Jump to content
Българският форум за музиканти

aliximika

Members
  • Мнения

    94
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от aliximika

  1. Shit in, shit out. Без читав материал няма читав микс. Подкрепям пост #22 и добавям: http://www.ultimatemetal.com/forum/f-o-h/707593-program-drums-sound-real-youtube-video.html П.С. Баса изобщо не ме кефи, липсва му прозрачност. Пробвай с един TSE B.O.D
  2. T'ва летящо "В" е по-яко: Emg-та и 7ма струна = победа!
  3. Звучи яко и с различни струни, и с различни батерии! Бих дал съвет да се маркират моментите, в които се сменя setup-a ( как да го кажа на български?) като в описанието на това клипче:
  4. Минавам през Динакорда на 5те кюшета, а там 2ма души пробват една бугера. Почнаха да и коментират звука и надеждността, а аз не се сдържах и се намесих: - Ако се счупи - право при Валяка! Единия от двамата учудено попита: - Абе, к'во всички повтарят "Валяка, Валяка", все едно няма други майстори?!? - Еми аз не знам за много други майстори, дето да си вършат истински работата, а често си посещавам форума. Оправял ми е техника и знам. След това човека измънка нещо, че и той правил усилватели ама явно Валяка е някаква конюнктура.
  5. Като си браузвах снимки от харда, за да ги кача като снимки към обявата ми изкочи някакъв диалог с развален енкодиг. Пробвах да добавя снимка с url (от picvalley.net), затъмни се екрана, чаках 5 минути и му набих back-a
  6. Колега, това вадили ли сте го или от партитура някаква сте го учили? Ако е от партитура може ли да ми я снимате/пратите по някакъв начин? Иначе е готино изсвирено, но можеше китарата да е малко по-силна повече да се чува
  7. Сексуално е, но щеше да е още по-яко ако беше на български!
  8. По-добре си вземи някъв Корт. Евтините джаксъни смучат
  9. Много гъзарско извирване и секси звук! Може да се желае само мютването на струните да се нотират
  10. Пинч хармоници стават на всяква китара и във всякакъв усилвател(който има овърдрайв). Погледни някъв туториял в Ютюбата - въпроса е до умение
  11. Не е много за смях, защото си зависи от електронния сет. На много от по-евтините сетове на пада за каса няма достатъчно място за двете чукчета на кардана.
  12. Да , знам как се вади хубав звук попринцип, ама мен ме интересува вкъщи как става. В момента в нас се подмята едно 15ватово, ужасно фендърско кубе което мноооого силно. Не мога да го усиля на повече от 1.5, а за да брекъпне му трябва 4-5. 30 вата са твърде силни за вкъщи(т.е изходната мощност ми е по-скоро главната грижа). А до кабинета , честно казано не разбрирам много, вкъщи съм свирил само на 8" и на 4Х12 нямам представа за тоналните разлики между 2Х12 и 1Х12. А имате ли представа колко ще е трудно човек който не разбира изобщо електроника да си направи маломощно лампово стъпало (~5 w)(различавам резистор от кондензатор)?
  13. Да, за атенюейтърите знам. Принципно имам един 150 ватов Рандалски хав стак ама атенюейтърите са мнооого кинти, а и рандала е "хибриден" (т.е транзисторен гейн). Затова изобщо не го написах като вариант. Какво трябва да означва class A , A/B ?
  14. Чудя се как да се постигне готин лампов драйв вкъщи и се сещам за два варианта. Ако някой има опит с ламповия звук вкъщи , може ли да сподели, за да знам какво да купувам/правя... 1. Лампов преамп -> накакъв маломощен power амп (3w - 5w) -> 1X12 (Според мен ще е доста трудно да намеря такъв пауър амп, освен ако не си напрявя сам) 2.Някакъв дистър -> 5ватово лампово кубенце (повечето 5ватови кубенца са с 8" говорител, което определено не ме устройва) И още едно питание: има ли 5150 преампи?
  15. aliximika

    Павле ми пие

    http://www.4shared.com/audio/nDlx5PKz/___online.html Автентичена народна песен, записана в домашни условия. Всички инструменти(тарамбука,дайре,флор том ,мандолина.флейта и акустичка настроена октава по надолу като бас) и вокалий (3 гласа) са си записвани от мен на скайп микрофона с аудасити. Само не ме хранете мн за вокалиите - гласа ми е доста мазничък пък и не съм се занимавал мн, а и не мога да казвам "ш", а и "п" всъшност. А те това ми е вдъхновението http://vbox7.com/play:06617255
  16. И все пак има ли начин да си ги купя отнякъде, защото от оналйн магазин не ми се купува, без да мога да ги видя какви са - все пак 70 кинта са си сериозна инвестиция за палки.
  17. Може ли някой да поясни какви са тези палки? Доколкото разбирам не са от дърво във всеки случай. Къде могат де се купят в София и колко струват?
  18. aliximika

    Amp Shoot-out

    Аз се интересувам от туб преамп шуутаута, ама няма какво да донеса , освен една евтина китара смъкната до СИ
  19. aliximika

    Schecter -мнение

    Наистина, единствения начин да си избереш китара е да пробваш всички, които можеш. За жалост Шектър няма в нашата татковина и човек само ревюта и по форуми може да чете и да се чуди "Абе как така някви хора, написали ревютата толкова харесват шектърите (специално хелрейзърите) повече от ЛП стандарт (примерно)". На мен ми се струва като някаква манипулация. П.С И аз се интересувам от шекърите, не от тези до 700 лв , а от тези до 2000 лв. Ако някой има от по-скъпичките шектъри и е сконен ми го даде да го пробвам, ще бъде сериозно черпен.
  20. aliximika

    B Tuning 10-46

    На китара с фендърска мензура и флойд трябваше и тръсрода да въртя и пружините на флойда да затягам докрай (от 9-42 МИ в 12-56 в Си). Моето мнение, е че и 56цата е тънка за Си и има много замазан звук. Ако искаш изчистен и стегнат тон слагай 58-60 за СИ. П.С За другите струни звука е точен( 46 , 36, 26, 16 , 12), само СИто е размазано и недефинирано с 56цата. Разбира се, това е моето мнение, или както казват на запад IMHO.
  21. aliximika

    Randall Rg200g3plus

    Готин е за метъл, но трябва да е усилен твърде много за да почне да звучи (иначе е fuzzy). По-добре си вземи някой по-маломощен дори и за клуб тоя е твъре силен. Моя имаше фабричен дефект ( за който съм и чел във форумите на рандал): когато се усили и master и level volume-то над 6 му се включваше защитата и започва да прекъсва за по 4-5 секунди. Дефекта го оправиха във Фактор, ама имам съмнения, че просто са му намалили мощността дотолкова, че да не се включва защитата(но така и така усилвателя си остава много силен). Ако ще си купуваш, помоли продавача да ко пробваш доста надупен, за да си сигурен че не е дефектен.
  22. Пробвай да намалиш нивото на входния сигнал (line-in). Кликаш два пъти на иконката с говорителчето в трей-а Options - Properties - Recording - (цъкаш OK) - намираш си line-ina и сваляш плъзгача надолу. Аз като човек свирил с комп 2 години силно ти препоръчвам да си вземеш кубе, било то евтино и гадно.
  23. Има ли по магазините в българия практис пад само за каса(с достатъчно място за кардан) на някъква прилична цена.И какво ви е мнението за гумите за каса (помагат ли наистина).Като цяло, търся нещо на което да си тренирам краката без да вдигам патардия.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.