренция. Да ни е жив и здрав, че илядо маймуни му висим на главата на човека. Цитирай
lyu_records Отговорено Май 1, 2012 Отговорено Май 1, 2012 ^ Да това е полужението когато човек е натоварен не може да угоди на всички! Цитирай
sa6tiat Отговорено Юни 13, 2012 Отговорено Юни 13, 2012 Какво повече може да се каже - делата сами говорят. Цитирай
Dirk Отговорено Юни 23, 2012 Отговорено Юни 23, 2012 С риск да се повторя...Вчера имах нужда от спешна помощ и при неговата натовареност и квалификация многократно надхвърляща задачата,той ми подаде ръка и не пожела заплащане...Без думи!По нашите географски ширини си е направо национално богатство!!! Цитирай
Sinematik Отговорено Септември 24, 2012 Отговорено Септември 24, 2012 Отново имаме включване !!!! Този път в ръцете на Тони Манов положих не един а два, небезизвестни ДДР усилвателя на по 30, че и повече години. Става дума за две MV3-ки, които да кажа направо си бяха зле. Единия амп с маса изгорели чарколяци, кихащ, кашлящ, абе зле. Другия модван от съфорумник. Този втория обаче така моднат ,че направо си заминал като звук и характер. Та зор заман хайде пак при Майстора. И о Алелуя след поправката, която целеше пълно възтановяване на усилвателите по оригиналната схема, аз се изправих отново пред страхотно свършената работа на Валяка! За пореден път ме сгази с това което чух от тез стари маймуни. Стари, но красиви и добре ремонтирани, бих казал разкошни. Дай му на тоз човек вехта техника и гледай кво става . Направо я възкресява. Но стига с хвалебствията, сега малко негативи, който иска да му се правят нещата да се зареди с голямо търпение, просто при Тони се чака с месеци да ти дойде реда, но дойде ли : край на проблемите. За тва ще траем Благодаря ти Тони страшен си !!!! 2 Цитирай
salvator Отговорено Октомври 4, 2012 Отговорено Октомври 4, 2012 Големи Благодарности на Parni_Valjak -за чудесата които сътвори. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Октомври 5, 2012 Отговорено Октомври 5, 2012 Благодаря! Малко история... В началото... След това... 5 Цитирай
misterj Отговорено Октомври 5, 2012 Отговорено Октомври 5, 2012 Лелеееее. Много добре е станало. Цитирай
travelcaster2 Отговорено Октомври 5, 2012 Отговорено Октомври 5, 2012 Донесено е в "наливно състояние". В пазарска мрежа (чанта). След вещата намеса на Парни Валяк придобива вид на custom shop изделие. Поръчково. Цената му става по-висока от конфекцията. Доста по-висока. 1 Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Октомври 5, 2012 Отговорено Октомври 5, 2012 Е, не чак така . Беше си сглобено, но за да стане както трябва се налага пълно разкостяване, почистване, покриване на металната конструкция, изцяло нов монтаж по определен тертип и доста играчка до постигане на желаните параметри. Като добавим пълен контрол на функциите с рийд релета със позлатени херметични контакти и педалиера за крачен контрол, накрая наистина класата се вдига с доста степени нагоре. И най-важното - звукът е истински винтидж "plexi"... Да не забравя - Еntirely Tube Design . Цитирай
borkosl Отговорено Октомври 17, 2012 Отговорено Октомври 17, 2012 колеги дайте някакъв контакт на инж. Манов за консултация, Мерси предварително Цитирай
Recommended Posts