Jump to content
Българският форум за музиканти

Малък проблем с ключове


podmatrix

Recommended Posts

Имам следния проблем, по-точно въпрос. Дали се продават точно тези неща като на снимката отдолу. Става на въпрос за едни пластмасови шайба под самия ключ, която незнайно как се е счупила. Някои някакви идеи за оправяне на това нещо?

 

fvk3gh.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съмнявам се да продават резервни части за резервни части (щото ключа си е резервна част).

А използвам темата да питам - за какво служат винтчетата, които са точно по оста на ключа отгоре в главата му (на снимката не се виждат) ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защото технологично е по- лесно да се изработят отделно червяка и отделно главата (врътката) на ключа. Винтчето служи за присъединяване на двете части. Имам едни руски ключове, при които червяка и главата са монолитни, т.е. отливка, естествено от цам и поради тази причина се трошат като солети.А когато двете части се изработват по отделно това дава възможност да бъдат направени от стомана, което предполага доста по- голяма механична якост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай да отрежеш от подходяща тръбичка с близки до оригинала диаметри. Или си пробий отвор в подходящо парче полиамид и след това го изрежи и отвън- вънщният диаметър не е важен като гледам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Здравейте! При мен същия проблем го имаше при акустичната китара около 1 година и както всичко си беше прекрасно, вчера просто не издържа и се счупи (конкретната частичка). Въпросът ми е: мога ли от някъде да купя само 1 ключ, а не цял пакет ( Моите не са тройни, а единични), защото другите 5 ключа са си добре :excl: От София съм ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^Тебе, ще те оправим, че си от София, пиши ми на лични, ще ти дам частта ;)

 

За колегата от Ловеч обаче не знам как да действаме, не е проблем да пратя частта по Еконт, но 5лв за една пластмаска.. Ако искаш пиши и ти лично.

Редактирано от buy&sell
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На моята акустична имам същия проблем. Ключът си държи добре, но при настройването е голяма мъка... като натягам струната иска доста сила за да навия ключето и най вероятно, защото е и на 5-та струна

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да се върти трудно един ключ причините не са в дебелата струна. Явно има проблем вътре в червячната предавка, най-добре си купи нов ключ.

А проблема на podmatrix се рещава много лесно. Резвиваш винтчето, за което стана дума и перката на ключа се изважда. В парче сравнително мека пластмаса с дебелината на скъсаната шайба (например полиетилен, а най-добре от тефлон) пробиваш със замба дупка с вътрешния диаметър на скъсаната. След това внимателно с нож или остра ножица изрязваш отвън, да получиш шайба. Надяваш на мястото, поставяш перката и завинтваш винтчето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук-там продават единични ключове - не навсякъде и не винаги. В малкия цум бях купувал единичен - човека явно беше развалил комплект и останалите ги продаваше поединично. Гледах вчера, че в ултрамюзик на Оборище имаше 2 единични за бас-пак от развален комплект. Зависи от търговеца - ако реши да развали един комплект и да го продава поединично си ОК ... случва се, ако ги помолиш и имат спешна нужда от 10-тина лева, да речем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 months later...

Добър ден!

Някой може ли да ми каже къде мога да намеря глави за ключовете,защото в момента съм с 3/6 и голяма трагедия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.